И това се случва: Партия дари субсидията си за ин витро

"Възраждане" е единствена, която получава пари, без да е в НС
17
И това се случва: Партия дари субсидията си за ин витро
Снимка: Булфото, архив

Партия "Възраждане", която е единствената извънпарламентарна политическа сила, получаваща държавна субсидия,  дари първия транш от нея  -  133 718 лв. на Центъра за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването.

Още по темата

Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че страната ни изчезва и умира пред очите ни, в ръцете ни и дарението за центъра е най-малкото, което могат да направят.

"Демографската катастрофа заплашва България от унищожение в рамките на следващите 10 години. За първите 6 месеца на годината са родени 27 000 деца, което е с 10 процента по-малко в сравнение с миналата година, когато са родени 30 000 деца", заяви Костадинов, цитиран от БТА.

Според него трябва да се намали срокът за одобряване на заявленията на жените за подпомагане.

Друга мярка срещу демографската катастрофа според него е да се работи за връщане на българите, живеещи в чужбина.

"От 2009 г. насам ГЕРБ носят отговорност за управлението на страната и за демографския колапс, смята Костадинов. Ще работим за това колкото се може по-скоро това правителство да си тръгне, то е вредно за страната и трябва да си ходи, посочи той. Тези хора ни тласкат към много сериозни социални и етнически сблъсъци", смята Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" заяви, че ще продължат да даряват парите от държавната субсидия за различни каузи и ще публикуват отчет за тях. Той призова и другите партии, които получават държавна субсидия, да дарят парите.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо информацията ви се разминава с написаното от Костадинов. Но това не е толкова важно. Аз също гласуах за тях, но вече съжалявам. Разбра се, че и те са като останалите. Приказват едно правят друго. За това над половината гласували за тях се отметнаха. Съжалявам тези които все още им вярват и ще загубят времето си за една загубена кауза.
16
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрита гербаджийска партенка, това е тази партия.
15
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Скоро мои приятели имаха щастието и късмета да си родят бебе именно по тази процедура и знам колко години им отне... в подобна демографкса криза всяко бебе е от значение за Родината. Браво на Възраждане, страхотна новина! Добре, че не се отказаха от субсидията да напълнят джобовете на някои, а я даряват по предназначение
14
1
 
20
 
! Отговори
Дарение преди 3 години
Като гледам какви симпатии предизвиква тази инициатива на партия Възраждане, утре очаквам Бойко Борисов да отмени субсидиите....ама за извънпарламентарните партии. Понеже Възраждане е единствената извън Парламента, която взима пари. Помнете ми думата, сън няма да спят, докато не измислят как да ги наредят. Те една КТБ свалиха с 4 милиарда, та камо ли една малка партийка с 1% и 130 000 субсидия...
13
3
 
25
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
На последните избори не ги бях чувал. Стана ми странно, че са минали 1%. После попаднах на едно интервю с К. Костадинов. От изказа му, ми се стори интелигентен човек с добри идеи, без да завиват много към популизма. Стана ми интересно когато обясни за кампанията си. Как е била насочена към младите и са ползвали алтернативи за популяризиране - социални мрежи и прочие. Определено събуди симпатиите ми и с идеята за субсидията. Каза си не мога да я откажа (закон), затова ще я дарим. Интересен е!
12
19
 
2
 
! Отговори
До анонимник11 преди 3 години
Ха-Ха!Абе ,аз не искамама те на сила ми дават!Смешници!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимника 10 -не могат да се откажат от субсидията. Трябва да я вземат и след това да я дарят
10
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се бяха отказали от субсидията?Колко пъти още?Начин за реклама!Не Възраждане ,а израждане !Поредните популисти!
9
11
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз се запознах с предложеното от партиите и като програма и като личностни предложения- наистина няма за кого да се гласува / както винаги досега/- и това е избор!
8
4
 
38
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Какво друго да кажа освен "браво". Печелят ме за следващите избори.
7
3
 
47
 
! Отговори
д-р Исня преди 3 години
От последните избори:
"Аз няма да гласувам, няма за кого!"

Абе, сульооо! Ти инвестира ли 1 час от своето време, за да прочетеш на кандидатите изборните им платформи, да разучиш кой има най-реалистични и резонни програми?! Така са 90 процента от българите. Мързи ги да прочетат 2 реда и по-лесно е "Няма за кого"
ИМА!!! Аз отделих 1 час и извадих 3 партии. Едната беше Възраждане и за нея гласувах. За пръв път чух това име и тези имена. Ни ги знам, ни ги познавама. Само знам, че ИМА за кого!
6
2
 
34
 
! Отговори
споко преди 3 години
Сега започва да действа Боко Тиквата. 1. Възраждане са мошеници...няма значение защо.. 2. Костадинов е престъпник защото е стъпкал една *** и не обича Тикви. 3. Откъде - накъде ще ми се меси в статуквото някакъв си---тази държава е моя и аз ще казвам какво да се прави. 4. Помнете какво се случи с ......
5
3
 
45
 
! Отговори
Една българка преди 3 години
Страхотна постъпка. Абсолютна самоотверженост. Това е лъч надежда за българската политика и бъдещето на България като цяло. Само хора с висок морал и ценности имат място по депутатските столове.
4
2
 
50
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ко...??? Не!!! Партия да дарява пари за благородна кауза....., в България...???? Сънувам! Ако това е истина, на следващите избори гласувам за тях. Браво
3
0
 
27
 
! Отговори
Защо преди 3 години
избрахме по-малкото зло, а не по-голямото добро на последните избори??
2
2
 
46
 
! Отговори
шматка преди 3 години
С Костадинов съм се срещал лично три пъти.Ако днес има някой който да наречем патриот това е той.
1
3
 
53
 
! Отговори
Впечатлен преди 3 години
Браво момчета и момичета! Има надежда, че тази държава няма да загине. Добро дело сте започнали.