Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!

Радев подозира, че Бойко Борисов губи контрол над партията си
Обновена: 2 окт 2017 12:07 | 2 окт 2017 12:05,
229
Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!
Снимка: БТА

Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия се обостря. Днес държавният глава призна за него и даде да се разбере, че не мисли да капитулира.

"Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят. Считайте, че щом като я търсят, ще я получат", каза президентът. Той коментира политическите драми след като откри новата учебна в "Софийския университет".

"От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен", каза Радев.

Той обясни, че вече не вижда смисъл от среща с Бойко Борисов за модернизацията на армията.

"Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Президентът отново обясни, че и решението, и отговорността за самолетите, за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера.

Още по темата

Държавният глава изрази притеснения и за Председателството на Европейския съвет, което България ще поеме след месеци.

"Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната", обясни той.

Радев призна, че го притесняват всички процеси, които стават в страната на фона на Председателството.

"Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън", каза президентът и призова да се обърне внимание на централния управленски модел.

"Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем "потупани по гърба", такава е практиката в Европа", каза Румен Радев.

Държавният глава не отговори нито с "Да", нито с "Не" на въпроса дали ще подпише указа за назначаване на председател на ВАС. Преди време той даде да се разбере, че е възможно да не го направи.

"Вече обявих, че очаквам новият състав на ВСС да потвърди кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на реформите в съдебната система, които провеждаме".

На въпрос това означава ли, че няма да подпише указа, Радев коментира: "Ще разберете на 4-ти октомври".

Президентът разкритикува и номинацията на Антон Тодоров от ГЕРБ за шеф на Комисията по досиетата.

"Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество", каза той и допълни: "Това е все едно да назначиш бракониера за горски". Според Радев номинацията на Антон Тодоров ще раздели обществото.

"Полицейските палки няма да решат проблема, напротив той се задълбочава". Така коментира Радев насилието в Каталуния вчера. Според него това е огромен проблем, не само за Испания, но и за Европа.

"Икономическата криза от 2008 година явно изостри егоизма и центробежните течения в Европа", каза още държавният глава.

При откриването на академичната учебна година по-рано Радев обясни, че мечтата му за България е справедливо и морално общество. 

"Ще трябва да отстоявате справедливостта, от това зависи бъдещето ви, а от вас - бъдещето на България", обърна се той към бъдещите висшисти.

"Конформизмът не е път към щастието, бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и отечество", допълни президентът. Той обясни, че днес младите българи са малко.

"Във всички времена студентите са съвестта на нацията. Затова вие сте призваните, ще трябва да промените радикално моралния климат в родината, да извлечете невежеството от обществения живот", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев,внимавай че тия ще ти набутат фалшиви суджуци те знаят как
151
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя?За какво се бори?Или само симулира за да *** народните парици
150
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Радев биткаджияМухълчо, Президентът Радев е първокласен професионален боен пилот! Тези хора влизат незабавно в бой, щом врагът е ясно определен! И попадне ли му на мушката, рефлекторно натиска гашетката! *** просто не са виждали мъже! Лесно им беше с ирландската пастирка с меки китки! С този ще видят зор! Аз съм го избирал,и милиони като мен сме зад него! За пръв път имаме президент-мъжага, а не мйекащ провинциалист-прписвач, пловдивско адвокотче, страшилище на архари и споменатия!
149
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента с ватенката и зелени чорапи сега на партизанин ли ще го играе, че не разбрах? Ще излиза в балкана, битка да води, мандри да обира?
148
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Р.Радев каза,че президента губи контрол😅,а всички купени медии изрязаха това!
147
6
 
24
 
! Отговори
Радев биткаджията преди 6 години
Айде бе, Радев, какво чакаш, на крачка си от фразата "Най-добре е танковете да дойдат..."
146
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иво Христов Петков се афишира като Иво Христов, а не както е редно Иво Петков, в чест на баща си ченгето от РУМНО Христо Петков. Не случайно не иска да го разследват и следователно няма как да му се даде достъп до секретна информация, не че той не рови в поверителните папки в президентството
145
32
 
16
 
! Отговори
възход и падение преди 6 години
Те хората го избраха да обединява нацията, а той щял да води битки с нея! Товарищ Президент, прочетете си длъжностната характеристика какви са Ви задълженията.Вие сте върховен Главнокомандващ на ВС на РБ, който организира и ръководи отбраната на страната от чуждо нашествие. А не да внасяте разкол и се сражавате срещу собствената си армия и народ! Подобно падение на нивото с непремерена заядливост и инат водят до сриване на авторитета на всеки държавен глава !
144
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подигравателността, насмешката и ехидноста ги учи директно от секретарката си Иво Хр. Петков
143
4
 
14
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Заварчик първа степен съм. Призовавам цеца от техникума на заварки
142
15
 
13
 
! Отговори
до 153 преди 6 години
Не дига самолета вече, сори
141
28
 
16
 
! Отговори
мнение преди 6 години
1.Президентът Радев не би трябвало на такова ниво да говори със сарказъм и насмешка.2.От няколко дни настъплението на БСП създава гейтове ТОЧНО в момента , когато трябва да се съсредоточат усилия за ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО на РБългария.3.От изказаното като че Президентът не вижда или одобрява евентуално проваляне на Европредседателството или го омаловажава.(?)А не трябваше ли да се призове в този момент, когато РБългария има важна задача, за съсредоточаване на всички партии за ДОБРО представяне
140
29
 
17
 
! Отговори
Алеле майку преди 6 години
*** тоя кремълският резидент много си повервА, тая симпличита
139
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той обясни, че днес младите българи са малко."Какво чакаш Радев? Вместо да разхождаш като туристка назначената ти от Нинова нова съпруга направи и деца.Инвитрото затова е измислено.Ето съпартийката ти Еленка роди след 50годишна възраст.Актцорът Ицхак Финци направи дете на любимата си жена на 84 годишна възраст.Какво чакаш?Допринеси за товада има повече млади българи.
138
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом почнаха гнидите със зелените чорапи да се броят значи главната фатмашка въшка е пред летаргичен край...
137
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЗАД ГЕНЕРАЛ РАДЕВ. ОСТАНАЛИТЕ ГНИИДИ МОГАТ САМО ДА СЕ ПРЪСКАТ ОТ ЗЛОБА.
136
31
 
14
 
! Отговори
погнусен преди 6 години
Всичките ни политикани са жалки креатури.И новопостъпилият в тази клика Радев, също.
135
40
 
17
 
! Отговори
Анти-БСП преди 6 години
Зеленият чорап Радев вече взе и да ни заплашва.Ай да видим като се изсипе цяла София пред президентството за каква война ще ми говори!
134
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вари го,печи го военният си е военен.В главата му има само битки.Той още не е разбрал,че може само да раздава медали и да говори заучени фрази пред студентите и емигрантите в чужбина.
133
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 139КОЦЕВА бе Коцев, то много комунисти имало в България, бе. 2 милиона и 200 хиляди гласуваха за Радев (който не е бил комунисг.т) и 1 милион и 100 хиляди гласуваха за комунистката Цецка Цачева, подкрепена от комуниста Борисов. Или общо 3 300 000 комунисти.