Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент

Русофилите са с рекордно мнозинство - почти половината от всички в НС
25 юни 2017 07:30,
233
Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент
Снимка: архив "Булфото"

Русофилите в Народното събрание формират рекордно мнозинство, каквото не е наблюдавано в началото на нито един от последните парламенти.

Почти половината от избраниците, 114 от всичките 240, са се записали в групата за приятелство с Русия. Втората по големина група за приятелство, формирана на базата на депутатските предпочитания, е тази за приятелство с Китай, следвана от групата за приятелство със САЩ.

Списъците с избора на избраниците са публикувани в края на миналата седмица.

Русофилите в парламента са от всички партии и традиционно са най-многобройни.

Още по темата
В 43-ото НС "приятели" на Русия са били 76 депутати. В 42-ия парламент, по време на кабинета "Орешарски", през русофилската група са преминали 137 души. Това обаче не е първоначалният им брой, а включва и тези, които са влезли на мястото на напуснали, пише “Труд“.

Ръководството на най-голямата група за приятелство с Русия за първи път няма да бъде от един председател, а от двама. ГЕРБ и БСП очевидно са се разбрали да си поделят шефското място и в този мандат на парламента то ще се раздели между Красимир Велчев от партията на Бойко Борисов и Антон Кутев от формацията на Корнелия Нинова.

В миналия мандат на парламента БСП и ГЕРБ се скараха кой да бъде начело на групата и социалистите се оттеглиха от нея.

Групи за приятелство в парламента има с държави от всички континенти. Те са неформални структури, а членството в тях става по желание. Всеки депутат може да се запише в която иска и в колкото пожелае. Това води до парадокси, като този на Георги Терзийски в 41-ото НС, който се бе записал в групи за приятелство с 29 държави на 6 континента.

Члеовете на групите нямат особени права, но председателите и заместниците им посрещат в парламента делегации от съответните държави, понякога пътуват заедно с премиера или президента при официални посещения, имат и самостоятелни визити, когато бъдат поканени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не са се присъединили към нито една група за приятелство. В предишния парламент Нинова се беше писала "приятел" на Русия и на САЩ.

Волен Сидеров освен за Русия е в групите за православните Румъния, Сърбия и Гърция, както и за Китай.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се е насочил към световни сили – Великобритания, Германия, Китай, САЩ, Турция, Франция и Русия.

Председателката на групата на "Воля" Гергана Стефанова е избрала Испания, Китай, Македония, Япония и Уганда. Марешки освен Русия е изразил предпочитания към Казахстан, Катар, Сирия и Туркменистан.

Депутатите са съставили групи за приятелство с общо 82 държави.

Втората по големина група за приятелство в 44-ото НС е тази за Китай – 70 депутати с председател Димитър Бойчев от ГЕРБ и заместник Жельо Бойчев от БСП. С 62-ма "приятели" в парламента са САЩ, водени от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник Крум Зарков от БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си може ли да съществуват национални движения Туркофили или Американофили, които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По данни на ООН 70% от убийствата в Европа се извършват в Русия. А в европейската част на Русия живеят едва 19% от жителите на Европа. Т.е. руснаците извършват 70% от европейските убийства. Слава Росии!
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен....ПРАВОСЛАВНИТЕ СИ БРАТУШКИ...Православно ли е да държиш мумия в центъра на Москва и да и се кланяш? Православно ли е да мачкаш по-слабите си съседи и да ги избиваш защото не мислут като теб? Православно ли е да плюеш върху международни договори, които си подписал? Православно ли е със сила да отнемаш територии от съседите си? Православно ли е на Нова година, когато са Коледните пости за Русия да се напиваш като *** и да блажиш? Ако това е православие, и руснаците са православни
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен................Доктор по физика съм и разбирам от военни и космически технологии,руснаците, само да искат, може да смачкат САЩ и да си вземат Аляска, разбра ли??..............Колкото Путин е висок 2,10 м, толкова и ти си доктор по физика, а руските *** могат да мачкат само малки страни като Грузия и Молдова. Най-вероятно е Сибир да стане китайски.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е в състояние да произвежда само три продукта - оръжия, военни конфликти и *** пропагандисти!
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаРоссия дерьмовая страна, продукты ***, люди -уроды, Путин козел!
72
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
До Анонимен..........Много си *** , елементарен, смотан и гаден русофоб.*** като гъбена чорба си, една кокошка има повече мозък от теб.Скоро Русия си взема Аляска от САЩ.............По-скоро джуджето ще продаде на САЩ Чукотка и Якутия, ако преди това Китай не ги вземе. А ти, съдейки по словесната ти изящност със сигурност си русофил-интелектуалец, докткор на науките!
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между Европа и Русия има цивилизационна разлика и тя се състои в това, че Русия е азиатска страна. Тя е заселена не както не казват със славяни а с угро-финско-татарско население. И на нейната обширна територия никога не е имало демокрация и човека винаги е бил тъпкан от властта. Руснаците никога не са били свободни и през цялата си история са задушавали свободата на другите народи. на тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаЗа каква победа бе балалайке?
69
2
 
