Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти поне днес можеше да замълчиш, или да не говориш глупости
284
1
 
44
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
До Далаверка нещо, а?Е, нали трябва после една година да разправя защо няма пари! Това си е направо цинизъм, при загинал човек, веднага да говори пари. Не ми се коментира, повръща ми се от този.
283
4
 
53
 
! Отговори
Кугар преди 6 години
Стана ясно, че човешкият живот не струва нищо, мъката е за тези 50 млн.
282
2
 
73
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Малийййй, този изби рибата с това отвратително изказване. Отишъл си трагично млад човек, професионалист в своята област, този ми говори, колко струва хеликоптерът... И веднага за пенсионерите, за заплатите, и т.н. Не му прави чест. Сега какво, цяла година ще натяква защо няма пари за това, или онова, защото хеликоптерът се разбил. Ами спрете да крадете бе, дебелогъзи некадърници, то не беше от саниране, огради, контрабанда и т.н. Не знам, как този народ продължава да гласува за вас?
281
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТедиДобре де, разбрахме, че Боци ти е фетиш, гледай си календара с образа му и се кефи. Ама не говори глупости.
280
1
 
43
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А сега за вертолетите.Служил съм в под 28990 Нова Загора.Вече е само спомен, подделението.Имаше един период, когато имат тренировки летците, денонощно летяха и стреляха, идваха от към Стара Загора, правеха завой над града, и стреляха с ракети, картечници...Беше направо зрелище, да ги гледа човек, особено нощем.Бях изненадан, като разбрах, че новите, натовските, купени скоро, просто не могат да летят нощем,и са без въоръжение.Скапаните , от СССР можеха, и бяха въоръжени.Правете си изводите сами.
279
0
 
42
 
! Отговори
Далаверка нещо, а? преди 6 години
Кратка справка показва, че към днешна дата цената на този хеликоптер е 18 милиона долара. Говорим конкретно за Eurocopter AS565 Panther. Това прави има няма 35 милиона лева грубо. Не са 50 милиона.Има и по-евтини, а има и по-скъпи. Така че и това не е вярно, че сме избрали най-якия хеликоптер в света. Кого будалка премиера? Пенсионерите ли?
278
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като купувате бракувани таралясници е нормално да има катастрифи и жертви.
277
0
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Оказва се, че имаме 3 хеликоптера, такива, там, край морето.Танкове, самолети и ракети рязахме доброволно,съкратихме армията, до няма и половин стадион бойци, останалите-фуражкаджии с чанти.Постоянно ревете, за недоокомплектованост...Армията не е това, което беше.Питам аз, като няма пари, какво правехме в Кербала, Афгатистан,Либия? и колко струва престоя ни там на хазната?Да не мислите, че Нато ни плаща за това?Нееееееее, сами се натискаме, даже си плащаме,и после рев, че няма пари...Демагози!
276
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата."Е браво бе! Юнак!!! Отбраната на страната била "скъпо хоби"???А това инвестиции, това правосъдие, спиране на кражбите (повече от 50 милиона)?А, другарю Борисов? Аааа, вие комунистите знаете само как да разпределяте милионите, не знаете как България да печели повече милиони нали?
275
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вертолет като го купувахме беше 20 млн.евро.Сега стана 50 млн.лева.Да не е скочил курса на еврото към лева;)
274
26
 
5
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Безценен човешки живот е казал, но и да твърдите, че 50 милиона са нищо е нелепо . ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ТЕ УБИЕ ЗА 5 ЛЕВА ДОРИ . Плюс това е било някакъв инцидент и пилота е загинал заради грешка или нещо такова. Не го е убил Бойко Борисов ,не виждам защо да е виновен.
273
1
 
16
 
! Отговори
Радан преди 6 години
Просто Бай......
272
1
 
15
 
! Отговори
1221 преди 6 години
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв. И най лошото загубихме от БЕЛАРУС.
271
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА БорисOFF!!!
270
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ви го каза:надбавки няма да има оти строшиа хеликоптеро! Да си знаете! Да се сърдите на пилото! Друг път като има маневри да се молите на Бог всичко да е ок,оти вие че плащате ако нещо се шкарпильоса.
269
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТедиАми, еугленке малка, не че са малко 50 милиона, но няма как да ги сравняваш с човешки живот. На НСО бюджетът е около 40 млн., за да пази Доган и Бойко и да имат работа около 1000 неграмотници с косми (+ чистачките). Те да не са ти по-ценни?
268
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера защо този човек е толкова комплексиран и постоянно реве за всичко.
267
2
 
42
 
! Отговори
офффф преди 6 години
Божеее, тоя човек няма граници... Тези глупости ги говори заради Радев и самолетите. Ми дай да закрием ВВС като няма пари за "играчки". Купи по един комбайн и да си жънем. И редосеялки за тикви, че да имаме повече като теб. И само да питам, мили ми Боце, колко пари похарчихме за излишните избори, които проведохме заради твоята грандомания и да си намериш нова коалиционна жена?! Не бяха ли около 40 милиона?! Не можеше ли и те за някакви надбавки да се дадат? Лицемер долен.
266
20
 
4
 
! Отговори
Теди преди 6 години
А ТУКА ВЪВ ФОРУМА Е ПЪЛНО С МИЛИАРДЕРИ - 50 МИЛИОНА НИЩО НЕ СА ЗА ТЯХ. ГОЛЯМА РАБОТА ,ЧЕ СЕ РАЗБИЛ ХЕЛИКОПТЕРА.