Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
9
 
! Отговори
До Тонката преди 6 години
Казваш "стискайте зъби има няма още десетина години",ти няма да стискаш зъби, явно Тонка ти си от котараците дето ще ядат мишки.
45
0
 
11
 
! Отговори
красный товарищ преди 6 години
бананская республика .
44
0
 
19
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
За далеч по- малки гафове (от таз сутрешните ви интервюта ) политици са си заминавали. Вие и господина А.Тодоров трябва да бъдете уволнени на мигът за заплаха към журналист в национален ефир !
43
2
 
10
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
ВРЕМЕ Е ДА ПРЕНАЗНАЧИМ ВСИЧКИТЕ ВЛАСТ ИМАЩИ НА НОВО, НО ТОЗИ ПЪТ НИКАКВИ БИВШИ ПОЛИТИЦИ. ТРЯБВА ДА ИЗПРАТИМ ВЪВ ВЛАСТТА ИЗЦЯЛО НОВИ ХОРА, НИКОГА НЯМАЛИ НИЩО ОБЩО С ПОЛИТИКА, ПАРТИИ И Т.Н. 27 ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА И ЛЪЖИ. КОЛЕГИТЕ ОТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ОФИСИ, ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ НИ *** НА ТАЗИ ТЕМА И МЕ Е СРАМ ДА КАЗВАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани не мисли!Щот,кат гледам мисленето хич не ти се ое отдава!Нямаш мисловен потенциал...
41
18
 
1
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другари не искам много да ви разочаровам,но се стягайте за цял мандат на Бойко и ГЕРБ и на поне още един след това.Стискайте зъби има няма още десетина години.А,и да си плащате редовно данъците ей шумкари.(:(:(:(:
40
1
 
15
 
! Отговори
боб преди 6 години
Значи старата песен, на нов глас. Затова нищо не се променя в България вече 27 години, а и по този начин и нищо добро не ни чака.
39
0
 
16
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Омръзна ми да случам цветисти глупости на самозвани "политици".Само им вижте речника. За парламентарната гмеж не ми се говори ! И тези ни управляват. Ба си се ляни ята.
38
6
 
1
 
! Отговори
Малко да мислим, а? преди 6 години
До до 19На теб ти се е повишила от 850 на 900, на други с повече, то затова се взима средна стойност. То по твоята логика ако вземем единичен случай, ще има такива, които са били на 17 и са взимали 300 лв като сервитъори за лятна работа, но сега са програмисти и взимат 3000 лв... Затова се ползва средни стойности, защото взимат заплатите на всички под внимание, а не само на теб или на мен. :)
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро ще стане така ,че ,просто няма да има ,кой друг да се назначава ,освен Роднини и Приятели /доколкото са останали /!Накрая ще останат 240 депутати и ще чудят ,откъде им е дошло !
36
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Еиий, Валерка, как пък все вашите кумове "ловят мишки", а всички останали за нищо не стават ?!И ние сме хора !Не бъдете толкова алчни. Оставете и нас да живеем ... :)
35
1
 
16
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
27 години цирка продължава с пълна сила, почва да ми писва от тези *** в парламента. Крайно време е да изчезне максимата, че "държавата е лош стопанин", всичките да си подадат оставките и да се хванем в ръце всички заедно, преди да са ни докарали до национална катастрофа, че тогава ще е късно!!!
34
1
 
15
 
! Отговори
Лао Дзъ преди 6 години
Котараците, които не могат да ловят мишки се надяват на роднински назначения за да получат работата за която се изисква акъл, морал, образование и умения за да хванеш мишките. При такава сутуация хората с умения образования и акъл ще напускат държавата, а ще останат кумчетата Какво мисли тоз голям Конфуций за демографската криза и липсата на кадри.
33
1
 
17
 
! Отговори
Цербер преди 6 години
Хайде малко да помислим. Официалната безработица е 7 %, но се изчилява на база регистрираните в бюрото по труда, неофициално безработните са милион. Минималната заплата е 460 лв, но масово назначават на 4 часа, заплатите се бавят, а някаде изобщо не се вземат. Не случайно в малките градове се бият за 4 работни метста, това го каза днес новият герберски алфа мъжкар от шайката Тома Биков.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВъпросТака е, но това не е гаранция, че най-добрият ще спечели.С конкурса по принцип се узаконява беззаконието. Правят се проформа, за да се сложи пак наш човек, но видите ли вече има конкурс.
31
6
 
1
 
! Отговори
Малко да мислим, а? преди 6 години
До до 19Това са официални данни на НСИ и евростат, можеш да провериш сам - 5 мин ще ти отнеме. Не мисля, да водя безсмислен спор. Не членувам и нямам връзка с която и да е политическа партия :)Поздрави и лек ден.
30
1
 
12
 
! Отговори
Modernoto преди 6 години
Валери клишето (слугата) взе думата. Интересно е какво ще направи, за да рзбие картела между държава и енерго дружества, общини и интереси на политически бизнесмени в определени квартали (ориндж каунтита)? Защо забрави предизборните обещания?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, що ли си не ...... Има куп закони и подзакони, регулиращи конфликтите на интереси и свързаностите между чиновниците. Много е просто, ако не е нарушен закона всичко е наред. Котки, мишки, тинтири - минтири. А че БГ има една от най големите държавни администрации в ЕС, това не се коментира. Процентно сме над Гърция.
28
0
 
15
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
27 години цирка продължава с пълна сила, почва да ми писва от тези *** в парламента. Крайно време е да изчезне максимата, че "държавата е лош стопанин", всичките да си подадат оставките и да се хванем в ръце всички заедно, преди да са ни докарали до национална катастрофа, че тогава ще е късно!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Далавери печелившия бизнес с прекарването на азиатски навлеци през непробиваемата граница с помощта на милицията си върви!Другото кво ли го интересува.