Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
до 141 преди 6 години
Пак ли се докопа до компа бе палавник??Я влизай в килията...и си пий хапченцата!
129
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунизма нямаше тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад, а при деморакцията имаме тоалетна хартия и банани и можеме да бегаме на запад.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЖИЛЕ, ТО КОЛЕЛОТО НЯМА ДА ПРЕМАЖЕ КОМУНИЗМА, ЗАЩОТО ТАКЪВ ИМА САМО В МАЛКАТА ТИ ГЛАВИЦА.НО ЩЕ ПРЕМАЖЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ И СЛЕД 50 ГОДИНИ НЯМА ДА ГИ ИМА.
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-добрия комунист - комунист в гроба
126
2
 
2
 
! Отговори
Божилчооо, преди 6 години
Червеният склеротик не е забравил .ТОЙ е прозрял и вече светът пищи от дивия капитализъм.А ти си мнооого нищожен пред този велик българин,за да го плюеш. Низшите вече плюят недостижимите. Толкова си могат и това е тяхната примитивна същност.Ти и тия като теб не правите изключение.Нооо,капитслизмът също взима своите жертви..... Бъди здрав!!!
125
3
 
6
 
! Отговори
комунистик преди 6 години
"Тоалетната хартия , и бананите" този върл враг на развития социализъм е виновен за краха на този светъл строй!Прибереш се от полетата на ТКЗСто ...уморен от работа за другарите от ЦК...влезеш в дървената тоалетна на двора...и докато се напъваш - да изкараш коравия типов с фасула...прегледаш Отечествения фронт...и Работническо Дело ...аз най-харесвах първа страница с ордените на Ленин..и др.Димитров!Бършеха...криво-ляво!
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешеме ли си езиците чешеме ли ги а ниновице ??? ама на ората зе да им омръзва ! ати тиа с големите пари са горе с вазе и при вазе !
123
2
 
7
 
! Отговори
До 133 преди 6 години
Между другото има такъв истински случай. Човек е изпратен в концлагер само защото е бил оклеветен, че се е бърсал с вестник, с портрета на Сталин. Навремето е трябвало портретите на комунистическите престъпници да се изрязват и да се отделят преди вестниците да се ползват за тоалетна хартия. Представете си каква идиотщина!
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българсия комунист е боклучав безродник. на кой народ му трябват предатели и грабители?
121
1
 
3
 
! Отговори
комунистик преди 6 години
"Тоалетната хартия , и бананите" този върл враг на развития социализъм е виновен за краха на този светъл строй!Прибереш се от полетата на ТКЗСто ...уморен от работа за другарите от ЦК...влезеш в дървената тоалетна на двора...и докато се напъваш - да изкараш коравия типов с фасула...прегледаш Отечествения фронт...и Работническо Дело ...аз най-харесвах първа страница с ордените на Ленин..и др.Димитров!
120
2
 
4
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
Т. нар. "антифашисти" всъщност за били слуги на много по-груб и жесток фашизъм - сталинският комунизъм.Т.нар. "антифашисти" всъщност са били трепани не заради убежденията им (а те са били пределно мракобесни), а защото са получавали пари и оръжие от чужда държава и са извършвали терористични актове в Царство България.Така че да, Вапцаров е бил мракобес.А Гео Милев не знам къде го слага тая ***, той е умрял 20 години преди всички тези събития.
119
1
 
2
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Помня бай Танасе, къ да не помня!
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаше тоалетна хартия и комунистите по селата масово се бършеха с вестници. При това неминуемо омазваха портретите на любимите им вождове с фекалии.
117
10
 
6
 
! Отговори
”Демократи”! преди 6 години
Радвайте се! Преносвате старите парцали на западняците от магазините за втора употреба,карате старите им коли,не излизате от автосервизите,имат ви за трета ръка хора,ядете нискокачествените им храни,напълниха ви с бежанци,живеете в мизерия,безрсботни сте или работите за жълти стотинки. ....Радвайте се! Колкото до бананите и децата знаят кой най- много им се радва.Щом всичко това ви устройва,живейте си щастливо,но е твърде примитивно.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уф, аз така пречдох на обяд, че ще ми трябва доста тоалетна хартия в следващите часове.
115
2
 
8
 
! Отговори
До Анон.125 преди 6 години
Защо забрави да кажеш,че "няколкото клана" акционери до един са червени? Защото и ти си от тях- затова!
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна полемика на втора линия относно тоалетната хартия. Подходящо за днешния тоалетен ден, ще следя с интерес.
113
0
 
8
 
! Отговори
до 127 преди 6 години
Бяха...бяха...айде сега да си облечеш бялата робичка...и да и вържем ръкавките на гърба...да не се нараниш
112
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички българи бяха акционери (СОБСТВЕНИЦИ) във фирмата акционерно дружество НРБ (Народна Република България). Генералният секретар на БКП, учителят и чистачката получаваха равни дивиденти. Като цяло и партийните секретари, и обикновените работници получаваха толкова блага и възможности, колкото и най-задръстената чистачка в селсъвета. Днес дивидентите са делят от няколко клана акционери, а 90% от българите им бачкат като животни.
111
3
 
7
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Червения склеротик,писал че колелото на историята се върти е забравил да добави,че то ще премаже комунизма което вече се и случва!