Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама.като ги гледам конгресмените кви тънки усмивчици са пуснали - и те му верват, колкото и ние. Ама лаф да става, ще го почешат по егото Евала, кограчулешънс и ще му измъкнат и суджуците изпод носа.Тия не са прости кат нас, ще си вземат тва за квото са дошли, ако ще и за извънземни да приказва Борисов.
90
1
 
16
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Прав е господин Тиквун Банкянски ходих на запад - в Сърбия , не ми хареса и се върнай тук.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнах се, но не си ти причината. И министрите ти не са причината. Дори може вие да си ходите.
88
0
 
18
 
! Отговори
Млад.дерибей ма 29 преди 6 години
Дааа връщаме се да бачкаме, я като общак, я като кравар работа бол, кой ти ги дава 20 лв
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко ?!?
86
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АТАКИСТ,не драги ми атакист,да последните години се вдигна стандарта,на болния ти лидер,болен сидеров и на деница,ту с златното пръстче,при орешарски,и сега с *** на задн....ка на бойко.
85
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
особенно от Лондон се завръщат,да го питат,какво вижда в огледалото,като се погледне,др.физкултурник,или ,икономическия растеж от 3.9%
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбраха, че ще има суджуци и се връщат.
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познай от три пъти - КОЙ КАКВО ЩЕ НАТИСКА ДА НИ ВЗЕМЕ (унищожи)- франсетата - семена, български култури и сортове, расов *** (той почти не остана), специални традиционнни производства, хранителна индустрия (останало през едрата цедка), киселото млекце, финна индустрия.- янчетата - де що има енергетика, терени, електроника, оръжейна индустрия и т.н.- британци - от всичко по малко и по повече, туризъм, земя ...Граби народе...
82
0
 
38
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
"Началниците" просто са дошли да нагледат отблизо какви ги върши колониалната администрация, да не би да не е разбрала случайно инструктажите от посолството им.Останалото са пиказки за лека нощ. .....Толкова се връщат, че във Видин от цял блок светят вечер 10-тина процорци, и то-на пенсионери, отглеждащи внучето, докато вземе диплома, и иде на запад, при мама и тати.Връщат се , за мако, пооправят си евтино зъбите у нас, и пак заминават.Като умрат родителите им-продват всичко и не поглеждат наз
81
0
 
15
 
! Отговори
Верно ли преди 6 години
Много е вярно, много се прибраха за да си купят по един апартамент и да отидат на почивка. Аз поне така правя, защото с $1000 за месец нали се сещаш че се разбивам от пържоли и кафета.
80
8
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Вярно е че стандарта в България се вдигна последните 2-3 год но Бойко няма заслуга. Просто в Турция е нестабилно , Гърците ги мързи да работят и туризма у нас друпна доста напред/ БВП на България е 60% туризъм
79
0
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
От Борисов какво друго освен врели-некипели !?
78
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се прибраха ,да вземат и децата си ! Собственикът на ГЕРБ не може да чете или лъже !
77
0
 
12
 
! Отговори
Rumen преди 6 години
No marks ti *** se vru6a
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както обикновено - лъже.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Германска и Английска диплома по икономика само в България можеш да намериш работа.. Тука чуждите дипломи са на почит.. Работа за икономисти няма в цяла Европа..
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям хвалипръцко се оказа тоз Бойко...
73
3
 
3
 
! Отговори
Б Н.Д> преди 6 години
Българите сме като вицовете. Кой смешен, кой ***, кой неразбран!!!!!!!!!!!!
72
14
 
5
 
! Отговори
от Немската преди 6 години
Всички се върщат , защото са завършили Икономика и социлогия международни отн... Имахме една приета за Лекар но тя се отказа записа психология.. Тази в ТУ-Мюнхен и биха шута в 4-ти семестър.. А тези които писаха за за инженери отидоха в немския факултет на ТУ-София те също взеха немска диплома от Карлсруе и Магденбург.. Един продължава за доктор в Карлсруе Всички пак сме тук.. Работа за икономисти в Германия няма.. Тук поне сме газари