Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00,
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
0
 
! Отговори
дидо преди 6 години
До ГробокопачДето не са платени са глупави ***.
147
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До дидоГоляма ще е изненадата ти, Дидко- герберче пивко, че не всички пишещи тук са платени. Не са. Някои просто ненавиждат Боку Тиквата, Урла-Бурла Лаком *** и такива като теб, които го подкрепят. Нещата са прости. Ние сме в гражданска война. Запалената келчка с кибрит е Боку Кауня.
146
0
 
12
 
! Отговори
azamara преди 6 години
Нека да проверят и другия химически комбинат в град Шумен, собственост на същия *** -другаря Банев. От години е затворен, режат всичко що е желязо заскрап, а колко ли токсични химикали има и тук???Дълбоко приветствам една по-задълбочена проверка на химически комбинат "Панайт Волов" в гр.Шумен
145
21
 
8
 
! Отговори
дидо преди 6 години
Браво Бойко. Да имаше още десетина като тебе сред политиците България щеше да е по добро място за живеене. Давай смело, народа е с теб. Плюещите са платени подметки, не им обръщай внимание.
144
0
 
22
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, бъзикате се вие, но ако Тиквата натика обирджиите на " Полимери" в пандиза ще получи сериозен плюс!Крайно време е в държавата да се направи сериозна "Ревизия"!
143
3
 
8
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
муахахахаахора не мога, не мога бе
142
7
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Абе Тикво,какво се правиш на...утепана месирка.В момента министър на икономиката е Емил Караниколов.Тоя...спец преди да го...припознаете за министърче е бил шефф на Агенцията за приватизационен и след приватизационен контрол и то от 2011 година,когато ти си на власт.Защо не отпереш тези въпроси за Полимери към въпросното...министърче,което само е...гледало и си е бъркало в носа.Абе вие съвсем ни взехте за абдали,къде е Цацаров,сезирам го за...престъпно нищоправене на висш държавен чиновник.
141
6
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Борисов, на мерцедесите ли им завидя? Ти нъл бе известно време и банкер;))) И след 3 твои правителства, аджеба, сега ли се сети за "Полимери- Девня"? Че то само това предприятие ли е така? И след като всичко е в батака, каква е следващата стъпка? Следващата стъпка е национализация, а "собствениците", настоящи и предишни - в панделата, да работят доживот и да връщат пари на данъкоплатеца. Майбасите, по закона за недвижимото имущество, конфискация и ето ти коли за Парламента;)))
140
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби все едно описва себе си говорейки за тия с мерцедесите. Банкянския пещерняк пак счупи ***.
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро американското правителство ще разпорежи ЗАПОР на задграничните сметки на Тиквоний и КОЙ.Само гледайте ЦИРК!!!
138
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, от горната "позиция" на *** става ясно следното.До сега Пеевски мачкаше Баневи за да им заграбят откраднатото от самите тях.Сега и Баце вече е в играта на страната на Пеевски.Считайте че с тези е СВЪРШЕНО.П.П. Това ми напомня на 90-те когато СИК-ето и ВИС-ето като подушат че някой е откраднал от някъде нещо и те мигом му се тропват на врата и му го прибират.Нищо ново в Мутроландия.Знаем кой Оправя ържавата вече 10 години......
137
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още пет мандата дано да управлява!
136
3
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Този ли управлява България за трети мандат?А защо се прави на паднал от небето?СРАМОТА!Или е некомпетентен или зловредно целенасочен!Пази Боже и от двете!
135
1
 
12
 
! Отговори
Къмпинг преди 6 години
Проследете проблемите на къмпинг Каваците и ще разберете много за нервите на ББ
134
2
 
10
 
! Отговори
niki преди 6 години
Мда бе, тя България от 9 години я грабят :) :) :)Не че и той не е в кюпа, ама хайде да се сетим преди това кой?
133
3
 
28
 
! Отговори
хайде холан преди 6 години
ЕМИ КОЙ УПРАВЛЯВА ОТ 9 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ????????????АКО УПРАВЛЯВАШЕ ДОБРЕ КАКТО СЕ БИЕ ТО НЯМАШЕ ВСЕКИ ДЕН ДА ОТКРИВА РАЗНИ МИ ТИ ДАЛАВЕРИ И ДА СЕ ПРАВИ НА УЩИПАН СЕЛСКИ ТАРИКАТ ДОЛЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!
132
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боци да не се пуйчи много, че пак ще вдигне кръвното.И да не се прави на утрепан - вече е от около 10 години във властта, досега къде е дремал? Мачле ли е играл, ленти ли е рязал или е бръмчал с правителствения самолет?
131
2
 
16
 
! Отговори
Доби преди 6 години
Така ли се измерва ,"добре"ли си.....-с мерцедеси и майбаси......е......въпрос на ценностна система........
130
27
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Има, има начини да се оправи тая държава, но само един ДЪРЖАВНИК не е достатъчен... - особено, ако му се налага непрекъснато да се бори с бандата крадци /рецидивисти/ от Позитано 20...
129
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А народа е бесен на тебе.За девет години станахме по-бедни и по-отчаяни от живота,който ти ни осигури,а вие станахте още по-богати и по-безцеремонни към хората.Возите се в бронирани джипове и си гласувате милиони лева субсидии,на харчите лични пари за нищо,а заплати и пенсии не са мръднали.Платихме 25 милиарда за членството ни в ЕС,а получихме само 15 милиарда,половината от които откраднахте.На кого си бесен,бе?И кога ще започнете да работите за народа,а не само за себе си?