Нинова vs. Борисов: Лъгал своите, използвал Цачева...

Не могъл да преглътнe загубата на вота и сега се оправдавал
Обновена: 1 авг 2017 10:02 | 1 авг 2017 10:00, Камелия Цветанова
81
Нинова vs. Борисов: Лъгал своите, използвал Цачева...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в лъжа. Този път повод за острата й атака стана признанието на лидера на ГЕРБ, че е загубил президентските избори умишлено.

"Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим... Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната, и местната власт, това не е добре за демокрацията", обяви преди дни Борисов, а Нинова отсече днес, че това, което казва той не е вярно.

Още по темата

Според нея премиерът просто не може да преглътне загубата на вота за държавен глава и заради това се опитва да се оправдае сега.

"Аз не приемам неговата теза, но ако я приемем, с това изречение той си нанесе такова поражение, каквото никой не може да му нанесе – нито опозиция, нито негови, никой. Първо, какво казваш на партията си така, като лидер, на активистите, на структурите, на Цветан Цветанов? Много интересно дали Цветанов е знаел, че работи за загуба. Казва им: " Аз злоупотребих, а вие работихте напразно. Цял месец вие въртяхте кампания, пари и обиколки, но аз някъде задкулисно бях решил да загубя", отсече соцлидерката пред Нова тв.

Според нея, когато един лидер каже нещо такова на партията си, престава да е лидер. Освен това по този начин Борисов казвал на хората: "Употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулисно си направихме сметките да не спечелим".

"На народа той казва: "Загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото", настоя Никова.

Според нея лидерът на ГЕРБ е издигнал бившия шеф на парламента Цецка Цачева за кандидат за президент срещу Румен Радев с унижение.

"Борисов тогава каза: "Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова за онова, еми остана Цецка Цачева – ето ви я". През цялата кампания тя беше подложена на много груба атака от всички опоненти и издържа", отсече червената шефка и допълни, че в момента Цачева като правосъден министър е може би най-важният в кабинета, защото пак сме на прага на съдебна реформа.

Нинова смята, че Бойко Борисов с изказванията си показва на всички съдии и прокурори, че на чело на системата стои един човек, който той лично може да мести където си иска и който е поръчков.

"Ти обиждаш една цяла система и това не е политическо искане за оставка. Аз, ако съм на мястото на Цачева, ще му хвърля всичко. Не заради себе си и заради достойнството си, а заради системата. Тя с какви очи ще работи с тези хора", риторично попита Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това е той тиквата,по голяма обида за бабата цецка няма,просто се гаврят,но тя няма достойнство да заплюе този който е смята за ***.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То добре, както говори може и да излъже някоя баба... но всеки с поне малко разум между ушиге знае много добре,че и тази другарка и банкянския пожарникар имат едни и същи началници.
17
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберуги, много ви е страх от тази жена!Наблюдавам, как след всяка статия за нея е впрегнат целия потенциал от *** да я плюете. Ще ви съсипе! Умна е!
16
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз няма ли да се скрие някъде вече? Няма да спечелите избори БСП набийте си го в главите.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речника на журналистката е доста беден. Тази Нинова, като разговаря освен да отсича друго не прави. Направо Нинова "секирата"...
14
4
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Той банкенски хитрец не случайно си постави министри за да ги мести като пионки и да поемат вината а той да излиза чист като сутришна роса .вРЕМЕ Е ДА ОТИДЕ В ЗАБРАВА КАТО фил кажи бе Иване Мадридския хитрец и други самозвани величия .
13
14
 
12
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
Кучките лаят,керванът си върви.
12
26
 
19
 
! Отговори
485 преди 6 години
Тая крадлива и лъжлива твар каквото и да говори, никой не и вярва. Начело със *** никога няма да спечелят изборите. Народът не е забравил поразиите, които тая партия сътвори. Заради тяхната политика още плащаме за козлодуй. Ограбиха парите на народа, приватизираха предприятиета и така добре се нагушиха, че имат пари за 9 поколения напред.Сега говорят за вот на недоверие. И какво? Ако спечелят какво ще правят? Ще крадат, ще лъжат, ще се държат нагло. Комунист дава власт само с кръв.
11
27
 
15
 
! Отговори
Мъдрец преди 6 години
Точно така се прави - коментираш какво прави великият човек и така искаш и теб да те забележат. Обаче,другарко Нинова, ти си чевеченце в сравнение с Борисов и така и ще си останеш - недостатъчно интелигентна комунистка по времето на големият политик Борисов,опитваща се да се самоизтъква.
10
25
 
15
 
! Отговори
Сибила преди 6 години
четейки и слушайки тва нещо Нинова,плужекът Станишев някакси ми става мил и симпатичен......
9
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителна жена. Жалка и лъжлива. Борисов, колкото имидж направи на България за 10 години само могат да мечтаят за такива постижения.
8
8
 
23
 
! Отговори
Бойко блах преди 6 години
Глупостите на банския бек.
7
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още поне три мандата за Бойко Борисов! Той вдигна България на крака след катастрофата на Орешарски.
6
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нация допуснала един тарикат от Банкя да го управлява цели 11 години, как искате да просперира? Вижте разликата не много по на запад от нас, а се взрете в съседните на нам държави. Румъния беше 25 години по назад в развитието си през 89-та, а сега е с точно 25 години по напред от нас. Македония и Сърбия са с по-високи доходи от нашите въпреки, че не са членки на ЕС, същото се отнася и за Турция. Гърция с 450 милиарда външен дълг също заплатите са в пъти повече от нашите.
5
6
 
25
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Изборите се правят, за да се забавлява простолюдието. Иначе нещата се решават по съвсем различн начин. Вие сериозно ли си мислите, че някой ще ви пита вас, простиия чалгаджийски народ, кой искате да управлява. Ами това никога няма да зависи от вас, бе!
4
24
 
17
 
! Отговори
техноимпекс преди 6 години
"Червената шефка Корнелия Нинова ..."Как звучи само ,а !?Авторката , ако обичаш , не бъркай "ТЕХНОИМПЕКС" с БСП !
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и нещо друго. Защо до последно криха кандидатурата на Цецка. Вярно беше гадна ... и както ББ беше казал - другите му трябват защото са кадърни и затова ... на ви Цецка :D а сега: "брей как се избъзиках с вас ... ама иначе заради този майтап оставка подадох, но вече сте го забравили нали"
2
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия е толкова жалка и смешна.
1
2
 
31
 
! Отговори
МАГАРЕТО преди 6 години
И МАГАРЕ ДА ВЪРЖА ОТ ПРЕД ЩЕ СПЕЧЕЛИ ,ЩОМ Е ОТ ГЕРБ !!!!!!