Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!

Не сме се отказали от нашите идеи, обяви военният министър
23 юни 2017 11:45,
183
Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Наборната военна служба няма да стане повод за раздор между ГЕРБ и "Обединените патриоти", настоя военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в отговор на Антон Кутев от БСП по време на парламентарния контрол.

Социалистът обвини министърът, че патриотите са се отметнали от намерението си за връщането на казармата и в коалиционната програма е записано само военното обучение в училищата.

"Не сме се отказали от нашите идеи, пак мога да повторя мотивите. Продължавам да смятам, че ние направихме ужасна грешка през 2007, когато отпадна наборната служба, въпреки мнението на професионалната армия. Това беше по време на Тройната коалиция", припомни Каракачанов.

Още по темата

Той не за първи път се обявява за възстановяването на наборната военна служба. Преди година бе внесен законопроект за връщането на казармата, но той срещна отпора на БСП в пленарната зала, а ГЕРБ се въздържаха.

"Вие миналата година не подкрепихте законопректа, а от ГЕРБ се въздържаха и казаха, че трябва да се развива, тъй че не се опитвайте да създавате такава излишна конфронтация, която я няма. Не очаквайте да се разведем с колегите", припомни вицепремиерът.

Той допълни и че като работиш с някого е нормално да правиш компромиси. "А вие с ДПС не сте ли правили компромиси", попита той.

Каракачанов уточни, че иска да се увеличат часовете по военно обучение, но с практика - не само уроците за славата на българската армия, а и конкретни неща – как се реагира във военна ситуация, терористични актове, оказване на първа помощ. Министърът допълни и че става въпрос за доброволна наборна служба.

Антон Кутев обаче не остана доволен от отговора на въпроса и каза, че не може да се сравнява военното обучение с наборната служба. “Колко струва това нещо на държавата и откъде ще вземете парите?", запита червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
15
 
! Отговори
евалла на коментара преди 6 години
До Анонимен И като сте били в казарма , какво постигнахме ? Какво завещахте на децата ? Къде бяхте като създава ха групировките, къде бяхте като съсипва ха от крадене ? Нали сте големи мъже дето ходили в казааармааа? Що не се противопоставихте?................А уж клетва са дали да служат вярно на българския народ ! Наистина ,къде бяхте когато шепа комунисти и техните деца и внуци ограбваха българския народ ?! Нали сте голени мъже , в казарма сте ходили ?! Защо не защитихте народа ?!
97
0
 
2
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
Интересно как думата т,,равен с с е сменила значението и я цензурират
96
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 114 преди 6 години
Така ми е кеф!
95
3
 
3
 
! Отговори
27м.Елхово до 107 преди 6 години
Инфантил...колегите ти го казаха - влака за Карлово...и по баирите! Аз моето си го отслужих..А какво съм постигнал ...си е моя "лична" работа!Банкови извлечения ли да ти представя..Просто смешен!
94
1
 
20
 
! Отговори
анархист преди 6 години
казармата е за робите.не се залъгвайте,че ще станете мъже. това са бутафорни приказки.политиците ви готвят за пушечно месо, а вие наивници се радвате..войната не нищо друго освен легализиран грабеж, а войниците - бандити,но понеже така са ни промили мозъците да мислим, че това е нормално, трябва да го има, и патриотизма го изисква, сме го приели за даденост, а службата за форма на чест.няма нищо честно в това да си робот убиец,а патриотизмът е една долна лъжа, която разделя човечеството
93
0
 
4
 
! Отговори
redordead преди 6 години
те не се ли отказаха веднага и от увеличаването на пенсиите? Т.е. две от големите неща, които искаха вече ги няма, да се замислят де/билите, коио гласуваха за тях!
92
0
 
6
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
До 95Така е братле,това нека го разберат тия дето не са били трудоваци,аз бях жп-войски,що канали съм изкопал,що *** съм хвърлил и за какво..........
91
2
 
5
 
! Отговори
27м.Елхово преди 6 години
До фирмаджията с 2те фирми!Алооо...аз съм ПРОТИВ връщането на казарматаТова първо..Второ - фукльовци...даже и "виртуални" ми са особено антипатични! Моята пенсия ти я харизвам - ще задържа тази в евро!Бизнесмени - пълни бо кл уци сте в България!Мутри...и партийци!
90
0
 
4
 
! Отговори
Отегчен преди 6 години
Сега, какво са правили маймуните в зоопарка навремето ми е през ...носа. Ела ме накарай смелчаго :) Гарантирам, че до 3 секунди ще видиш бяла, неземна светлина.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 101 Точно така не си постигнал нищо. Нито в казармата, нито извън нея. Просто един *** . Аз не говоря клишета ами питах въпроси ..На които не можеш да отговориш.Преди да викаш гей ве на всички младежи ...се сети че част от тях са бъдеще , а останала ти плаща пенсията. Некадърник.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтегченНе искаш ли ? Навремето иахме един такъв вряскаше искам при мама след като изми няколко пъти всички *** и вече знаеше какво иска.
87
0
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Що за провален живот е трябвало да си имал, че казармата да е най-великият ти спомен?! Тъжно е.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дебелийо е преял на тая снимка. нещо много му порасна работата
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 99Що такъв като мене бе *** ? Ти какво създаде питах ? Нали си голям мъж ходил в казарма ? Аре разкажи ? Не се измъквай....Аз управлявам две фирми и плащам заплати и данъци да ти плащат умряла та пенсия. Защото ти нищо не си създал ...С твоята казарма е само , колкото да си мислиш , че си голяма работа. Ама Не си.
84
0
 
3
 
! Отговори
27м.Елхово до преди 6 години
Какво постигнахте...Никой не ти е длъжен с нищо! Ако вместо да ме засипваш с изтъркани клишета...си беше направил труда да прочетеш предните ми коментари - щеше да намериш отговора - писах вече - живота е най-суровата школа! Мъж се става когато САМ се бориш с него!Ако чакаш нещо наготово си във фалшивия филм!
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е , като си избираме такива мазни, гнусни пoмияpи да ни управляват..
82
2
 
1
 
! Отговори
до 95 преди 6 години
С такъв като тебе какво искаш да създадем създавай си сам.
81
0
 
1
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
До 83Ами да го зачертват,да не съм им го искал,а с дипломата отдавна съм си обърсал З-то
80
1
 
6
 
! Отговори
Отегчен преди 6 години
Оф, пак ли с тази казарма? Няма как, не съществува сила на земята, която да че накара да ви вляза в казарма. Не искам бе! Как да ви го схванат чугунените глави ?!
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 90И като сте били в казарма , какво постигнахме ? Какво завещахте на децата ? Къде бяхте като създава ха групировките, къде бяхте като съсипва ха от крадене ? Нали сте големи мъже дето ходили в казааармааа? Що не се противопоставихте? Смешници и страхливци ми говорят за казарми. Не е важно дали си служил или не , ами дали имаш сърце. Вие нямате .. плъхове сте.