Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
При демокрацията и евроатлантизма имеме тоалетна хартия и банани, а при комуизма нямаше тоалетна хартия и банани!
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това, че сме минали на по-високо стъпало на развитие и имаме в изобилие тоалетна хартия, предлагаме на нея да се изобразява ликът на вожда- слънце, за да помним всеки път на кого дължим това щастие.
148
2
 
6
 
! Отговори
комунистик преди 6 години
"Тоалетната хартия и бананите"!Последните 2 пирона в паянтовия ковчег на фекалномиришещия комунизъм!
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм се бърсала с вестник, но някой ден ще опитам.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кого ли са решили да прецакат изнаглелите *** ... пак народа ще го ду ха.дано малко бивши *** си внесат от чужбина, ама и те не траят мутренския соц. битак. и България си отива за радост на бсп.
145
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪМ КОМУНИСТ И ЗАТОВА , КОГАТО БОЙКО БОРИСОВ ВЪЗРОДИ ИСТИНСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ, ВЕДНАГА СЕ ЗАПИСАХ ТАМ.И НЕ СГРЕШИХ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ И ДЕЦАТА ИМ, И ВУЦИТЕ ИМ СА ПРИ НАС, В ГЕРБ.
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На комунистите не им трябва тоалетна хартия, те се бършат... с ръкавите на ***.
143
1
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
До АнонименВестник или тоалетна хартия все тая, и с двета само се размазва кафявото. Но с вестника е по грубо, при комунизма се позлваше само вестник да бришаме и животът беше тежък и гръб, е днес при демокрацията се бришеме с тоалетна хартия, при демокрацията ни е меко на дупетата и живеем добре.
142
1
 
9
 
! Отговори
маркс преди 6 години
ДНК-то на всички комунисти трябва да бъде заличено приели фашистката идеология за своя за еднопартийно управление, цялото население в армията, цялата собсвиност и власт в "наши" ръце.
141
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия ибанани, но сега сме член на ЕС и НАТО и вече имаме тоалетна хартия и банани
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунизма и 45 годишната руска окупация българите живееха бедно, нямаха тоалетна хартия и се бършеха с вестници.
139
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи на простака тоалетната хартия му е липсвала, за да бъде щастието му пълно.И сега е щастлив премного.А ползването на тоалетна хартия е толкова нехигиенично и нечистоплътно..Ние ползваме биде, като всички културни хора .
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а сега можем ли да се бършем с вестници със снимката на нинова
137
0
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дано всички юзъри са наизустили вече поста на другаря с "тоалетната хартия и бананите"...Т*п е...но иначе упорит!Баш комунист!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на кой ли комунист му пука за българите.ще грабят докато могат, после се махат, безродниците.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунизма нямаше тоалетна хартия и хората се бършеха с вестници, а в тоалетните на всеки беше монтирана комунистическа камера и всичко се записваше кой как се бърше и ако няко се бършеше с портретите на Ленин, Сталин, Тодорживков идваха от милицията с една джипка и го закарваха в комунистическите лагери на смъртта.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато има комунисти в България,няма как да има национално единение.
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тоалетната хартия , и бананите" този върл враг на развития социализъм е виновен за краха на този светъл строй!Прибереш се от полетата на ТКЗСто ...уморен от работа за другарите от ЦК...влезеш в дървената тоалетна на двора...и докато се напъваш - да изкараш коравия типов с фасула...прегледаш Отечествения фронт...и Работническо Дело ...аз най-харесвах първа страница с ордените на Ленин..и др.Димитров!Бършеха...криво-ляво!
132
1
 
3
 
! Отговори
домакиня преди 6 години
Чудесна тема, тъкмо излизам за тоалетна хартия. Посъветвайте ме каква да взема. Дали да е с аромат на праскова, цветя, морски бриз или пък такава с екстракт от алое за чувствителна кожа?Благодаря предварително!
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василевкак се помпа една банка достигайки активи за 7,5 млрд. лева и после се фалирва и източва банката, а сметката я плаща българския народ--------------------Как бе, не знаеш ли?Това е защитна реакция на разширяването на НАТО на Изток.Освен това България нали я разбиха с плана Ран-Ът, та що и москалите да не си дръпнат едни 3-4 млрд от българските балъци.