Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Враг е той, и всички продажници преди него вече почти 30 год.Те са най опасните врагове, защото убиха страната като вируси от вътре. Разрушиха я, опустошиха всичко и я продадоха на безценица. Осъдиха народа си на мизерия! Няма нищо по лошо от некадърни и в същото време корумпирани и продажни политици. България е фабрика за такива мръсниц.и. Страната и без война изчезва, така че кой е опасният??
55
33
 
8
 
! Отговори
Българофил преди 6 години
За всички русофили и *** на партенкаджиите - куршум в тила и масов гроб. България с НАТО и ЕС занапред. Като не ви харесва, запалвайте ЛАДИТЕ, оп вие не карате руски коли,а Западни и марш към Мать России
54
7
 
26
 
! Отговори
Калина преди 6 години
До един историограф, писал някъде долу:Само цитирам:Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика! Цар Борис към Адолф Хитлер
53
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ракети са насочени към паметника на съветската армия...да му мислят "русофилите" !
52
3
 
28
 
! Отговори
деБил Гейтс преди 6 години
Всички знаем лафа на бай Тошо за полу и целите проводници. В този смисъл искам да кажа: Ех, Тодоре, Тодоре, да беше ни завещал полуиддиот, а не пълен като пазвантинът ти!
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тази малумна политика на противопоставяне - Русия, Европа, Америка, Китай.... затова човечеството е на този хал. Вместо да си ги мерим по научен прогрес, ние на военен.Затова ще има бежанци, разрушени държави и терористични атаки. Нито НАТО е необходимо нито противопоставяне Русия - Америка. Само че войните генерират огромни печалби, нали.
50
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Враг ли е Москва":Питайте Киев !
49
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продължава Боко да "управлява" война не ни требе.Всичко е леш!
48
4
 
23
 
! Отговори
факт преди 6 години
Руските ракети няма да са насочени към нас ако ни я не ги заплашваме с нещо,никой не знае какво са докарали американците в базите у нас,може да има и ядрено оръжие тези бази са заплаха за страната а не Русия.
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако стане война с руснаците, ще им предадем оръжието си и ще ги насочим към скривалището ви. Поименно всички министри и депутати. Да нахранят прасенцата в Белене с вас.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А можеше да сме неутрални като Швейцария, да не участваме в никакви военни съюз, да идват милионери по курортите ни - имаме и море в повече от Швейцария и да си траеме и подхилваме, докато препираме парите и на източните, и на западните мошеници чрез банките, както правят швейцарците... Ама не, ние се навираме на първа линия, винаги да опираме пешкира, когато големите се ръфат!
45
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusНяма нито една База в БГ. Има учебни полигони за съвместни учения. Де да имаше Бази щяхме да празнуваме.
44
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18. Може да поднесе пръв хлеб и сол за добре дошли " братушки". Историята познава и такива случаи.Отделно е дали ще му се верва.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па то България и без война е унищожена,все едно че е минала война през държавата!
42
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако стане война руските ракети ще са насочени към четирите бази, които подарихте на американците, Боцко. Вие ни правите мишена и после ревете.
41
2
 
16
 
! Отговори
до майорски преди 6 години
Принципно си прав, но ние с какво ще стреляме като сме голи като пушка и нямаме въоръжение:) Чудно нашият премиер с какво ли ще се бие с шамари ли:)
40
9
 
27
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Искам да съобщя на премиера, че стане ли война, ще хвърлим оръжието и ще прегърнем Русия, нашите военни обичат братския ни народ и не робуват на доктрини, диктувани от ционисти
39
3
 
37
 
! Отговори
Винету Чукчев преди 6 години
Най-големият Враг на Борисов е собствената му празна Тиква. То бива, бива куха кратуна, ама неговата е пълна с модерното вещество графен - по-лека е и от въздуха. Ако ще и десет папи да го погалят няма как да му налеят акъл на еднокнижника. Той е Парле Ву Франсе.
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Aко стане война, руските ракети ще са насочени към България"Към кое? Към атомбите ни подводници, към самолетоносачите ни, към междуконтиненталните ни балистични ракети с ядрени бойни глави ли? Кажи Бокич, оставихте ли нещо на армията, което да се счита за опасност? Към простира с прането ти, може би...?
37
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не се цели в нас!Тя само ще наблюдава как ще бъдат свалени всички седдереасти и геербераастии съдени от Народен съдпрестъпници като международен съд в Хага