БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!

Нинова за комисия "Радев": "Борисов 3" разследва "Борисов 2"
26 юни 2017 18:30,
87
БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!
Снимка: архив БТА

БСП застава плътно зад полицаите в намеренията им за протест. Лидерката Корнелия Нинова  изрази надежда те да не се откажат да протестират след днешните обещания на управляващите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска незабавно да бъдат отпуснати средства за закупуване на нови униформи на работещите в МВР и обеща да отпусне пари за още бензин. Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че няма как да се увеличат заплатите на полицаите и в същото време поиска повече аргументи за това.

Вчера най-големият полицейски синдикат взе решение за свикване на национален протест на 5 юли с искане за 15-процентен скок на възнагражденията и пари за нови униформи.

Още по темата
Нинова нарече изказванията на Борисов и Радев от днес "арогантно отношение" към полицаите.

Тя цитира пред медиите открития доклад на вътрешния министър пред КСНС при президента преди месец. В него Валентин Радев пише, че е нужно увеличение на заплатите на полицаите, за което ще са нужни 300 млн. лв.

"А днес им иска аргументи", възмути се Нинова.

В документа, цитиран от нея,  МВР-шефът отчита, че са необезпечени редица потребности на полицаите като доставки, техническо оборудване, облекло и др.

Изводът, който Радев дава в доклада си е, че ограниченият бюджет на МВР ще доведе до демотивация на служителите.

Нинова цитира думите на Борисов, че заради това, че изплаща стари дългове за КТБ, "Белене" и американските централи няма пари за увеличение на полицейските заплати. "Къде му отиде излишъкът от 2-3 милиарда?", попита лидерката на социалистите.

"600 лева заплата, униформа от пет години, кубинки сами си купуват... какво искаме от тази система", обобщи Нинова ситуацията в полицията.

Тя коментира и искането на ГЕРБ за анкетна комисия, която да разследва президента Румен Радев за лобизъм около купуването на нови изтребители.

Вчера зам.-шефът на управляващата партия Цветан Цветанов поиска създаването на новия орган с намек, че държавният глава е участвал във взимане на решението за закупуването на шведските самолети "Грипен" заради корупция.

Нинова припомни, че преди седмица премиерът Бойко Борисов е обявил пред шведския си колега в Брюксел, че започват преговори за купуване на "Грипен".

"Вчера, седмица по-късно, ГЕРБ обявяват, че искат комисия с намек за корупция. Какво се случи за тази една седмица? За нас е само едно – изказването на президента Радев, че политическата класа няма воля за борба с корупцията и поема инициативата. Подкрепен от нас, заставаме зад него в тази битка", обясни Нинова.

Според нея управляващите се страхуват от възможността това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като не им харесват заплатите на полицаите никой не ги кара да продължават да работят . пишат си молба за напускане и готово-както всички останали,те нали не са по-специялни . Но бас слагам,че даже и да им намалят заплатите с 20-30 процента никой няма да напусне
51
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НАРОДА ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ ? СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА,СРЕЩУ КРАЖБИТЕ ИМ? НОРМАЛНО ЛИ Е,ПОЛИЦАЙ КОЙТО ТРУДНО СИ ПИШЕ ТРИТЕ ИМЕНА И НЕ ВЪРШИ НИЩО ПО ЦЯЛ ДЕН ДА ПОЛУЧАВА ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ОТ ЧОВЕК С 2 ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ
50
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП зад полицаите хм. А от къде порици за исканията на полицаите? Пенсионерите искат индексиране на вчиски пенсии, военните искат, учителите също - БСП за нов заем ли е? Освен това рейтинт на българската полиция близък до този на парламента - Защо задава ли си въпроса БСП ? Доволно ли е обществото и електората на БСП от работата на полицията? Защо БСП не пита кога МВР ще направи реформа и защо има един куп щатове и длъжности за нищо правене в МВР.
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плащат ми 300 кинта и давам 100 на плиса
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ponti до 47smonti , много добре знам по колко участват и за това ти казвам , че будали почти няма вече.
47
5
 
3
 
! Отговори
,гмна преди 6 години
Тъ . По и прос то .Е.Няма заплати няма данъци ,няма приходи в хазната.Иде всичко от пинтилъка на чорбаджиите ,които да в комбина с де.пу.та.ти.те.Чисто и прос то .Просто.Е.
46
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плътно зад полицаите..заглавието подсказва как плътно зад полицаите бсп стои във висок партер 67г,затова са цветя и рози куките.Увооо!!
45
10
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Разбира се, да протестират, да не спират, да искат и оставка на правителството, че най-сетне да изгрее и звездата на *** и тя да се докопа до Заветната Власт .... А парите за заплатите им, както и за пенсиите на пенсионерите, че и за учителските заплати можеха да бъдат и налице, ако не бяха милиардите които се изляха и в Трапът Белене, и за да покрият щетите от банковата афера - КТБ, от последното злополучно управление с мандата на БСП и СиЕ ... !!!
44
8
 
10
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Подходяща реформа за МВР би била да се съкрати 40% от състава и с евросредства да се създаде паралелна Бърза поомощ от парамедици, за която да се преквалифицират съкратените полицаи (по Румънски модел). Е, тогава да ще си говорим за стрес, привилегии, желание за работа и т.н. .... гаранция 99% от съкратените няма да искат да се преквалифицират.
43
9
 
21
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
42
10
 
18
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
41
9
 
8
 
! Отговори
ponti до 47 преди 6 години
Братле, информацията е публична! Виж по колко калпака участват в конкурсите за назначаване в МВР! и после приказвай, че нямало кандидати. Кандидати има, ама кокала не се пуска, а иначе постоянно скимтят, че не им стигат заплатите и привилегиите, и видиш ли били много "стресирани"?! От какво бе? Това, че са стресирани е поради никаквата психологическа и физическа подготовка да вършат тази работа! Лекарите от Бърза помощ сигурно са много релаксирани, а каква категория е техния труд, а?
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3212 милиарда са 1/6-та от годишния ни БВП, бе, ахмак..
39
6
 
7
 
! Отговори
Циник до луд преди 6 години
Брато..толкова си прав!И аз им го желая!Няма да мине и година...и тези дето сега ръсят мозъци, и бесна пяна...ще се хапкат 300 пъти по гъ.за, и ще питат къде акат гладните!А и малкото останали млади ще си биятт камшиците от комунистическата ***!А дано!Ще им го напомня - след първия скандал...я за тока, я за парното , я за пенсиите!Народ който не се учи от грешките си - е обречен да загине!
38
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да приканваш хората за дестабилизация, си е чиста измяна. Нинова, не се прави на Станишев, че видя той как се кротна изведнъш.
37
8
 
22
 
! Отговори
Луд преди 6 години
Как ми се иска комунетатат да спечелят следвщите избори, за да пикате кръв всички след една година от поредното им мизерстване. Не се научихте, че дойдат ли на власт и следва национална катастрофа глупци български
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Smonti и желаещи за полицаи няма вече. Така, че нидей рива.
35
4
 
8
 
! Отговори
ponti преди 6 години
...въпреки, че лекарите не са му приоритет, защото не събират глоби и не му пазят з.дника. винаги ще има 5-6 професора да му свалят кръвното и да му оперират менискуса, както на него така и на останалите от кръга му. Останалите плебеи са му през буя.
34
2
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До за ГЕРБКажи кой да бъде.Питам сериозно
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за Корнелия НиноваКогато синът и се прехвърли да учи от САЩ в Москва, тогава и *** ще стане премиер, червени ***!