Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите

Според президента купуването на изтребител се протака
28 юни 2017 18:08,
129
Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев отвърна остро на критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов към него.

"Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията", каза държавният глава в Букурещ, където е на официално посещение.

Преди дни Цветанов разкритикува подкрепата на Радев за един от изтребителите, които трябва да купим и отправи към него намек за корупционни практики. Според президента атаката срещу него показвала опит да се протака решението за закупуване на нов самолет.

Още по темата
"Ние постигнахме един много добър консенсус, всички знаем какъв е проблемът, всички знаем, че трябва да се инвестира във въоръжените сили. Имам уверенията, че докладът и анализите са готови, но при мен не е постъпвало нищо. Това, което започна през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан", обясни държавният глава, цитиран от bTV.

Според президента "нерви" проявяват тези, които са задали сроковете за експертен анализ кой е най-подходящият нов изтребител за ВВС. "Именно този анализ, оповестен в края на служебното правителство, показа, че "Грипен" са по-подходящи от фаворизираните до този момент стари американски Ф-16", каза той.

Радев коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че той и други депутати от ГЕРБ, а и от БСП, не били допуснати на тържествена среща по случай годишнината от освобождаването на Свищов от турско робство вчера.

"Няма как да бъдеш изгонен от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов трябва да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие", каза Радев.

Той коментира и скандала около НДК

"Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството означава доверие към страната, която води това европредседателство", каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
11
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Изводът на бб, че 'матряла е лош" (разбирай ***) всъщност е гениално прозрение! Гениалността му се състои в това, че чрез аналогичен (разбирай отново ***) подход тази па-плач ще блее по твоята гайда. А бб като *** сл.як това му идва от вътре! Имайки предвид интелектуалното обезкървяване на нацията, владичеството му е гарантирано за следващите... до живот.
48
2
 
12
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
До Анонимен 51Руско *** може да наричаш Радев, ако препоръчва руски самолети, които са много добри, но поради определени зависимости отпадат. Грипенът е посредствен самолет с това делта крило, но ф-16 си е кошница. Двата самолета са различни, по различно време са проектирани, за различни задачи, за различни цели. И двата са ненужни, но нато изисква... И следващият път Сърбия ще получи и Пловдив!
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Цветанов е като мияч в автомивка за самолетите.
46
26
 
5
 
! Отговори
Стоедин преди 6 години
Шапката си е шапка. Дори не заслужава коментар. В същото време се явява Президент. Какво да се прави, това е положението. Всъщност прави ПР на Цветанов....
45
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поп ГруюПапаз ефенди, съгласен съм, че Цвъки не е стока. Ама този клоун, на когото се кланяш ще излезе по-голям мерзавец и национален предател и от Гоце. Ама вие руските мекерета службата в угода на Русия май не е смятате за национално предателство а за патриотизъм?
44
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за *** който трудно говори български това е доста смело изказване
43
17
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХАА преди 6 години
До Поп ГруюЕДИН ГРИПЕН СЪС ЦВЯТ ЧЕРВЕН, ЕДИН ЗА ТЕБ ЕДИН ЗА МЕН КАКВО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕКААААА
42
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЙДЕ РАДКЕ СМЕЛО СЕ ВРЪЩАЙ НА СЕЛО
41
14
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Има и друго. Нужен ли ни е въобще изтребител? За какво служат изтребителите? На какво продиводействат? За к'ъв колец са ни нужни? На който му трябват да си купи! Въпросът се измества много хитро. 5-10 изтребителя няма да оправят армията.
40
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
политически труп
39
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОХ, ЩЕ ИМА ДРАНЕ НА ЧЕРВЕНА ФАТМАШКА ТИКВА ОХОХОХО
38
5
 
25
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
До Анонимен 39Всеки ден - натриване на носа на геpбепунгелите! Сега Цвъkи ще чака три дни да му съчинят някаква реплика от "Козяк" 16.Бочко даже не се обажда, че няма да може да изговори правилно половината думички.
37
32
 
8
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Руския пудел Радев *** срещу изпълнителната власт пп заповед от Москва и се мисли, че е велик президент. Но всъщност е пълен *** и национален предател.
36
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пич, малко ре е газил Радев в казармата за това го наричаш ***. 100 % съм сигурен, че си му бил подчинен. Голям комплексар си! Обикновено това е характерно за некадърниците.
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37А 2 милиарда за санирането кой ги изяде или тогава не попитахте?
34
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Господ раздавал акъл, военните били на учение!Няма празно при *** - всеки ден нов гаф!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да глобят за нещо /то все има - впердвид че съсипаха малкия и среден бизнес/ американските тецове, чуждестранните вериги хранителни,производителите на ВЕИ, чуждите компании за петролни продукти и ето ти пари за цяла нова армия.
32
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората пари за хляб нямат,плащат скъпо храна вода и ток,а тоя самолети трябвало.Радев тия самолети на хляб не се мажат!
31
2
 
18
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Хайде да си спомним поговорката: "Когато атовете се ритат, магаретата страдат".Искам да кажа, че си мисля, че не случайно се раздухват някакви измислени конфликти - хвърлят ни прах в очите, за да не видим какви големи поразии ни готвят. А ще има нещо, помнете ми думата!
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Цвъ-Цвъ явно е конструктор