Радев недоволен: Лобисти върнаха в началото конкурса за изтребителя

Това застрашава да приземи окончателно авиацията ни, смята президентът
Обновена: 16 сеп 2017 14:32 | 16 сеп 2017 13:27, Красимир Ангелов
151

Конкурсът за новите изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина, където се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

"Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация", заяви държавният глава в коментар на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Още по темата
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.
 
В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, президентът отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. "Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", каза държавният глава.

Радев коментира и противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, като по думите му единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 млрд. за частно авио`шоу на Президента !!!
77
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Генералпрезидентът е недоволен, значи това е добре за България.
76
13
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Няма по големи антибългари от русофилите !!! Заради тях и ДС България не може да развива като нормална държава !!!
75
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 75: "Същите лобисти са тук и плюят по президента "Празидетът е най-големият лобист на ВВС`то. Откакто се "цани" за политик само за самолетчета си говори. Аз съм сигурен, че на никой българин не са му притрябвали, още повече, че са напълно безсмислени и безполезни за България.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя с яйцевидната глава и апартаментите кога ще бъде хвърлен в затвора за национално предателство и американски лобизъм ?
73
5
 
15
 
! Отговори
Анти ЕС преди 6 години
Българите са настроени про-руски което е нормално и естествено. Всеки който е настроен анти-руски е небългарин и национален предател. Няма как Българите да търпят разни майцепродавци като ГЕРБавите ***, деформаторите на черния мавър и козяшките хомосексуалисти. Слава на България , слава на Русия !
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейския и американски слуга Цвинокио стой зад това.
71
8
 
6
 
! Отговори
дуро преди 6 години
ако искате да не сбъркате за българките ВВС направете точно обратното на това което искат руските ***. И на про-рушкия ни Прецедент.
70
3
 
11
 
! Отговори
:):) преди 6 години
уж шведите били несъвместими с нато и затова и Грипенитв им не ставали. Хайде тогава кажете как в момента Швеция прави съвместно с Нато учение с 13000 войници, от 20 г най мащабното в Швеция.
69
9
 
6
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
Външната граница на НАТО. граничеща с азиатски агресор се пази от АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ! Както Румъния . Турция..Гърция и ние купуваме Ф16 - НОВИ от Турция .която ги прави съвместно с САЩ ! Вс.друго е популизъм !....А пари ББ ще вземе назаем от крадците на КТБ - стигат за 2-ве ескадрили !!!
68
2
 
15
 
! Отговори
don преди 6 години
Американците и техни еврейски лобисти повече от 15 години са мъчат да ни продадат едни стари над 30 годишни Ф 16.В момента Цветанов е обещал на неговите покровители че сделката ще стане и той ще прибере още голямата парса.В момента той е най - наглия български политик но това ще му изиграе лоша шега ще ходи за дълго на топло при бай Ставри.С цената на един самолет може да се оборудваме с безпилотни и дронове. Които вършат повече работа от една ескадрила самолети- само излишен разход безполе
67
2
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 64 анонимникчудно що така таз руска скрап в момента предизвиква тоз Евро Натовски вой в прибалтика и Полша...
66
7
 
5
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Въпроса е чисто политически. Или си купуваш самолет доказал се срещу руските тенекии или беззъбо самолетче за съпровождане.
65
0
 
11
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
За цената на 1 самолет, може 10г.цял автобус младежи да се изучат и тренират за пилоти и техници ... Само да има младежи,които пишат на кирилица
64
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toзи *** не го бива за нищо повече, освен разтягане на лукуми и лъжи.Изключително неадекватно същество.
63
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Същите лобисти са тук и плюят по президента .За това им плащат.Явно мафията е пуснала здрави корени във властта.Само северно корейчето може да ни оправи.,ама е далеко.
62
20
 
5
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко...
61
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да изчистим президентството за един ден :)
60
25
 
11
 
! Отговори
далавера преди 6 години
Комбайнер Радев е вкиснат, защото ще изтърве комисионната, която са му обещали. Все пак само с 10.000 лв президентска заплата трудно се живее.
59
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фуражка премиер, фуражка президент, и после се чудите що държавата не върви на добре