За БСП първите 100 дни на кабинета са "пропиляно време"

Според червените управляващите предпочитали силата пред демокрацията
Обновена: 8 авг 2017 19:45 | 8 авг 2017 17:15, Камелия Цветанова
55
За БСП първите 100 дни на кабинета са "пропиляно време"
Снимка: Булфото, архив

Първите сто дни на кабинета на Бойко Борисов са пропиляно време за България, смятат социалистите.

През това време не бе поставен нито един от важните проблеми за българските граждани, отсече депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Още по темата

Според него правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти е на скандалите, корупцията и нестабилността.

Той смята, че скандалът с ремонта на НДК, повдигнатото обвинение на бившия му шеф Мирослав Боршош, изнудването на бизнесмен от Живко Мартинов, депутат от ГЕРБ, който заради "Суджук гейт" беше изгонен от парламента, не са само изолирани явления, а очертават истинския профил на управлението.

"Всичко се свежда само до едно - овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори", коментира червеният депутат.

"Тези 100 дни върнаха омразата, конфронтацията и разделението в българското общество. Това е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността", скочи още Бойчев.

Само преди седмица премиерът Бойко Борисов заръча на министрите си "всеки ден работа".

"Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата", допълни министър-председателят по време на правителтвеното заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

"Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща"
, добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

Днес обаче левият Бойчев настоя, че социалният диалог е замразен, "свидетели сме на протести в МВР, хаос около проектите за модернизация на армията, опит за противопоставяне между институциите", каза той.

Според него управляващите са показали, че предпочитат силата пред демокрацията, "суджука за малцина, вместо хляб за всички".

За червените управленската програма на кабинета е чиновническа и без конкретни показатели.

Кирил Добрев отсече, че документ с 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки е програма без фокус, е "нещо като пиян ловджия".

Българският гражданин не може да се види в тази програмата, смята той.

"Болезнен е въпросът с недостига на кадри в армията и полицията", смятат социалистите.

Според БСП България трябва да използва председателството на Съвета на ЕС за важните за страната въпроси.

"Ако продължаваме политиката на "йес-мените", ще седим отстрани и "ще подсмърчаме като бедни африкански сомалийчета", коментира Калоян Паргов.

По отношение на случая "Калиакра" Атанас Костадинов заяви, че от БСП не са съгласни с популизма, хаоса и некомпетентността при оценката на въпроса.

"Не е работа на премиера да спира заповед, която е била съгласувана с ЕС, заповедта трябва да остане в сила", смята Костадинов.

България заслужава друг тип бъдеще и перспектива, настоя Жельо Бойчев.

От БСП ще изработят алтернативен проектобюджет за 2018 г. с три основни стълба - доходи, образование и сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И вие сте същата стока ! що сте си едно с всички останали !!
47
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Сто дни без управленска програма - от скандал към скандал и от проблем към проблем. Кой министър ще изхвърчи първи, това е въпроса.
46
0
 
2
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Да живеят всичките БКП-та по всичките земни кълбета !!!!!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ САМООПРЕДЕЛИЛИ СЕ КАТО ЛЕВИ ЗАЩИТНИЦИ НА БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ БОРЯТ АКТИВНО ЗА РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ ОТНОВО ИСКАТ ДА НИ ДОКАРАТ ИНФЛАЦИЯ НАД 150% А В БЛИЗКОТО МИНАЛО 12.8% СПРАВКА БНБ ИНФЛАЦИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ- ВЕЛИКИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ ПО СИГНАЛ НА ЧЕРВЕНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ФАЛИРАТ ЦЕЛИ СЕКТОРИ ОТ ИНДУСТРИЯ И ФИНАНСИ- ТЕ СА ОПАСНИ ЗА ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ. ТЕ РАЗБИРАТ И ОТ ПРАНЕ НА ПАРИ/ПРЕНОС ПРЕЗ ГРАНИЦА НЕОБЯВЕНИ СУМИ/ОТ УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ ЧРЕЗ ИЗТОЧВАНЕ...
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гроздето е кисело. БКП скоро управление няма да помиришат
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП могат да влязат в управлението само чрез служебен кабинет.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП - една година управляват, пет години им оправят бакиите. БКП - една година управление ни струваше към 6 млрд евро.
41
4
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Програма с 65 приоритета на практика просто няма приоритети. Всичко е приоритетно и нищо не е приоритет. Когато Бойко за пореден път се изнесе по терлици от Министерския съвет, ще разправя (за пореден път) че програмата е била за пълен мандат, т.е. "изберете ме пак за да я довършим".
40
3
 
10
 
! Отговори
Съревнование преди 6 години
На Позитаното има социалистическо съревнование - "Кой лъже повече" Тоя на снимката вече има червена точка за пред ръководството. Както изглежда бие г-жа Лъжа от всякъде.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя клефук на снимката има бая крива кратуна. Личи си, че е от заченат от болшевишко семе.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнусна червена ***. Това е долна шайка, която разделя България и иска да я продаде на Турция и Русия. Гог да пази България от болшевиките и да ги изтреби!
37
4
 
14
 
! Отговори
Карадайъ преди 6 години
А бе,Бойчев,а бе Жельо, смърдите щом си отворите устите,бе! Твоето бъдеще,Жельо, е да носиш ибрика на Борисов и само да питаш кога да го измиеш.Хайде върви в Москва да връщаш парите,които изхарчихте за изборите.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е партия на дивия клозетен болшевизъм.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическа клоака пълна с болшевишки фекалии.
34
3
 
22
 
! Отговори
Брожение преди 6 години
Забелезва се недоволство в редиците на червените бесепарски милионери. Всичките дни на това правителство са загубено време, Ако ли би била червената коньярка начело на властта сега това време би направило червените милионери - милиардери.
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е то и 45 години бяха пропиляно време, ама...
32
3
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 26 Не знам за Боката , но БСП кълвят на гола кука боядисана червено.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз умниче съм червено,папам сиренце мандрено!А пък Желя наш духовни ,храним със слова прокобни!Кака Корни и Кире,май суджук им се яде!
30
3
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 10 Едва ли има един човек дето му вярва на тъпотиите..? Ооо,има,има.Даже са 2 милиона.
29
5
 
24
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.