Слави към президента: Част сте от прогнилите политици!

Водещият критикува Радев за позицията му за референдума
26 сеп 2017 19:35,
77
Слави към президента: Част сте от прогнилите политици!
Снимка: архив Булфото

Слави Трифонов разкритикува президента Румен Радев за позицията му към изборния референдум и го нарече част от прогнилата политическа класа.

В профила си във Facebook водещият написа, че когато българите в Чикаго попитали държавния глава за допитването, Радев отвърнал: "Не знам защо депутатите решиха така".

"Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума?", пита Трифонов.

Още по темата

Той припомня, че и президента, както и Корнелия Нинова, е привърженик на германската смесена избирателна система. "А тя, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна", пише още Слави.

Той припомня първото изказване на Радев след избирането му от трибуната на парламента. Тогава президентът каза, че парите за партиите трябва да се намалят, но и трябва да се внимава формациите да не попаднат в зависимост на външни фактори.

"Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така", пише още Трифонов.

Той допълва и че в правомощията на Радев е било той да излезе пред парламента и да поиска решение по референдума, когато то липсваше.

"Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него", завършва Слави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
21
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
До ОНЗИ Слави е надеждата?Ако надеждата идва от чалга музиката и откровената пошлост идваща от неговите предавания-,,ега ти надеждата?!?
52
15
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До АнонименТака е. Браво
51
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев се превърна във Плевнелиев . Открийте разликите и единия и другия се кланя на фащ , и единия и другия се кланя на ес Няма разлика , само в главите ви е ...изиграха ви Радев е американска жалка ***
50
6
 
29
 
! Отговори
Тъжно. преди 6 години
Слави е поредният мошеник и чалга хитрец,осъзнал българската народопсихология. Той прекрасно знае,че *** който го добара ,го лъже и го хваща като риба на ***. Едно от доказателствата е неговият референдум. Болшинството от гласувалите изобщо не бяха наясно и не осъзнаваха за какво точно гласуват. Нашенецът,първо действа,а после мисли. Просто чалгарят ги хвана на бастуна си.Той работи за доживотната власт на банкялията.Всичко е един пореден блъф и измама.
49
9
 
2
 
! Отговори
ot men da znaete преди 6 години
Tuka samo pomiqri
48
7
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До 99Браво, много хубав коментар. Поздравления
47
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нямаме президент, а суетен човек, за който единственото значение е РЕЙТИНГЪТ МУ и една клика, която дежурно припява: " единственият достоен български .." За такъв силните могат да анексират територии от слабите, а борбата с корупцията ще се извършва с подчинена нему нова куха структура и на ....хартия най - вече. Та Слави чак сега ли достигна до това прозрение ? Смях....
46
9
 
11
 
! Отговори
99 преди 6 години
Не е лесно на някои, които до вчера хвалеха Слави за това колко е велик, а днес трябва да го плюят, че говори против президента.
45
17
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Чисто и просто - в тази държава всичко е ТЪПНЯ !!!! СЛАВИ е НАДЕЖДАТА - но с много, много по РАДИКАЛНИ ДЕЙСТВИЯ !!!! В обратния случай нещата изглеждат като в оная приказка "....Ти върви пък аз ще дойда!!!....".
44
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42 Зa сведение родолюбството не е руског.золизaне, в кaквото определено е " възпитaн" Рaдев- грипенa! A борбaтa му с корупциятa се изчерпвa с корупционнaтa схемa зa купувaне нa безполезните в рaмките нa НAТО шведски Грипен, в която схемa зaемa водещa роля. В политическо отношение нa Зaпaд е в пълнa ( де фaкто- де юре) изолaция!
43
10
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Слави трупа актив. Като критикува президента, се надява да привлече тези, които са против БСП, а после ще изкритикува и Бойко Борисов, за да привлече и тези, които са против Бойко Борисов. Реално засега няма за какво да се критикува президента, но кой ти гледа реалността.
42
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
товaрищ ниновa aко се докопa до примиерския пост, от кеф ще си зaбие руското знaме между кълките и тaкa ще дефилирa зa ден победой догодинa
41
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е един от най - квалифицираните български военни, а тях ги обучават в родолюбство от малки. Има организационен и административен опит, знае как да се справя с корумпирани *** и му лкипсва толерантност към некадърните и измамниците. Не ме интересува коя партия го е издигнала. Човека е Човек, а не като предния лихмуз или като продажните крадци Бойко, Доган или Костов.
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави лекето се оля. Едва ли някой ще влезе в неговата партия. Петното, ако не е в затвора, може би.
39
20
 
7
 
! Отговори
Шеф Петроф преди 6 години
Нема такова нещастие за българския народ, ако Нинова вземе властта и върне Бъгария за 1 година 2 петилетки назад - нещастие ще е, че ще свърши пармезана, глад, глад, руски глааад
38
3
 
12
 
! Отговори
PD преди 6 години
За съжаление, съществуващата система, не генерира на челото на дуржавата водачи, с държавническо мислене, а имитатори, подчинени на едни или други кръжочници. Странно, защото имат подкрепата на по голямата част от суверена, и въпреки това не успяват да надскочат нивото на медийни консултанти. И това е така, защото екипите им са от посредственни партийни функционери, които дори и да получат шанс да водят род и родина, не могат да надскочат нивото на личното, в полза на общото.
37
24
 
10
 
! Отговори
УВО преди 6 години
Радев-самолета е само в тежест на българите - милионо харчове народни пари за празни приказки, секретарките му, софри, хотели, кортежи, закривааай! Ще има поне по 50 лева на пенсионер в България, ако Самолета-Радев се закрие!
36
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може всякакъв да е, но е ПРЕЗИДЕНТ и трябва да има уважение към институцията, но чалгаря е свикнал той да казва кой става и кой не в шоуто му, само че е много жалък и мъничък
35
9
 
0
 
! Отговори
Fadro преди 6 години
Nema nujda ot tolkova mnogo tejka i mnogobroina centralna bg admin v vampirskata sofia.Ima nujda ot nezavisimi bg finansovi i ikonomicheski regioni.Ima nujda i ot nova stolica, naprimer Sadovo, i bg central palatkov admin.
34
17
 
10
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?