Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bg prasnik 9.9. e normalno da se prasnuva ot gerb trabca da sa v parvite redizi kskto sa bili slugi na jivkov bkp oredi da se prebojadisaniv gerb ne da bagat i plujat ninova i bsp koito ne sa se prebojadisali bravo
209
22
 
3
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
Докато шепа недобити и недостpeляни фашисти пишат глyпоcтите си тук, днес на язовир Георги Димитров (Копринка) край Казанлък пак се събрахме 10 000 - десет хиляди - човека да празнуваме с руска музика и български народни танци, дойде да ни поздрави лично Негово Превъзходителство Посланикът на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, а Негово Преосвещенство Старозагорският митрополит Галактион освети нашите знамена и благослови нашето дело.
208
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пролетарий от всички страни - съединявайте се....в името на националните предатели
207
2
 
15
 
! Отговори
Комунизъм=фашизъм преди 6 години
Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета.
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
манипулират ни , хора В Б ЪЛГАРИЯ градихме и живяхме при социализма , но се казва комунизма , защото народът жали за това време - искат да забравим тези 45 години . Сега се върнахме в капитализма в най - дивия му вид , но ни баламосват с демокрация и отворено общество. Затова сме на 134 място в света по свободата на словото ,при нас има политическа цензура ХОРА , БДЕТЕ
205
1
 
18
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
204
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дам, винаги е имало услужливи български предатели верни на поробителя.Ама чак и да ги почитаме...
203
1
 
4
 
! Отговори
Cortes преди 6 години
Или както беше написал един известен банков обирджия, " Без кръв, без злоба, без насилие", да бе, така лекичко от вътре ако може, а пък после.....ъъъх
202
11
 
4
 
! Отговори
винаги истината преди 6 години
НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ,*** -20 000 ИЗБИТИ ЯТАЦИ , 9 000 ИЗБИТИ ПАРТИЗАНИ , 150 ИЗБИТИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ,КОНЦЛАГЕРИ ГОНДА ВОДА СВЕТИ НИКОЛА , РИБАРИЦА .... НЕ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 213: Прав си !ДНК-то на БСП е БКП-то.
200
3
 
10
 
! Отговори
``Червените милионер преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
199
4
 
9
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По развитите страни на север от нас които преминаха също като нас през комунизъм, вече определено са с по-висок стандарт, но там обществото тотално е определило този режим като престъпен и отвратителен , а носталгия няма никаква, аз съм ходил по различни студентски програми навън и голяма част от приятелите ми и съквартиранти са били от Унгария,Чехия,Полша,Словакия,Словения и т.н.Там техние родители ги възпитават , че този режим е бил тотален терор, и виждам и стандарта , че им е по-висок..
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова: Дано не се подмени БКП-то на историята ни, заяви тя
196
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е най-тъжната дата в Българската история...когато ни подариха на руснаците
195
6
 
19
 
! Отговори
The vice преди 6 години
;*** да каже как от 1300 -1500 партизани и ятаци половината рецидивисти с присъди след 9 септември стават около 220 000 активнопасивни!!?!?!?!😁
194
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайте малко срам пред избитите от фашистката,съветска орда, невинни българи.Но,откъде у комуниста-социалист сам?Празнуват ,заради добринките,с които си живееха.Жалба по хубавата им младост,а избитите,ограбените и техните наследници,какво да празнуваме?!
193
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самодебили могат да празнуват 9 септември 1944,когато с терор БКП,преименувана в БСП,започна кървавата си,стогодишна история.Комунизмът е обявен за престъпен строй,също като фашизма, в Париж през2008.Затова неговите символи трабва да бъдат премахнати,също като тези на фашизма.След тях е и паметникът на съветския окупатор до СУ.
192
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** могат да празнуват 9 септември 1944,когато с терор БКП,преименувана в БСП,започна кървавата си,стогодишна история.Комунизмът е обявен за престъпен строй,също като фашизма, в Париж през2008.Затова неговите символи трабва да бъдат премахнати,също като тези на фашизма.След тях е и паметникът на съветския окупатор до СУ.
191
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но сега сме член на ЕС и НАТО и вече имаме тоалетна хартия и банани.