Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

По-атрактивното заплащане на учителите давало резултат
Обновена: 8 окт 2017 18:36 | 8 окт 2017 16:05, Веселина Йорданова
90
Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

Следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

Над 700 милиона лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, който правителството ще предложи, и то във всички сектори.

Още по темата
В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала "Хемус" и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър, цитиран от БТА.

Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрократщина.

"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики", коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Следващата година се очертава да бъде добра за българската икономика, каза финансовият министър и отбеляза, че добрата новина е свързана с това, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат. Той се изразявал в това, че химици и биолози напускат някои институти на Селскостопанската академия и "влизат в българското училище".

Целта е с увеличението на заплатите на учителите най-добрите преподаватели, които могат да бъдат мотивирани от това повишение, да влязат в класните стаи, обясни министър Горанов.

Той съобщи, че има планирано увеличение на заплатите на полицаите, но дебатът по него все още върви.

"Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да съм говорител на министър Радев", коментира Владислав Горанов в отговор на въпрос. Той каза, че през втората половина на октомври ще има Национален съвет за тристранно сътрудничество и проектът на бюджета за 2018 г. ще бъде обсъден със социалните партньори, преди да бъде внесен в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза на пресконференцията, че неокончателните данни показват, че заради комплексните усилия на министерства и различни институции до момента 17 000 деца са върнати обратно в класните стаи.

Той отбеляза, че това не е достатъчно, защото тези ученици трябва да бъдат и задържани в училище. "Изключително важна стъпка в тази посока е по-атрактивното възнаграждение на учителите и това е върхът на йерархията на приоритетите ни", коментира Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
30
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Това НЕЩО на снимката е най-бързият крадец на държавна пара в световен мащаб ! Преди 2 г. само за няколко секунди чрез клавиатурата на компютърът си открадна 1.5 млн. ? и ги вложи в строящият си все още тогава негов палат в красива горска местност.....сега пак се е появил за да ви пообърка и без това обърканите ви главици и направи "заготовка" за следващото изчезване на държавни пари.....радвайте му се ваш избранник е и такъв ще бъде щом като гласувате без разум, а като овце !
56
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ли гасувах за тези мрши?!?!?!?!?!?Какво се правите на ударени????!!!!
55
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов още ли е министер?
54
5
 
26
 
! Отговори
Куку преди 6 години
Тези видяха, че стана напечено и решиха да дадат една лъжичка (за кафе) на народеца! Сега ще ни проглушат ушите, колко са добри и как се грижат за народа както никой друг...За съжаление, ще пожънат успех.
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз само да попитам, колко села заличихме тази година от картата на България?
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов, ако орежеш малко цената на двореца, който дигаш на Витоша може и пицата да стане по- качествена.
51
4
 
6
 
! Отговори
hm преди 6 години
аз за това бях против да се вдигат пенсиите... това вдигане остана незабелязано и никой го не признава... пък и учителските запалати не трябваше да се вдигат
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме високи заплати, искаме ниски данъци. Покачване на заплатите ще го компенсират със покачване на данъците. Не чE някой вярва, рейтинга падна и извадиха торбата с обещанията утре ще забравят какво са лъгали.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко едно левче или евро до което се докопат минава през приблибени фирми и после в офшорки. И после защо сме най-бедни? Ами за това сме бедни!
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато работиш и ти дават колкото партията реши, това не е демокрация, не е икономика, а робство!!! Не се чудете защо избяга народа! Не се чудете и защо ще ви гонят с лопати по улиците след някой друг ден! Чудовища!
47
1
 
12
 
! Отговори
УТОЧНЯВАЙТЕ преди 6 години
Колко точно биолози и химици са напуснали селскостопанската академия?
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно е да се увеличават само заплатите на учителите - те са само 70000,а пенсионерите - 2 милиона.За тях май и пица няма да има, министърът се смълчава.
45
2
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Питайте всички "На ягодите и карфиола" в Англия,да ви кажат,че също 1/10 от дохода си стои като програма и се връща.Нейно величество е щедра.А в България ,знаете кой се изцепи,че това била "Грешна политика на Орешарски!!Сетихте ли се чия ТИква го изръси това?Значи англичаните са прости,а?По цял ден сканирвам осигуровки от Англия за именно тези 10%,които се връщат.Някой из страната преживяват зимата с тези пари!!
44
3
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
45,съжалявам,че тука не се постват снимки, да ти пусна сканираната цялата документация.Преди 15 години беше смешно,че и в Испания тираджиите се пенсионираха със смешен по нашите стандарти стаж.Заради наплива и конкуренцията,те просто вдигнаха и там!!Давай поща,да ти пратя документите?
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за 60-те месеца в Германия - някой се е подиграл с теб.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов май построи двореца си и може да останат пари за заплати!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е считайте, че и малкото останали тук в работоспособна възраст вече са включили на скорост и леко подават газ.
40
1
 
21
 
! Отговори
Познай кой е........ преди 6 години
Изповед на един депутат:- Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка.
39
2
 
19
 
! Отговори
muane преди 6 години
Голяма глава е отпрал и тоя от преяждане със суджуците ни. Скоро ще ходим на ***.
38
5
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Казвал съм ви го и преди..Никъде няма това чудо АДМИНИСТРАТИВНо вдигане на МРЗ има само осигурителни прагове.Обяснявах ви,че всяко вдигане означава поне 50 хиляди съкратени в страната!!Социала е пробита каца!! Разходите се увеличават!!Това е,давайте си минуси ама все тая!!Пазар на труда и социална политика-Нула,зеро ,нада!!както искате го приказвайте,все тая!!