Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
10
 
9
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Това е лъжа което говори ББ, но в чужбината няма да цъфнете и да вържете. Там пак сте роби само че на западните капиталисти. Доста приятели ходят на гурбет. В общи линии бачкат за храна, квартира и тук там да излезнат някоя дискотечка а-у и закътват супер малко. Тука като си дойдат им е добре, но за кратко щото спестяванията бързо се стапят. Единствената полза е, че могат да обиколят Европа. Иначе пълен *** е чужбината, ако нямате образование сте обречени
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брях 144Ами когато човек няма интереси гледа и мисли само за пари! У българските емигрантски общества се живее на гипсо-картон разпределения и темите в кухнята (съвремения'т хол) са единствено за бачкане, мангизи, планета Пайнер, Булсатком чинията, агенцията за работа, българския счетоводите, офертите в Лидело, как да се не набутам, кой ми къса от артшката и кой ми ползва верото! Тия с купените къщи пък са заложници на собствената им лакомия! На запад можеш да си правиш кефа с много малко!
109
7
 
13
 
! Отговори
Брях преди 6 години
В чужбина съм от 18 години ,вярно е че можеш да си вземеш къща на изплащане за 25-30 години и кола на изплащане ,но забравяш за живота бачкане ,бачкане и само бачкане няма събота няма неделя струва ли си да се заробваш за вещи за да се изфукаш в България за 20 дена че имал къща .
108
0
 
6
 
! Отговори
горския преди 6 години
Мисля си, че господата срещу нашите, пределно им е ясно за какво иде реч!
107
2
 
22
 
! Отговори
незавръщащ се преди 6 години
Бокич,, то хубаво ги приказваш тез лъжи, ама то много опашати ,човек?
106
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връщат се в БГ само децата на комунистите и мутрите. Защото никъде по света не дават да са краде така безскрупулно и толкова на едро както в България. И никъде няма по света такива овце като българските работници дето дават да ги стрижат до голо у даже не блейват.
105
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко каза, че не яде суджуци, защото има високо кръвно, а тоя от Добрич е изнудвал търговците с думите - ако не му харесат на премиера суджуците - ВСИЧКИ сме УМРЕЛИ, на кого да вярваме?
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те старите който може бега от България по много и различни причини, та младите и квалифицираните българи да се завърнат Учудващо?
103
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
135,и ти лъжеш повече от Бойко.Сега си на 29 години,отишъл си в чужбина на 19 и толкова бързо си забогатял,че си успял да постигнеш всичко това за което говориш.Айде,посмали малко.И ние поназнайваме нещо за хората,които са в чужбина и как си изкарват хляба.Единици са тези,които за 10 год.са постигнали подобен просперитет.Мисля,че си стоиш тук и само развинтената ти фантазия рисува розовата картина за която си мечтаеш.
102
1
 
25
 
! Отговори
Fena преди 6 години
Боко, помисли малко: 3,5 млрд лева за КТБ, + 3млрд лева за санирането на ГЕРБ + 2млрд лева за АЕЦ + поне 5-6млрд заеми за крадене. Кой млад и умен българин ще се върне тук за да връща всички тези парички, които тъй щедро пръскаш за глупости и далавери?
101
0
 
27
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Какво се хвали. При тия ниски заплати и труден живот, той се хвали. Как да му обясня, че говори неверни неща, за мен това е признак, че е извън реалността.
100
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 29 години съм. От 10 години съм навън. Преди два дни бях в БГ взех родителите си и ги оттървах от мизерията. Трябваха ми 10 години за да си купя къща кола от магазина и натрупам пари. Дали щях да постигна същото ако бях останал в БГ? Вашият дали си вярва в това което лъже?
99
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко,не се излагай,бе.Не лъжи хората,ами внимавай какво им обещаваш,че нещо много сме ти набрали.
98
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе стига плямпне бе,завиждате ли,или ви е яд че нищто в тоя живот не сте доказали?
97
1
 
20
 
! Отговори
виц на деня преди 6 години
Всоичките деца на управляващите се връщат в БГ, за да ядат суджуци и да крадат. Дали дъщерята на Бойко - Слънцето се е върнала в БГ. Кои деца на величия са се върнали. Освен децата на Първаната, които още от 20-годишни са си милионери, защото са прекалено умни ***.
96
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ,тези ,които не "папкат " Суджуци ,трудно ще се Върнат !Не се самозаблуждавай !Няма кой да вярва !
95
0
 
16
 
! Отговори
петко преди 6 години
нее имало такова гонене на млади таланти от бг по никое управление до сега мачкане на малкия и средния бизнес умишлено гонене на фирми за да си отворят път за грабарите да грабят само те такива кръвопийци нее имало по време на турското владение само заблуждават народа
94
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе. Това сехслучва, но само в болната психика на г- н Премиера. Тоци човек има ментални проблеми. Мисля, че митомания се казваше болестта му, но нека психиатрите говорят.
93
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега ни баламосваше само нас,а вече и американци.А на тях какво ли им дреме дали се връщат или не нашенците.Защо ли им се изповядва?По навик или си въобразява,че те ще се затичат да правеят бизнес у нас понеже сме цъфнали и вързали.И не си дава сметка,че те познават действителността у нас по-добре от него.
92
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блъскат се,направо места няма по самолетите,билетите в посока България на черно на тройни и четворни цени вървят!Боко-о-о,в тая *** и църните не искат да остават!