Радев недоволен: Лобисти върнаха в началото конкурса за изтребителя

Това застрашава да приземи окончателно авиацията ни, смята президентът
Обновена: 16 сеп 2017 14:32 | 16 сеп 2017 13:27, Красимир Ангелов
151

Конкурсът за новите изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина, където се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

"Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация", заяви държавният глава в коментар на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Още по темата
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.
 
В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, президентът отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. "Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", каза държавният глава.

Радев коментира и противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, като по думите му единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хвърчилков да гледа втората първа! Не е негова работа да се бърка парламент и на правителство какви самолети ще се купуват. Целия му трудов стаж е преминал в козируване и белот по време на дежурствата.Един лев добавена стойност не създал! Само е цоцал от нас данъкоплатците. Сега му се дохарчило!
57
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама, какво ще прави Генерала с тези хвърчила на днешно време...терористи ли ще гони из въздуха, пожари ли ще гаси или от бежанците ще ни варди !Че тези самолетчета сега могат да служат само за авио`шоу....за бъщещи Президенти, ако има кой да плаща.
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то тоя не беше ли комадващ ВВС баш по времето когато нашата авиация се приземи, ся какво се прави на ни лук ял ни лук мирисал
55
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руско качествено Няма.Курск, Кузя, Армата, ЛАДА, Руската гражданска и Военна авиация.Всичко руско е само за скрап.
54
7
 
1
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 6 години
РАдев<Борисов,ПЛевналиев<Първанов,СИмеон <Костов,Виденов <Беров и Филип Димитров не са искарали нито лев за БЪлгария обратно с кеф ограбваха и ограбват народа с десетки милиарди живи левове годишно
53
18
 
12
 
! Отговори
АМАН от КРАДЦИ преди 6 години
За доставка на осем ТАРАЛЯСНИКА РАдев се готви да ограби БЪлгария и народа с над 3 000 000 000 живи лева ..Това са надЧЕТИРИ годишни военни бюджета дадени за НЕНУЖНИ САМОЛЕТЧЕТА..
52
13
 
17
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и това рябва да се използва оптимално.
51
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
F-22 са тенекии, Миг-29 ги правят на кюфтета.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''задраскан '' ? - той както пише - така и говори .В 6 клас
49
3
 
6
 
! Отговори
32 я другар преди 6 години
Ама разбира се бе другарю!Всички други лъжат,и Плевнелиев,и тогавашната преса,само вие знаете истината!Няма нарушение само половин крило !
48
20
 
9
 
! Отговори
Би преди 6 години
Русия не можа да направи принтер и смартфон, а искате вечна любов с тях...
47
8
 
4
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
Трябват ни и мощни ф-16 и леки Грипен за тренировки и къси писти и хеликоптери, но пари няма...
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпреки всички усилия на Радев в крайна сметка ще купим 50 годишни ф 16ки трета употреба, защото така наредиха от американското посолство...
45
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовска Турция строи Турски поток с Русия, купува С-400 от Русия, а евроатлантическа България се дупи със смъкнати *** на западните партньори и спира проекти за милиарди.
44
4
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
До TPE3BEHТва, дето го пушиш, да го смениш. Единственият подарък, който сме получавали от Щатите, е оная гнила царевица.
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До два фактаКъде бе? Къде има стотици свалени МиГ-ове и Су-та? :))))))Тези лъжи ги разправяй на бабичките пред блока.
42
11
 
6
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
Шведските са малки и леки и не стават за екскорт над черно море... Друго е мощен ф-16 да подпре миг-29
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно подкрепям президента. Изхвърлиха труда на експертите на улицата и сега ще даваме петорно повече пари за някакви бърливи Ефове, дето за никакъв *** не стават, и са или втора ръка или алежала стока. А за подръжката не ми се говори вобще.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Слави шоу`то, избра за Президент от авио`шоуто !
39
12
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
От цялата тази патаклама покрай изтребителния конкурс в крайна сметка излизаме победители - американците ще ни предложат НОВИ Ф-16 на политическа цена.Шведите къде са се объркали, че някой ще ги пусне тука толкова лесно... България е фронтова държава, на границата на НАТО със най-опасният противник. Тука трябва да се изгради инфраструктура по нашите летища с най-масовия изтребител използван във ВВС на НАТО и САЩ, а не на някакви си шведски точкови изтребители.