Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
6
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Чудя се и мая ,на коя Нинова да вярвам. На тази която беше в СДС ,или на тази която е в БСП,а ся де?! :)
239
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизма всеки човек винаги можеше да далаверне нещо държавно, да си купи долари във входа и да зарадва децата си с някой тоблерон. А сега капиталистите продават тоблероните свободно, но само те могат да си ги купят.
238
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия партийците правеха големи простотии, но системата беше такава, че хората живееха 100 пъти по добре от сега. Животът тогава с всички предимства и недостатъци на соца просто беше приказка сравнен с уродщината на днешната система когато сме със САЩ и ЕС.
237
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега имаме гей-паради!
236
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът на Нинова живее в САЩ със стипендия от престижен американски университет която е спечелил с конкурс, а щерката на Боко тиквата която е полуграмотна с какви пари живее в САЩ?
235
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия, имахме манифестации и вдъхновение. Сега, при демокрацията, нямаме вече манифестации и вдъхновение и вместо това всички мислят само за пари и за материалното.
234
10
 
7
 
! Отговори
Изповед преди 6 години
Идеалът на русофилите е нещастието!Те мечтаят да са нещастни! И ужасно мразят щастливите хора. Щастливите хора няма как да бъдат убедени, че трябва да споделят руското нещастие; че трябва да се наливат с водка до припадък; че трябва да пеят героични руски песни от Втотата световна; че трябва да се оплакват вечно и от всичко.Всъщност, дори е точно обратното! Не русофилите обичат нещастието и драматизма, ами хората, които обичат нещастието и драматизма, стават лесна жертва на русофилията.
233
5
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
Абе чудя се Нинова защо не се възползва от стратегическата възможност да прати сина си в русия а го прати в САЩ?!! Тези шизофренични прояви на комунистите, да драпат натам дето плюват винаги ме е изумявала! Някой знае ли защо се получава така?! Виждам тук пишат доста комуноиди, обяснете ми другари!
232
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия България беше независима държава а днес в ЕС България е страна от периферията с колониален статут.
231
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямахме тоалетната хартия и банани, но имахме биещо сърце на милицията.
230
8
 
8
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТи тук си прав, руснаците са живо доказателство за това - едва поели глътка свободен въздух и веднага се гмурнаха в нова диктатура. Да не забравяме и крепостничеството, при което са живели предците ти векове наред. И от там щом ви отпуснаха синджира и вие веднага прегърнахте болшевишкия диктат. Роби сте били, роби си и останахте и понеже не можете да живеете като свободни хора, се амбицирахте всинца ни да превърнете в роби. Да, ама не! Ние вече сме свободни хора!
229
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!Кремъл за Нинова: Не човек, а железо !
228
3
 
1
 
! Отговори
Успешно реализиран преди 6 години
До Aбе,успешно реaлизи-Добра, няма проблем. Дай си името и адреса, ще ти изпратя рекламни проспекти на три от моите фирми.
227
4
 
1
 
! Отговори
до РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Друже, малцина в този форум биха разбрали тезисите които излагаш, пък дори и да не ги приемат, а още по-малко са онези способни да дискутират или да оборят твърденията ти!А, преди 20-на години би се получи добра дискусия..., но, уви, времената, образованието, културата и интелекта на съвременото младо поколение са други!O tempora, o mores!
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 244Некоя печка я блъска отзад.
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До анонимен 236да, всички миячи така казвате, знаем го това
224
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите се хранят с тоалетна хартия.
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А щерката на Боко как живее в САЩ?
222
2
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Е тази иначе толкова странна дама, се изОка!Не я ли е срам, как си заработва парите! С изявления антибългарски!!!!
221
2
 
4
 
! Отговори
До анонимен 236 преди 6 години
Няма да повярваш но някои от нас имат доста по-добра квалификация от теб, и съответно могат да вършат и други неща освен да мият кенeнефи. Сега ми е ясно защо си недоволен, през соца такива като теб чак министри ставаха. Свърши това, днес всеки живее така както си е заслужил ;)