Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

По-атрактивното заплащане на учителите давало резултат
Обновена: 8 окт 2017 18:36 | 8 окт 2017 16:05, Веселина Йорданова
90
Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

Следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

Над 700 милиона лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, който правителството ще предложи, и то във всички сектори.

Още по темата
В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала "Хемус" и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър, цитиран от БТА.

Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрократщина.

"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики", коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Следващата година се очертава да бъде добра за българската икономика, каза финансовият министър и отбеляза, че добрата новина е свързана с това, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат. Той се изразявал в това, че химици и биолози напускат някои институти на Селскостопанската академия и "влизат в българското училище".

Целта е с увеличението на заплатите на учителите най-добрите преподаватели, които могат да бъдат мотивирани от това повишение, да влязат в класните стаи, обясни министър Горанов.

Той съобщи, че има планирано увеличение на заплатите на полицаите, но дебатът по него все още върви.

"Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да съм говорител на министър Радев", коментира Владислав Горанов в отговор на въпрос. Той каза, че през втората половина на октомври ще има Национален съвет за тристранно сътрудничество и проектът на бюджета за 2018 г. ще бъде обсъден със социалните партньори, преди да бъде внесен в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза на пресконференцията, че неокончателните данни показват, че заради комплексните усилия на министерства и различни институции до момента 17 000 деца са върнати обратно в класните стаи.

Той отбеляза, че това не е достатъчно, защото тези ученици трябва да бъдат и задържани в училище. "Изключително важна стъпка в тази посока е по-атрактивното възнаграждение на учителите и това е върхът на йерархията на приоритетите ни", коментира Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Воцата дали пости?С тия бузки,съмнявам се.
16
7
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
еййй ми то чистачка ли си работила за 40 лева...родителите ми получаваха по 150-180 лева....да не си била на социал по тошово време
15
1
 
28
 
! Отговори
все пак преди 6 години
справедливост ще има...така всички които гласуваха за измамните политици през годините на прехода ще платят , че позволиха разсипването на България...имам мв предвид гласоподавателите а не политиците. сега плащат пенсионерите с ниските си пенсии които гласуваха за тези обещаащи им нереални пенсии. после ще платят и тези от бюджетната сфера когато дойде да се пенсионират а държавата ще е фалирала... тези на държавната службица продават България за едната си заплата !!
14
5
 
19
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ГОРАНЧЕВ,ЧЕ КАКВА ИКОНОМИКА ИМАМЕ,ПРЕДИ 89 НЕКА МЛАДИТЕ ЗНАЯТ,СЕ ИЗДЪРЖАХ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО С 40 ЛВ МЕСЕЧНО,А СЕГА НЕ СТИГАТ 400ЛВ,30 ЛВ ЗА ВОДА ПРИ ТРИ ЛВ ЗА ТРИ МЕСЕЦА,САМО ЗА БОГАТИТЕ ЛИ СТАВА НА ВЪПРОС,АБЕЪЖИТЕ И ЗА УМРЕЛИТЕ,БЕ ЦЕЦКО,ТАКАВА МРЕЖА ОТ ГЕРБЕРЧЕТА ИМА М ЦЯЛАТА СТРАНА,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ И В ИНТЕРНЕТ.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите се изработват, другарю! Само дето едни хора с по шест апартамента ги гепят!
12
1
 
27
 
! Отговори
Химик преди 6 години
"...увеличението на учителските заплати вече дава резултат. Той се изразявал в това, че химици и биолози напускат някои институти на Селскостопанската академия"Голям идиотизм. Милиционерска държава с счетоводител и насъточщ докторанче-министър.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега само се обещава, нали? Ако е така, аз обещавам достойни пенсии и заплати на всички и никой повече да не рови по контейнерите за ***. Само дето никой не вярва на лъжливото овчарче!
10
14
 
5
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
Парите трябва да се изработят другари а не да се дават както през социализма.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Схематици и "програмки "Това е Бг !
8
3
 
33
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Не закачайте момчето ! Къща за 1 000 000 има да довършва...
7
3
 
34
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
О САМИТЕ ГЕРБАДЖИИ НЯМАТ ПРОБЛЕМИ С ПИЦАТА - ТЯХНАТА ЩЕ Е ПРЕТРУПАНА СЪС СУДЖУК, ФИЛЕ ЕЛЕНА И МНОГО ПАЧКИ !!!
6
1
 
31
 
! Отговори
24 преди 6 години
В колко часа изтича ултиматума към медиите от вице-премиера Валери Симеонов някой знае ли?Телевизии ли ще затварят?
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли му вярва на това вече милионерче с нашите пари, колко сме добре? Лъжите им ще цъфнат 2020 когато спрат еврофондовете. Тогава ще се спука балона Финансова стабилност. Който дойде след тях ще трябва да се теглят нови заеми които ще плащаме всички, ако можем. ГЕРБ си е производна на БКП. Без икономика и износ няма растеж. От къде им идва този растеж не знам освен от Стъкмистката. Това милионерче строи палат за 4.5 милиона на Витоша- Железница. От къде са парите ли, от всички нас.
4
2
 
31
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Горанов,ти магистралите ги дай на учителите,а на нас дай увеличението на заплатите.Защо ни замазваш очите?Не всички работещи са учители,дай по-големи заплати на всички.А магистралата е за всички.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исках да благодаря ,че ми светнаха лампата !Не знаех ,че и кучетата. Могат да бъдат корумпирани !
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички сме учители и полицаи. Тези обещания не ни касаят. Нито пък увеличенията в бюджетната сфера.
1
3
 
37
 
! Отговори
ined преди 6 години
Стига с тая постна герберастка пица, от постната пица на Дянков що народ се натрови и умря