Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!

Радев подозира, че Бойко Борисов губи контрол над партията си
Обновена: 2 окт 2017 12:07 | 2 окт 2017 12:05,
229
Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!
Снимка: БТА

Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия се обостря. Днес държавният глава призна за него и даде да се разбере, че не мисли да капитулира.

"Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят. Считайте, че щом като я търсят, ще я получат", каза президентът. Той коментира политическите драми след като откри новата учебна в "Софийския университет".

"От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен", каза Радев.

Той обясни, че вече не вижда смисъл от среща с Бойко Борисов за модернизацията на армията.

"Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Президентът отново обясни, че и решението, и отговорността за самолетите, за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера.

Още по темата

Държавният глава изрази притеснения и за Председателството на Европейския съвет, което България ще поеме след месеци.

"Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната", обясни той.

Радев призна, че го притесняват всички процеси, които стават в страната на фона на Председателството.

"Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън", каза президентът и призова да се обърне внимание на централния управленски модел.

"Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем "потупани по гърба", такава е практиката в Европа", каза Румен Радев.

Държавният глава не отговори нито с "Да", нито с "Не" на въпроса дали ще подпише указа за назначаване на председател на ВАС. Преди време той даде да се разбере, че е възможно да не го направи.

"Вече обявих, че очаквам новият състав на ВСС да потвърди кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на реформите в съдебната система, които провеждаме".

На въпрос това означава ли, че няма да подпише указа, Радев коментира: "Ще разберете на 4-ти октомври".

Президентът разкритикува и номинацията на Антон Тодоров от ГЕРБ за шеф на Комисията по досиетата.

"Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество", каза той и допълни: "Това е все едно да назначиш бракониера за горски". Според Радев номинацията на Антон Тодоров ще раздели обществото.

"Полицейските палки няма да решат проблема, напротив той се задълбочава". Така коментира Радев насилието в Каталуния вчера. Според него това е огромен проблем, не само за Испания, но и за Европа.

"Икономическата криза от 2008 година явно изостри егоизма и центробежните течения в Европа", каза още държавният глава.

При откриването на академичната учебна година по-рано Радев обясни, че мечтата му за България е справедливо и морално общество. 

"Ще трябва да отстоявате справедливостта, от това зависи бъдещето ви, а от вас - бъдещето на България", обърна се той към бъдещите висшисти.

"Конформизмът не е път към щастието, бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и отечество", допълни президентът. Той обясни, че днес младите българи са малко.

"Във всички времена студентите са съвестта на нацията. Затова вие сте призваните, ще трябва да промените радикално моралния климат в родината, да извлечете невежеството от обществения живот", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
8
 
33
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
когато има битка между институциите това никога не е на ползу роду. Тази битка аз я усещах отдавна, глашатаите на ББ са осверипели и готови да доведат страната до пълна разруха. Президента ми е далеч по-симпатичен. Въпроса е как да се отървем от хватката на управляващата мафия, държаща юздите на ведомства, медии и задкулисния бизнес. Битката е за майка България, уважаеми сънародници
131
9
 
29
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
За разлика от простата тиква, никога не съм членувал във бкп. Ти тикво си двоен предател.
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140Бездарниците винаги слугуват на някой сатрап. Защото винаги дава отговори на въпросите им. Важното за такива същества е наличието на отговор, а не дали е правилен.
129
20
 
11
 
! Отговори
ПО смело РАдев преди 6 години
НАгли престъпници менкащи на власт доказано престъпни групировки прокарват всякакви жестоко ограбващи идеи през контролирани с наркотици политици вкл Борисов и ЦВетанов..НАлгежите с е подиграват на АРМИЯТА НА ЦАрство БЪлгария с осем жалки тералясника/негодни самолетчета/ за които искат д а ограабят от народа на БЪлгария над 4 000 000 000 живи лева..ПОени снаркотици "ШИРОКИ ПРЪСТИ" като БОрисов ПОдкрепят всякакви ограбващи народа идеи
128
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Радев подозира, че Бойко Борисов губи контрол над партията си"Радев губи контрол над нервите си - "Води се тази битка...щом като я търсят, ще я получат" !!!
127
3
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
тн финансова криза /немаше такава срещу много страни вкл Испания и БЪлгария бе направена с нагло престъпна полицейска техника.наглеци включиха на обемно следене всички фирми за продажби на недвижими имоти и други проспериращи компании..Колеги да видят снимки отдалече на обемно сканираните фирми..В резултат сринаха милиони предприемачи и блокираха банките инвестирали в много ДОХОДНИ бизнес идеи..
126
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прозападните *** изпълзяха от свърталищата и по заповед от "Отворено общество" и БХК започнаха дружно повръщане по президентаКато им чуя воплите знам, че краят им е близо! Много скоро ще увиснат на въжето на справедливостта!
125
52
 
24
 
! Отговори
K.Коцев преди 6 години
Абе,г,син Радев много се напъваш,ама колкото и да се напрягаш никога не можеш стигна ни Бойко Борисов,ни предишните ни президенти и то по много показатели!И никога не забра вяй , че си президент предимно на комунистите,а не на целия народ! Така,че не е без зна чение срещу кого се застава...Ха,наслука!
124
42
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактКакъв авторитет може да има това влечуго Радев? Изоставил децата и семейството, назначил любовницата си зна високо платен адлъжност в ръководеният от него отдел на МО, предал на Родината си за шепа рубли и накрая оженил се по заповед на червената комисарлко *** за Деса. Това ли е авторитет?
123
15
 
37
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Силата на президента е в неговия авторитет,но и тя е силно ограничена от конституцията.Много по-интересно обаче става,когато се наложи създаването на служебен кабинет.Тогава президентът има поле за изява и става важен!А като гледам,още поне две такива правителства ще има в следващите години с оглед на очертаващата се полит. нестабилност.
122
47
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей това вече е много глупав и недодялан президент - тръгнал той на битка, ***
121
41
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Ким, Мадуро, Путин, Ердоган, а сега и Генералпрезидента си позволяват директно да отправят заплахи към опонентите си !Радев никога няма да бъде Президент на всички българи, каквато всъщност е неговата най-висша задача.
120
21
 
36
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Боко, оставка! И *** вече те разконспирираха, що за т.и.ква си!
119
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванов, Роската не беше ли във война с правителството и парламента? Даже подкрепи явно платените протести. Къса ти е паметта.
118
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
128Тодоров ще види комисията по досиетата през крив макарон. Авторът на книгата Шайка, сега го играе морален стожер. Смях в залата.
117
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той обясни, че днес младите българи са малко."Тава е една много "дълбока, философска мисъл"...достойна за всеки ротен ***.
116
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петата колона на Кремаъл май е минала в настъпление. Змията когато умира най-много хапе!
115
14
 
33
 
! Отговори
Тиквалан Бокванапутр преди 6 години
На Бойко първото му правителство трая три години, второто две, значи третото - една
114
19
 
13
 
! Отговори
Зoзo преди 6 години
Само А. Тодоров ще им изкара кирливите ризи на проф. Ивчо и Комбайнера. Нещо много се активизираха като усетиха дебелия край. Ще им лъснат публично решетниковите дупета!
113
21
 
48
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Най - добрия президент, който сме имали до сега. Бойко и крадливата му шуробаджанашка шайка си намериха майстора.