Казусът " НДК" – капитална неадекватност. Загубите – 8 млн. лв.

Парите не са откраднати. Те са виртуални, обяснява специалист
Обновена: 30 юни 2017 10:13 | 30 юни 2017 10:04, Петя Славова
13
Казусът " НДК" – капитална неадекватност. Загубите – 8 млн. лв.
Снимка: архив, Булфото

"В НДК става дума за капитална неадекватност. Годишните финансовите загуби са 9 млн. лева за 2015 г. и над 8 млн. лева за 2016 г. Това е счетоводна загуба. Не са пари, които са били налични и са изчезнали. Парите няма как да бъдат откраднати, защото са виртуални", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR "България сутрин" бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Още по темата

Той бе категоричен, че няма манипулации на обществени поръчки в НДК и определи като напълно достойно решението на уволнения директор на Двореца Мирослав Боршош да не желае да продължи работата си на поста.

"Той не подава оставка, защото никой го е възстановявал. С Боршош се познаваме от ноември 2014 г. Той е човек с визия и размах в действията си", каза още Валентин Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

Той допуска, че е напълно възможно да има политическа поръчка срещу Мирослав Боршош. Според Кръстев става дума за 45 млн. лева, които са отпуснати за НДК и е нормално някой да използва подобни инструменти, за да смени ръководството на Двореца.

"Няма закъснели действия на прокуратурата, защото самата прокуратура е сезирана февруари тази година с данни, набавени от ДАНС", уточни гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също не разбирам какво значи "това са счетоводни загуби". Ако счетоводството ти не излиза, значи някой е крал, та се е късал. Освен ако няма предвид, че това са нереализирани печалби. В който случай съвсем основателният въпрос е - защо ти е да държиш директор, който води предприятие към загуби. Обикновено целта е да се излиза на печалба. Имаше изнесени много нарушения, огромни изплатени хонорари (нереалистични и миришещи на процент за ръководството),НДК е напълно запуснато, за какво говорим?
8
0
 
2
 
! Отговори
Счетьо преди 6 години
До ЦецоТой знае, ама ти дали знаеш? Като ти гледам "разсъжденията" стигаш само до ниво "дал Кольо-взел Кольо"...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това "НДК" СТОЕЖА МУ ТРЪГНА С ФАЛ. Яко се краде още от соца и до ДНЕС.Решението е западен модел. Твърд договор с гаранция за изпълненото . ПРЯКО НА СОБСТВЕНИК НА ФИРМА
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България вече нищо не се прави честно и почтено. Във всяка една процедура - от конкурс по държавна поръчка, до конкурс за доцент във вузовете. Във всичко е заложен на личния интерес на някой имащ собствена теория за законност. Такава държава няма как да просперира, защото тук всичко предварително е обречено. Дори и законите от социализма се оказват по гъвкави и справедливи от сегашните уж съответстващи на европейското законодателство. България загива това е!
5
1
 
18
 
! Отговори
tonazi преди 6 години
Може ли да повдигна въпроса На интелигентните Потребители на този сайт.Какво се е направило в България за 27 години Без да се открадне Без да има корупция без да има плащане под масата И в Последствие Да се намесва съд и прокуратура.Докога питам аз и вие потребител и интелигентни на този сайт и вие български не интелигентни на граждани!!!
4
1
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Този специалист изобщо знае ли какво е счетоводство??? Там няма виртуални пари!!! Защо не обясни как за две години са се натрупали над 17 милиона счетоводна загуба, а ни говори глупости??? Явно е сред тия, които са я натрупали!!!
3
2
 
20
 
! Отговори
1221 преди 6 години
ВИРТУАЛНО НИ ОБИРАТ
2
1
 
23
 
! Отговори
888 преди 6 години
Що е това виртуални пари? Загуби 9млн. после 8 млн. не разбирам.
1
3
 
20
 
! Отговори
Закривай тая държава преди 6 години
Казусът "ГЕРБ" - гербава неадекватност