Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма

Румен Радев защити Пламен Узунов за скандалните му снимки
Обновена: 15 юни 2017 15:06 | 15 юни 2017 14:00, Красимир Ангелов
104
Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма
Снимка: Президенство

Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма, обяви президентът Румен Радев в коментар на скандалните снимки на секретаря по антикорупционни въпроси в президентството Пламен Узунов.

Още по темата

"Г-н Узунов много ясно изложи обстоятелствата по този случай. Спомняте си, че на 9 май излязох със становище, отбелязах победата над нацизма и почетох жертвите, милионите жертви на нацизма. Тези политици, които сега искат оставката на г-н Узунов и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува", заяви още държавният глава, цитиран от прессекретарията на държавния глава.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано тази седмица бившият МВР шеф и настоящ секретар на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов обяви, че няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Адолф Хитлер.

По думите му кадрите са отпреди 14 години – по време на парти с маски и не са публикувани в социалните мрежи. Узунов уточни, че е видно, ще фотосите са правени по време на маскарад и нямат общо с останалите нацистки скандали в последния месец.

По време на посещението си във Варна държавният глава коментира, че модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна  на нормативната база и нейното усъвършенстване.

"Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира  безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности", посочи Радев.

Държавният глава припомни, че тепърва ще бъдат развивани проектите за многоцелевите изтребители и за многофункционалните модулни патрулни кораби, които парламентът прие със свое решение през юни миналата година.

"На проведения Консултативен съвет за национална сигурност се обединихме около мнението, че тези проекти трябва да се реализират, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
15
 
! Отговори
168 преди 6 години
Голям резил за българите, че имаме толкова *** и нахален човек за Президент !! ! Как допуснахме това да стане !!! Специалните служби да разкрият кок е станал избора му и кай му е кукловода !!??
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радевско падение!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се иззсра на метеното с една дума! Изссра се на главите на всички които са гласували за него.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Иска ти се да е иронизиране. То няма какво друго иначе да каже за да си защити позицията.
25
5
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Тоя е толкоз ***, че дори в БКП няма да го вземат. Другата му господарка ще си обърше *** с него, аре не се прави на важен всички знаят кой го домъкна и той си поверва .Aма още не знае как ще светне като бушон. В БКП има и образовани хора но властва диктатура и всички са решили че ще ги командват украинския швед Спинишеф и ***
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз мислех, че може да се представи достойно, или поне по-добре от предишната плюнка.Уви, явно поговорката е вярна: с какъвто се събереш...., а може би не е само поговорка. Просто задкулисните "ангажименти" са над всичко.Да си припомним набързо как защити и втората стенограма, и не я даде на журналистите..Браво Радев, браво. Много добре защитаваш националните интереси, така де -мутренските
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20 Никога не съм вярвал, че ще стоя редом до тия *** защитаващи Тиквата в тоя сайт, но под тази новина вече го правя. не вярвах , че Генерала за когото гласувах се ми ссра на всичките очаквания за него. Ако искаш си мисли, че съм герберастки *** който лъже, ако искаш си мисли квото искаш. Казах ти истината. Отвратен съм от постъпката на Генерала .
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, Десов, ами те и другите двама, които си подадоха оставките, си правеха майтап с Хитлер. Нали от твоите ментори от БСП казаха категорично, че с нацизма не може да си прави човек майтап.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Не ми пука от коя партия е.Важното е какъв човек е и го съдя по постъпките МУ!!!Радев се излага доста често а Тиквата изобщо не искам да го коментирам.И не си мислете че Радев е станал президент без одобрението на кръга КОЙ!!!
20
5
 
8
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До червения анонимен маймун 19 и 20 (един и същ сте, нали). А ти ка разбра, че си от "умните? Те и Десислава Иванчева я избраха със смазващо мнозинство, но сега всички разбраха колко струва.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радеев, Р4адееев, с тази си позиция отврати половината си електорат. И аз съм в това число. Все си мислех, че си човек с достойнство, а ти к'во направи?! Осъзнаваш ли какво направи?
18
3
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До до 3. Не е толкова важно дали си бил член на БКП, а какви предпочитания имаш, какво какви изявления правиш и как постъпваш. В този смисъл Радефф е върл *** и без да е бил член. Дали го разбираш това, а?
17
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете на Тиквата строени на бала матура да оплюват Президента, който Българите избраха със смазва що мнозинство пред трав-естита на ГРОБ.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даа, Радев е прав, за разлика от болшинството форумни .ъпаци.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възхищавам се на г- Радев като пилот. Досега и като президент, но да защитиш тоя *** ...нямам думи. Изглежда вече не останаха истински българи в тази държава, а за Радев допреди днес имах това отношение и мнение. Жалко!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, той и Валери Симеонов си е направил майтап, че си е правил майтап с жертвите в Освиенцим.
13
12
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
За разлика от самоелюбената глуповат Тиква, Радев никога не е членува в БКП. Той и сега продължава да е безпартиен.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, Радев, Радев... След тази излагация забрави да си направя труда да ходя да гласувам за теб.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма излагация. И този път Десито може би е невинна.. (освен ако тя не е измислила щучката "окарикатуряване на Хитлер")
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се че "Шапкаря" ее същият *** като Архара.Тези са НЕСПАСЯЕМИ.П.П. Ненавиждам Тиквата, Болен и всички там ***.