Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
7
 
! Отговори
А сега де преди 6 години
Чудя се и от кога лицето разбиращо от апартаменти започна да разбира и от самолети.
304
0
 
2
 
! Отговори
Ако може преди 6 години
Ако може хора, които не са ходили войници или са били в строителните или ЖП войските да се въздържат от коментари от типа. Тоя е "По по най", това е предаване за една друга възрастова група.
303
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 6 години
"Имаме вече достатъчно съмнения, ......... ?!?!?!? Имали.....А бе *** такъв, какво разбираш от самолети ! Ако си си дал *** под наем, поне го афиширай по-елегантно !Писна ми от всичките политически мутри у нас.....
302
0
 
10
 
! Отговори
В интересен момент преди 6 години
Всъщност Цветанов не беше ли подсъдим. Май го и осъдиха, пък после го "разсъдиха". Но не това е основното. В пресконференцията той обвини Президентът в корупция. Това е доста сериозно твърдение и е от компетенцията на Прокуратурата и разследващите органи. Обвинението идва в много интересен момент.
301
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** най-много знакови убийства май не са по времето на Герб ? На кого ги говориш тея историйки? Я си свали ченето и си лягай :)
300
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен353 Демокрация ...свободата на словото .... най-много неразкрити,,знакови ,, убииства,най-висока битова престъпност ...*** ...Гарантирано от ГРОБ
299
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
най ми пука за САЩ и парадите, всичко останало е отживелица и комунизъм
298
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КвИ *** сеелски пръчки има тук. Бил подслушваЛ хахаххахаКва е работата на силовото министерство бе кълвачи необразовани? Много ясно че ще подслушват , как ще имат информация и ходове ? Сащ подслушват даже Германия :) Палячовци ... Цветанов беше най-силния министър от прехода на сам. Къде са сега ДАНС ? Няма акции , всеки ден пак кражби , нарушения ..т.н. бездействие пълно.
297
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Цветанов разбира много повече от технически параметри на самолети, от колкото Радев. Искам Цветанов с неговите технически познания да ни избере най-подходящия изтребител. Радев едва ли се е качвал някога на военен самолет.
296
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цървула разбира от подслушване .Това знае от ДС Ама от самолети...????Фръкна комисионната за новите ,,трета ръка ,,от Португалия .
295
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КИРИЛИЦАТА От македонските земи, неграмотнико , от Солунските братя и по-точно от Св Климент Охридски и манастира Св Панталеймон ,македонската зема .И тя не е в Каспичанско или в Лудогорието .
294
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев с тия антибългарски ходове единствено в изгода на Русия напълно си заслужи импийчмънта.
293
2
 
15
 
! Отговори
Бря преди 6 години
Специалистът по недвижимости и подслушване взел да разбира и от самолети....
292
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с една комисионна е напът да се раздели човека, ще се пени ами как, то за какво бяха тия закуски в САЩ
291
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснаците са силни само в хибридната война - когато плащат на *** да крякат по медиите, БЪЛГАРИЯ СИ ИМА СЪЮЗНИЦИ, НЕ ИСКА РУСКО. БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА И ИСКА ДА БЪДЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТ
290
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ИвановКАКВО ИМ СЕ ПАДА БЕ? АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ ЩЕ ПРЕЧУПИ РУСИЯ КАТО КЛЕЧКА. ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ НАРАВНО СЪС САЩ, АМИ ИЗЛЕЗТЕ И ИГРАЙТЕ БЕ ***, САМО СЕ КРИЕТЕ ПО КЬОШЕТАТА КАТО ПЛЪХОВЕ РУСКИ И РУСОФИЛСКИ
289
2
 
16
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Който може да кара самолет, знае и какъв да купим. Цветанов може ли?
288
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНСКИТЕ ПИЛОТИ ЯДАТ РУСКИ ПИЛОТИ ЗА ЗАКУСКА
287
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименняма да купуват десета ръка руски изтребители а нови американски
286
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Как така няма да се купуват 10-та ръка американски изтребители на завишени цени? Трябва да се уважават "спонсорите"2. Прав сте, гУсин Цветанов. Имате политика по отношение на корупцията. Но тази политика е ЗА РАЗШИРЯВАНЕ на корупцията ПОВСЕМЕСТНО. А мотото е "Който не е с нас, е против нас"