Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори

Борисов поговори и с Ердоган за Сирия, бежанците, за газа...
Обновена: 13 юни 2017 21:36 | 13 юни 2017 21:35, Камелия Цветанова
405
Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори
Снимка: БТА
На практика Европа става зависима от Турция, газовите коридори минават оттам. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Фокус“. 

Според него каквото и да се говори у нас, няма как азерския газ да прескочи Турция. 
Още по темата
"Той минава през цялата територия на Турция. Ние сме длъжни да се върнем в тази игра, да наложим правила и да участваме активно. В България има много философия, но ако някой ми каже как азерския газ ще прескочи Турция и ще дойде в България, като алтернатива. Няма как да стане“, заяви Борисов. 
 
Той коментира и ситуацията с бежанския поток, която също е била сред обсъжданите теми по време на визитата му в Турция. 

"Ако ЕС се забави с подписването на реадмисията, тогава ние, само двете страни, да си подпишем. Всъщност сега изпълняваме, както и те, своите ангажименти и на практика имаме нулев натиск. Искаме това да го облечем в споразумението. Дай Боже целият ЕС да го подпишем. Ако не, ние си работим по тази писта, защото то е жизнено важно. Има наказателни процедури върху Унгария, Полша и други държави за това, че не приемат обратно мигранти. Затова пък аз проявявам голям натиск върху колегите в Европа и в случая с президента Ердоган да продължи тази практика“, заяви премиерът Борисов. 
 

От друга страна е ясно пък, че и България е важна за Турция.

"За всички е ясна с какво е важна – ние сме входа от Азия към Европа“. 

Борисов подчерта, че държавата ни трябва да има добро отношения с югоизточната ни съседка. 

"Повтарям, над 3 милиона бежанци седят в Турция, война се води на тяхната граница. Виждате колко е деликатна темата с независим Кюрдистан. 50 млн. хора са това. Исках да чуя малко повече от кухнята от основните действащи лица“, коментира премиерът Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли си глупав или ти плащат за да пишеш глупости?И през 2008 и сега "партньор" за газта не е Газпром.Тогава руснаците го спряха защото посредника Украина не им плащаше. Ако сега новия посредник Турция не им плаща пак ще спрат газта.Получаваш ако плащаш.Но ако имахме Южен поток щяхме да бъдем без посредник
209
0
 
4
 
! Отговори
Поздрави от СССР преди 6 години
Аз не обичам турска култура ами трябва да се призная че турска икономика е много пъти по развита в разлика с българската. Те произвеждат почти всичко, пътищата са 100 пъти похубави от българските и добре че те не влязат в Европейския Съюз-ако влязат ще получат мъртва икономика като в България и домати от Полша
208
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей, много дебели кратуни има у нас! южен поток не може да се строи никъде в Европа, докато газпром не се съобрази с европейските антимонополни правила, не случайно ги осъдиха и сега намалят цената на газа. не става дума за русофили и русофоби, а за правила! в европа не може производител, доставчик, собственик на тръба да е една и съща фирма - северен поток е 50% собственост на германия, докато нас ни гласяха за безплатна територия. нямахме и наши пари да строим и взехме заем...пак от газпром :)
207
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем в търговските отношения с Турция!Виж, ушанките са гадни и искат само те да печелят!Но както вървят нещата съвсем скоро ще настъпят мотиката !Путин ислезе голям ***!
206
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направихме всичко възможно да не мината през България !Не ние де Б.Б. се постара ! Наведе се да си завърже връзките пред Ердоган !
205
1
 
3
 
! Отговори
325 преди 6 години
Съветвам те да избягваш теми свързани с икономика. Не си в свои води и се излагаш.
204
3
 
16
 
! Отговори
Много е нагъл преди 6 години
А кой спря Южен поток, а? Кой ревеше срещу Русия и руския газ? Кой първо хвалеше АЕЦ Белене, а после се обърна на 180 градуса и почна да дрънка за "гьола"?Вижте го този предател на снимката и го запомнете. Като ви питат децата ви след 10 години: Защо сме по-бедни и от Африка? Им кажете: Защото гласувах за един предател!
203
8
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименЗащо управляващите в източна Европа си мислят, че Европа зависи от тях?! Путин, Ердоган, Борисов... Не е така! Обратното е! Не купувача зависи от продавача, а обратното! Ако купувача откаже да купува - какво става тогава с продавача?! И не ми казвайте, че ще продава на друго място! Ако имаше такова друго място - продавача вече щеше да продава там!
202
0
 