5
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Ако се допитат до народа на България поне 80% са за приятелство с Русия.
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОРИ В ПАРЛАМЕНТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДЕН ФАКТЪТ: БЪЛГАРИЯ Е БИЛА, Е И ЩЕ ОСТАНЕ РУСОФИЛСКА СТРАНА! А ШЕПИЧКАТА *** ИДИООТИ ЛАЕЩИ И ТУК И ТАМ, ВЛАЧЕЩИ СЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ В ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ПОВРЪЩАТ ПООМИИ, ЦИЦАЩИ ДОЛАРЧЕТА ОТ ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, НО НЕ ВЪРШЕЩИ НИКАКВА РАБОТА, МОГАТ САМО ДА БЕСНЕЯТ И ЗЛОБЕЯТ, И ТУК И ТАМ.
67
3
 
6
 
! Отговори
голю босев преди 6 години
В парламента русофили, американофили, китайчанчун фили.Братя българи, какво избрахме. Не чакайте нищо добро. В парламента няма българофили.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите ни след 1989г политически търтеи са като пеперудите и гъсениците-след промяна на "климата" и след като са "изгризали" държавата стават политически пеперуди ,прелитат от партия в партия в търсене на новия правилен цвят и след установяване на "новия ред" отново кацат на върха на държавата,превръщат се в гъсеници и отново я разяждат!Така е било след 1878г-Ботев загива за "светлий комунизъм",така стана и след 1944г-Т.Живков от първи комунист стана първи предател и продажник!БАСТА!
65
5
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Малкия руско-червен е еничарин Крум Зарков мниго добте се е ориентирал като приятел на САЩ!
64
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринРуските мeкepeта никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
63
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 86Русофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдоправославие. Българофобията, еврофобията, омразата към демокрацията и сляпото почитание на Русия и всичко руско са са идеологическата основа
62
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Слава на братска Русия и нейната непобедима армия !
61
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас "русофил" е синоним на путинофил и откровен българофоб.
60
10
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Руски крак не е стъпвал в Североисточна и Северозападна Б--я, Германия и Англия ни ги дадоха в Берлин плюс Софийския Санджак.На Цариградската конференция ни гласуваха АВТОНОМИЯ плюс 175000 кв.км. Граф Игнатиев я провали. На 15.01.1877г се срещна с Мидхад Паша ,който на 18.01.1877 г,трябваше да подпише решенията и. Русия и Австро -Унгария ни раздадоха.Русия насъска Сърбия да ни нападне. Те двете ни спряха не разрешиха промяна на границите и репарации.
59
3
 
13
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Дано в някой бъдещ парламент да има и приятели на България,защото иначе сме обречени.