Ремонтът на НДК закъснява сериозно, призна Дончев

Държавата търси резерви в МВР, за да повиши заплатите в системата
17
Ремонтът на НДК закъснява сериозно, призна Дончев
Снимка: БТА, архив

Ремонтът на НДК за целите на Българското председателство сериозно закъснява. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за БНР.

Още по темата
"Относително ниска степен на физическо изпълнение. Първостепенна цел е дейностите по ремонта да се ускорят, защото остава половин година. Въпрос на оперативно майсторство е нещата да се случат по най-добрия начин. Факт е, че има генерирано много голямо закъснение", посочи той.

Според вицепремиера голяма част от исканията на служителите на МВР, които те поставиха на вчерашния си протест, са справедливи, но освен товат трябва да се мисли и за възможностите, защото едно искане предполага допълнителен паричен ресурс.

"В момента това, което се търси, са вътрешни резерви в системата на Министерството на вътрешните работи. При всички случаи полицаите, които работят на терен, са приоритет. МВР има доста голяма администрация, не твърдя, че по дефиниция тя е неефективна. Там има и звена, свързани с информационно осигуряване, информационна сигурност", каза Дончев.

По думите му образованието е един от приоритетите на правителството.

"Механизмът за съвместна работа на институциите, чрез който да се вкара и задържи всяко дете в образователната система, се нарича "Магистрала на знанието", защото магистралата е символ на бързо придвижване и освен това е алюзия с предишни приоритети, от които не сме се отказали и които са свързани с тежката инфраструктура. Не можем да противопоставяме образованието на тежката инфраструктура. Трябва да се случват и двете, но ясен фокус този път имаме върху образованието. Ако има инвестиция, която е дългосрочна и с твърда възвръщаемост, не говоря само за пари, това са инвестициите в наука и образование", обясни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тошо построи НДК. Сега ГЕРБ се напъва да го боядиса.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо, бе, габровски комик. Важното е комисионните да са добри.
12
0
 
9
 
! Отговори
Бай Счетоводител преди 6 години
Трябва да се ПИПА професиално, за да не изгорят като бушон.
11
0
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Чакайте да видите кой ще охранява председателството и НДК, в МВР останаха само КАЛИНКИТЕ на мадам Бъчви и хибридните ПЕНСИОНЕРИ на схема на АЗП ( аванс-заплата-пенсия)!!!! ПРОВАЛЪТ е ГАРАНТИРАН!!!!! Решението е ОСТАВКАТА 3......
10
1
 
12
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Защо мислите парите за саниране се удвоиха? Единия милиард за крадене и един за санирането...
9
0
 
8
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Сега от ревизията ще се види колко крадат гербаджиите,че не остават пари за довършване на НДК.
8
1
 
11
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
ГРОБарите провалиха председателството още преди да е започнало........само те могат така!!! Очаква ни голям смях и срам, добре , че там е доказания Евроатлантик - В . Сидеров......той ще омилостиви Юнкер!!!
7
0
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
ГЕРБ е способен да провали всичко.
6
0
 
10
 
! Отговори
За сравнение преди 6 години
ЦЯЛАТА СТЪКЛЕНА ФАСАДА НА БУРДЖ ХАЛИФА СТРУВА 48 МЛН. $. РЕМОНТЪТ НА НДК И ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ ВСЕКИ ПО 50 МЛН. ЛВ. *** КРАДЦИТЕЦялата стъклена фасада на Бурдж Халифа струва 48млн $. Стъкло с един пласт сребърно и един пласт титаниево покритие. Всичко на конструкция от неръждаема стомана, опасваща сградата висока 820 м. Построена е фабрика специално за проекта. 24 000 панела по 2000$. Цената включва и транспорта и монтажа.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е виновна! ;)
4
0
 
14
 
! Отговори
Печен е мда преди 6 години
Този осъди журналистка за зададен въпрос на 40 000 лева,интересно коя е съдийката по делото и издигна ли се в йерархията има ли нова вила на морето!?Благодарение на хора като това лице Дончев България е на последно място по свобода на словото,корупция и справедлив съд!Честито на феновете му!
3
4
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Може би е добра идея да направим един евроатлантически съботник и всеки да помогне с ремонта на НДК с каквото може. Ако един съботник не е достатъчен, може да направим няколко и да наваксаме с графика за най-важното събитие на държавата ни, нашето европредседателство, всички само за това работим и нищо друго не е важно.
2
0
 
19
 
! Отговори
НД на Кратуната преди 6 години
Ремонтът закъснява, защото е трудно да се асфалтират ескалаторите.
1
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много умен политик!