Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00,
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз викам, все някой тряа да бъде първата изкупителна жертва.Няма само да се колебаем кой да бъде първи...Комсомолец-милионер, това си е за въже.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора мислите ли че Борисов не е знаел даже може да е участвал в разграбването само циркове за пред хората после всичко се потулва
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев Ти ид.и.от ли си? Управляват те тия, които разграбиха и ликвидираха България. Кой друг? Бедните, огрухани и репресирани хора ли мислиш, че те управляват? Ще се посдърпат мутрите за плячката, в стил 90-те, и толкова. А ти ще си мислиш, че някой се бори за добруването ти.
85
2
 
2
 
! Отговори
96 от лекаря преди 6 години
Пийте си хапчетата, бе хора! За ваше добро е!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е от мрсният ни народ.Само пълни и!диоти като нас могат да са толкова прпаднали.
83
1
 
11
 
! Отговори
до 90 преди 6 години
Всички са номенклатури и всички са ограбили хиляди българи. Банев са го избрали за изкупителна жертва, та останалите бандити да минат за много чисти. Грабежа в България тече и в момента. Ако беше сал 1 Банев, щяхме да сме поне на нивото на Чехия.
82
11
 
9
 
! Отговори
Гербераст преди 6 години
Браво, г-н Борисов! Не обръщайте внимание на мрънкящите соц. ***, които са свикнали - "държавата трябва да го направи", "държавата е отговорна", "държавата е длъжна". България лека-полека тръгна напред и ще върви напред, колкото и да не им харесва на някои. Точно затова ГЕРБ отново е управляваща партия след 3 пъти избори.
81
0
 
12
 
! Отговори
въпрос? преди 6 години
КОГА И КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ОСЪДЕНИТЕ ЗАРАДИ ЦВЕТАНОВ И ОТИШЛИ В СТРАСТБУРГ И ДЪРЖАВАТА НИ ПЛАТИ ВСИЧКО ЗАРАДИ КОГО??? И КОКЛО???
80
3
 
18
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Цъкам телевизора и гледам новини. Казват, цените на стоките чуствително падат, доходите значително се увулечават. БВП се повишил, прокуратурата се бори с корупцията, ББ се загрижил за хората. Викам си: Баси, сигурно съм умрял и съм попаднал в паралелна реалност. ... Отидох до тоалетна по малка нужда. Лампата не включих, че тока пак го вдигнаха, но се наложи да пусна водата от казанчето на новата по-висока цена.Явно не бях умрял.
79
0
 
17
 
! Отговори
по същата логика преди 6 години
България - разграбена, народа - на половина ликвидиран, а политиците ни милиардери. Само дето няма мъже с топки да се ядосат. Всеки ще си блее по единични, докато дойде и неговия ред.
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВКакъв златодобив в Челопечене бе, *** лумник?
77
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изберете си го още 3 пъти даже, български нещстници.По-долни сте и от най-долните.
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Николай Банев, син на партизански ятак, професионален комсомолски секретар, ограбил хиляди хора чрез приватизационния си фонд АКБ Форес, проводник на руските интереси в България.Когато и да го утрепеш, все е късно.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете имената на собствениците, за да види България тези продажни социалсити!
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не кажете, че собствениците са свързани с БСП, защо го премълчавате??????
73
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путинофилскатаа измеет реве. Техните другари обраха Бъглария и я докараха до просешка тояга. Мачкай Борисов кутевските помиияри до дупка!
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останал е много суджук, върти се около Добрич цял месец
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е супер скпана държава, защото народът и е длнопробена купчина пмияри и плодажни прститутки.
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този ни струва милиони на месец за охрана от народната и международна любов
69
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм бесен - на това, че България е обезлюдена, а премиера е на суджук......