3
 
! Отговори
до 322 читател преди 6 години
Нещо неясно, несвързано писано. Да не си пил нещо ?
201
15
 
15
 
! Отговори
Тато преди 6 години
До НеутраленАми отиди да въртиш кавали на някоя р.яз.ана пръчка! Или самия ти си такъв? Турция ще е враг на България, Гърция, Балканите и цяла Европа, докато не се оттегли отвъд Босфора и не върне всички острови на Гърция. И не само е враг, а е враг номер едно!!!!!! Русия с всичките й минуси не може никога да бъде приравнявана с тези побеснели мюсюлмани, които искат да наложат извратената си религия, коренно различния език и обичаи на нашия чист и свят народ! Смърт за всички ***!!!!!!!!!!
200
11
 
3
 
! Отговори
читател преди 6 години
Чета коментарите. Рашките пишат уж положителни отзиви за България като непременно ги свързват със славяните които са били роби на ромеите.Ако не са славяни вече коментара е отрицателен, унизителен и прочее.Стар похват който въпреки масирания натиск удря на камък у нас.
199
21
 
7
 
! Отговори
За 384 преди 6 години
Американския шистов газ е ВЕЧЕ в Европа. Има 6 действащи и 8 строящи се терминали. Един в Гърция и два в Турция. ЕС получава газ от ДЕСЕТ източника. Викат му ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Само проста кагебишка пръчка , като *** може да си мисли , че може да изнудва ЕС. ;)
198
15
 
13
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
Турция е МНО по предвидима от *** като търговски партньор. Не съм чул Ердоган да ни плаши с " врътване на кранчето " , докато *** ни остави на студено 2008
197
19
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Прости пръчки, по добре да имаш добър съсед като Турция, отколкото съсед като рассия която може да реши да ти прати зелени чавета....
196
7
 
2
 
! Отговори
До за бг и Турция преди 6 години
Ако някой българин те излекува със сигурност ще получи нобелова по медицина.
195
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМЕСТО ЕВРОПА ДА Е ЗАВИСИМА ОТ ТУРЦИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ,СЪЩАТА ТАЯ ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА Е ЗАВИСИМА ОТ НАС АКО БЯХМЕ РЕАЛИЗИРАЛИ ЕНЕРГИЙНИТЕ РУСКИ ПРОЕКТИ ЗА БУГРАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС,ЮЖЕН ПОТОК И АЕЦ БЕЛЕНЕ ,ВМЕСТО ТОВА НАШЕНСКИТЕ ДОЛНИ ПРОДАЖНИ *** ВЪВ ВЛАСТТА КЛЕКНАХА ПРЕД ЕВРЕЙСКИЯ ЦИОНИСТКИ УПРАЛВЯВАЩ (ЕЛИТ) НА САЩ И СЕ ОТКАЗАХМЕ ОТ ТЕЗИ ПРОЕКТИ И СЕГА ,ПАК ЕВРОПА И НИЕ ЩЕ КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ И НЕГТ,АМА НА ДВОЙА ЦЕНА ЗАРАДИ КОМИСИОННИТЕ КОИТО ЩЕ ПРИБИРА ТУРЦИЯ
194
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвръщавам се от този австралопитек Борисов, като гледам кадрите как се целува с лудия Ердоган, как му сервилничи, а онзи убиец му държи ръката с физиономия на контролиращ и владеещ ситуацията. Унизително за нас, подигравателно от тези които виждат поведението на Борисов, което е предателство спрямо Бългсрия и 1.5 милиона избити българи през Турското робство. У нас е имало предатели във властта, но продажник като този Монокнижник не е имало. Той е проклятието за България и трябва Народен съд!
193
9
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Ами стана,защото една българска Тиква няма акъл...
192
8
 
36
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Бб е проклятие за България
191
19
 
35
 
! Отговори
Дядо Андрешко преди 6 години
Бойко ходи в Турция и показа , че е слуга на американците. Иска Турция да е в ЕС и да спре газопровода на Русия. Потвърждава пред българския народ, че е предател .Русия ще ни намрази още повече и като ни вдигне евтиния газ, България ще фалира.Туристите също ще спрат да идват в България, а това са милиони евро за нас.Очаквайте населване с мюсюлмански бежанци, строежи на джамии и минарета. По магазините фесове, забрадки, баклавички....