Нинова за земята: Богатство е, да не я даваме на чужденци!

Соцлидерката поиска среща с президента по темата
18 юли 2017 19:20,
111
Нинова за земята: Богатство е, да не я даваме на чужденци!
Снимка: БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова партиите към национално обединение в защита на земеделската земя в България.

Шефката на социалистите предложи това няколко дни след като стана ясно, че правителството предлага да падне забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас.

"Земята е национално богатство на България. Тя е предназначена за производство на селскостопанска продукция. Предложението не гарантира нито в чии ръце ще попадне тя, нито че ще бъде използвана за производство. Трябва да защитим националния си интерес", каза червената лидерка.

Нинова обясни, че е поискала среща с президента Румен Радев, на която да обсъди този въпрос. Тя е отправила покана за разговори и с представители на всички партии в парламента.

"Да се опитаме поне по тази тема да се обединим", каза тя.

Още по темата

Лидерката на БСП обясни, че българската земеделска земя е най-евтина в ЕС. Купувачът й ще получава европейски субсидии и то на декар площ.

"Да си го представим на практика – идва един гражданин на друга държава, купува си земеделска земя, не е задължен да произвежда върху нея, декларира я и получава субсидия за нея. Той ще си защити интереса, но не е защитен интересът на България", каза тя.

Според Нинова редица други държави в ЕС, сред които Унгария, Полша, Словакия и др., имат ограничителни мерки срещу свободно закупуване на земеделска земя.

Тя призова правителството да поиска отлагане на този въпрос и даде да се разбере, че ако това не стане социалистите са готови да се опитат да го направят по съдебен път.

БСП се обяви и против отпадане на класа за прослужено време.

"Разбира се, трябва да се стимулират младите специалисти, защото човек с по-голям стаж взима и по-голяма заплата, заради класа, а млади и подготвени хора остават с по-малко заплащане. Т.е. трябва да намерим формата, такива млади специалисти да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, бонуси, с тримесечно материално стимулиране, за да не противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни и адекватни на съвременните условия на труд", каза още лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
8
 
! Отговори
нт преди 6 години
Комунистически глупости! И като е богатство, що народа и държавата са бедни, ***? Ми продайте я скъпо, да видите какво богатство е! Тези ни откъсват от света, те са като турците преди 150 години!
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земя на граждане на ЕС не може та да могат руснаците всичко да изкупят.Руснаците владеят повечето от българските курорти. Нинова за това си мълчи.Руски *** са тия.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Нинова за земята: Богатство е, да не я даваме на чужденци! ""...............освен ако са руснаци ... тогава и земята, и всичко даваме, ако трябва, и дупе ще дадем.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя и за черноморската ивица ли казва това.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та вие продадохте БЪЛГАРИЯ-цялата !! Щото там където сте всички сте си ЕДНО !!
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, трябва или да пустее, или да е в ръцете на "наши хора".Всичко друго не ни устройва.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕТО КНУТИ ЕИЗВЕСТЕН КЛИМАТОЛОГ И ПРОФЕСОР ПО ФИЗИКА НА КЛИМАТА В УНИВЕРСИТЕТА В ЦЮРИХ.СЪЩИЯ ПРЕЗ 2015 Г Е БИЛ ЧЛЕН НА ГРУПА СВЕТОВНИ УЧЕНИ КИТО СА ИЗСЛЕДВАЛИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ И СА ИЗГОТВИЛИ ДОКЛАД КАКВО ОЧАКВА СВЕТА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 3 Г.ДОКЛАДА ВЕДНАГА Е НАМЕРЕТЕ В НЕТА ИНТЕРВЮТО НА ШВЕЙЦАРСКИЯ УЧЕН ПРЕД ВЕСТНИЦИТЕ В ЦЮРИХ И ЩЕ ВИ СВЕТНЕ ЗАЩО ИЗВЕДНЪЖ СВЕТОВНИЯ *** И ЗАПАДНИТЕ ***СЕ РАЗБЪРЗАХА С ТОВА ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ В БЪЛГАРИЯ
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е 18, сега ги боли да продават земята на граждани на ЕС, а като разпродадоха Черноморието ни на едни евроАзиатци, на които викат "братушки", тогава не ги болеше !
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Много сте ми смешни това патрЕотите :) като нямате силен довод започвате да псувате като пълни каруцари :)) жалка картинка.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз земя стои запустяла ако няма да я ползвате вие поне да я позлва някой друг. И не е ваша. Аман от тия патриотични простотии.
9
11
 
17
 
! Отговори
Пиночет преди 6 години
До разбойници от БКПУбий комунист - спаси България и света!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората с повече професионален опит не задължително са качествени и примерът е с политици парашутисти като Габриел, Цветанов, Цачева, Борисов са 20-30 г. политици но са некадърни.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС забрани национализацията и трябва излизане от ЕС и НАТО, а БСП и ГЕРБ са за за ЕС и НАТО. Атака и Симеонов също има евродепутати и гласува с ГЕРБ.
6
5
 
33
 
! Отговори
ВИГОТУРА преди 6 години
Точно тази партия открадна земята на хората през 50-те години и ги вкара насилствено в ТКЗС и АПК, и накрая им върна земя в камънаците, а най-хубавата земя я взеха мутрите, като тия, които са собственици и на тоя сайт.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лойко ще изтегли още 100 милиарда заеми и тогава само земята ще остане за заемите както Гърция разпродава островите.
4
1
 
19
 
! Отговори
разбойници от БКП преди 6 години
До бай СтоянНали я кооперирахте и национализирахте?
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 1989 г. земята беше заграбена от реститути и кметовете и сега българите са бездомни клошари в България.
2
8
 
23
 
! Отговори
ТВ преди 6 години
Най-глупавите разсъждения,които може да измисли г-жа Лъжа.Ние сме най умни,работливи и предприемчиви!?Абе тя акъл имали и вярва ли си!
1
12
 
26
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
Вие за това 1945 я взимахте насилствено от хората, нали? Земята е частна собственост и ако имам обработваема такава, ще я правя каквото си искам. По-добре да я дам на чужденец да я обработва, отколкото да ми я вземат комунистите!