Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
32
 
! Отговори
майорски преди 6 години
абе този у ред ли е !!!?? Русия никога няма да стреля по България ...това е ясно .... а виж дали ние ще стреляме първи по Русия ...това не е ясно ..ЗАщото нашите политици са продажни ...и при първа възможност да искарат някой зелен долар, ако Европа или Америка ги поттикне веднага ще направят белята !но не са само наште политици такива ...същите продажници са и Пляци и Литва ,Латвия Естония Румънияевала на Унгарците чехите и словаците ...които въпреки проблемите с Русия стоят неутрално
35
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Борислав ГеоргиевТи ли си народа, бе ***? Май трето "освобождение" чакаш, руски ботуши искаш да целуваш. Само като украшение на някой стълб ще ги дочакаш.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв загар има. Яко се е пекъл с младото си гадже.
33
5
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Имаме три бази на САЩ, които ползват безсрочно и безплатно, ясно е, че ще има ракетки и за нас ако се стигне дотам. Договорите за базите изтекоха докато Баце беше премиер, ако беше толкова загрижен да ги беше прекратил.
32
29
 
10
 
! Отговори
Реставратор преди 6 години
"Враг ли е Русия !"През 1885 г. Аксаков пише в статия във вестник Русь думите: Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от руситеза справка: виж Украйна
31
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Нуждник", по- приемливо е?
30
5
 
21
 
! Отговори
... преди 6 години
стане ли война ракетите право към Банкя ще насочат :D :D :D :D :D :D
29
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е ***. Винаги е бил и ще си остане един абсолютно необразован колосален тъппак!
28
3
 
16
 
! Отговори
Бай Митьо преди 6 години
Аз лично бих стрелял по всеки който заплашва България, бил той руснак или американец. С най - голям кеф бих стрелял по швед или фес!
27
3
 
13
 
! Отговори
доктрини преди 6 години
Нашата доктрина е Пази Боже ;)Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.
26
4
 
24
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
Боко и от военни доктрини разбирал! Само, че съвремените войни ще се водят, за да се унищожи армията и жизненоважни инономически обекти. Ние сме спокойни, нито армия имаме, нито заводи, най-много да пострадат енергийните централи, но и в това се съмнявам, защото след, като ни окупират, ще им трябва ток.
25
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия води необявена война срещу Украйна и избива славяни.
24
4
 
24
 
! Отговори
Борислав Георгиев преди 6 години
Защо да си хабят ракетите хората за нас. Достатъчно е да очистят 100 на цървила из софия народа не споделя идеите на управлявъщите. НАРОДА и оправата на държавата отдавна не се едно.
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
меееега тъпaHap е премиер-министърът Бойко Тиквенски :) Бегето-то е такава военна, ядрена и икономическа сила, че няма как Русия да не иска да я унищожи при война :)Въобще някой въобще слуша ли го още този вече противен дебелак-лъжец ?
22
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо лу руските *** са изпаднали в истерия? Бат'Бойко е добре дресирана и законспирирана руска болонка и през цялото си царуване винаги се е съобразявал с руския интерес. Пронатовската му реторика е само за камуфлаж, защото не може да се държи като отявлен путинист. Но той е в дъното за избора *** за президент като откаа Плевнелиев и издигна Цецка. А сега се готви да реатартира Белене, нещо, което и Станишев не си позволи.
21
5
 
28
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Г-н Борисов, нека Ви кажа две неща:1. Не научихте ли си урока, че господарите Ви, чиито думи преповтаряйте, не отчитат фактора "матрял". Този матрял може да Ви спести председателството на престъпната шайка ЕС.2. Една тиква като я сложиш да ври, увира. Понякога бавно, но увира. Разбрахте ме!
20
18
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Откакто НАТО ни пази руснаците си накупиха имоти в България, а танкистите - "туристи" се увеличиха многократно !Парадокс, но е Факт...да си го обяснят "русофилите" !
19
3
 
40
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Не знам как да опиша България в момента ,никога в човешката история е нямало нещо подобно.Конци,кукли,кукловоди,администрация,корупция.Дори феодално-средновековните общества са нещо по-възвишенно от ставащото в момента тук.Както се пише ,след този геноцид към хората,икономиката и държавността скоро ще има само Вакуум.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войни се водят и сега на много места! Явно говори за война с Русия, която може да е поради две причини:1. Русия напада страна членка на НАТО;2. НАТО напада Русия.В първият случай е ясно, че сме към НАТО, но е малко вероятно да можем изобщо да направим нещо, просто това би бил много добре обмислен ход, който надали ще се реши някой в Русия, колкото и да е луд.Във вторият случай, много малко ще са хората, които в България ще го подкрепят, а и нищо не ни задължава.
17
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се бием с НАТО срещу Россия, кой български войник се е заклел и е целунал знамето на НАТО, никой! Клетвата е в името на Родината, НАТО е е Родината!Ако стане ТСВ, НИКОЙ в Европа няма да се бие срещу Россия и Россия, никой няма да напада! ТСВ е само и единствена цел на ФАЩ, просто защото им се вижда края на фашисткият им капитализъм!