Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!

Шефът на депутатите от ГЕРБ нямал време за "личното его" на Радев
53
Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че има достатъчно работа, за да се занимава "с личните оценки на Румен Радев".

Според него двамата с президента трябва да говорят единствено за общите институционални цели.

Още по темата
"Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов в коментар пред Нова телевизия на разменените реплики между него и президента през последните седмици. Повод за тях стана покупката на нови изтребители и по-конкретно изборът на доставчик.

В края на юни по предложение на Цветанов бе създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет и в частност действията на президента Румен Радев. Държавният глава пък заяви, че Цветанов говори на автопилот и че разбира от апартаменти, а не от самолети.

"Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира, че президентът трябва да бъде обединител на нацията и не е нормално да обижда българския парламент.

По думите му целта на комисията е да се изчистят всякакви съмнения за нещо нагласено и некоректно. "Трябва да има прозрачност. Силата на демокрацията е в разделението на властите", допълни той и изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал" и че не това е била целта им.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза още, че никога не е претендирал, че "Цветанов е държавата". 

"Вчера се обадих на президента Румен Радев, за да го информирам за неща, които са свързани от парламента и от президентската институция – предстоящия избор за членове, председател и зам.-председател на Комисията по дискриминацията. Информирах го, че мандатът на комисията изтича и че трябва да влезем в процедура", коментира Цветанов.

Той допълни, че никога не е претендирал, че разбира от самолети. "Искам да имаме процедури, които да гарантират, че изборът, който ще направи българското правителство, ще бъде най-правилният", подчерта Цветанов и обясни, че с премиера Бойко Борисов се коментира всяко едно действие, което се предприема.

"Не виждам нищо лошо в това да се свежда всяко едно решение, което се взема, до ръководството", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него президентът Радев ще даде негативна оценка и за Сметната палата, която вчера обяви резултати от одита за разходите и набирането на средства за президентската кампания. Според него правилата са ясни за всички преди всяко едно състезание.

"Виждам, че президентът добре се справя с рафтинга, както и може би е бил добър пилот. Политиците по нищо не са по-различни от всички останали граждани на България. В това няма абсолютно нищо лошо. Политиците могат да дадат добрия пример, че за да избиеш стреса и да противодействаш на друго емоционално състояние, това е добра форма да се възстановиш“, допълни Цветанов.

Той обясни и че депутати от ГЕРБ искат всеки бъдещ генерал да мине на събеседване в Комисията по отбрана преди указ на президента, за да бъдат запознати народните представители. Според него конфликт в това няма и не пречи това събеседване да бъде, след като президентът си каже думата.  

В студиото той съобщи, че обучението на дъщеря му в британски университет е струвало 9 хиляди паунда, които тя е изтеглила със студентски заем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
18
 
! Отговори
Тома преди 6 години
Представете си ГЕРБ без Цветанов, Цачева, Караянчева, Атанасова и Главчев а на тяхно място място млади и кадърни хора...май ГЕРБ ще изглежда по добре....
29
5
 
5
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
престанете да играте по сценария на кремъл, България има сили да купи едва половин ескадрила самолети, а македония има цяла ескадрила, дали нещо ще ни гарантират в повече осем самолета. Аз смятам,че не
28
2
 
22
 
! Отговори
ВИФАДЖИЯТА преди 6 години
ще дава оценки на хора далеч над него. СКРИЙ СЕ БЕ
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът и армията е с Радев и това Герб не може да му го прости.Радев е новия фактор в бг политиката и е въпрос на време да прати Бойко в девета глуха.
26
1
 
29
 
! Отговори
КОЙ СИ БЕ НАГЛЕЦ преди 6 години
че да даваш оценки на заслужил летец, генерал и ПРЕЗИДЕНТ
25
1
 
24
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Цецо лъжецо.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главочи от ГЕРБ като Баце,Цецу Апартамента,Цеца Рабфакова,онази Лиляна Винетката,Бъчвата и др. са на светлинни години зад Румен Радев. Той е от работническо семейство и е постигнал всичко сам за разлика от гербаджийте,където няма човек чийто дядо, баща или самият той да не е бил свързан с БКП върхушката.
23
1
 
25
 
! Отговори
Опа преди 6 години
Ето един мразен от народа човек. "Всичко" знае, нищо не може, а постоянно дава акъл и празни обещания. Прав е Радев, че разбира само от апартаменти.
22
1
 
30
 
! Отговори
не преди 6 години
може би е бил добър пилот, а и сега е отличен.Защо се опитва да се сравнява този физ-културник с отличен пилот-генерал, а не фалшив генерал като другият ни генерал.Генерале-пилот, хвала на теб, ти си истински държавник, честен човек си.Мачкай ги ге-нерале, мачкай ***, народа те обича.С теб сме генерале.
21
19
 
3
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До фактите 19 - тези за "най умните" хора ги разправяй на друг. Там влизаха само най домерените синове на партията. Като например, преждевременно отишлия си син на Другаря Добри Джуров. Простосмъртни се допускаха най много до инженерните профили - поддръжка, наземни служби. Не преувеличавай и не криви историята.
20
1
 
24
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Говори само със заучени фрази.***.
19
0
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Смешен си! Вземи свърши нещо полезно за държавата! Ще ти е за пръв път!
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелена фуражка и синя фуражка спорят кой е по уменхахахахлошото е че сами сме си ги избрали
17
0
 
29
 
! Отговори
фактите преди 6 години
яд го е Цветанов , че Радев е умен , че все пак се опитва да отстоява мнение , а не им е някакъв послушко , все пак по времето когато е учил в Долна Митролполия , там влизаха едни от най- умните хора в България
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събирам помощти за дъщерята на Цветанов ,моля кой колкото може ,приемам само в евро ,левове долари и британаки лири ,сумите да са по възможност над 1000 долара или равностойността им в другите валути......Айде за дневни на жъщерята ....
15
1
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Кой е този , дето си разрешава да дава оценки на г-н Радев? Къш от тук!
14
1
 
34
 
! Отговори
Прос Селендур преди 6 години
Цветан Цветанов комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов! И още: заради този физкултурник "с особена форма на главата" държавата България е осъдена цели СЕДЕМ пъти в Страсбург да заплати дебели обезщетения за нарушаване правата на човека!!!!!!!
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се е вторачил в Радев.И срещу него да тича,няма начин да го стигне.Това е положението.Ген.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеецооууу *** да погледнеш обявите за недвижими имоти ,ей така за успокоение *** нервите и релакс, не се заяждай с Президента не можеш да.го стигнеш и срещу него да бягаш и точно ти ли намекваш за корупция ......????? Заместник тартора на крадците ?! Засрами се бе .Покупката на изтребители не е като санирането
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, какви грехове изкупува родината ни та сме наказани с такъв фитопланктон?