Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!

Има разграничаване на ядро и периферия, смята бившият премиер
15 окт 2017 11:51, Красимир Ангелов
236
Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!
Снимка: Булфото

След Brexit и референдума в Каталуния има риск за ЕС от ефекта на доминото, предупреди бившият премиер Иван Кастов.

По думите му шансовете за разпадане на ЕС са 50%.

"Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията", подчерта Костов.

Бившият премиер коментира и войната между институциите, която ескалира в последните дни.

"Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев", посочи той пред Нова тв.

По думите на Костов ако този конфликт не бъде преодолян преди председателството ни на ЕС, ще "докажем тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от руския свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: ЕСBrexitИван Кастов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
14
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Тя държавата ни умира, дядо Ванчо тръгнал за ЕС да се притеснява. Не ги мислете на Запад от Унгария. И без ЕС ще се оправят някакси.
151
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Бравос бре, ц,ин,го,ти ще вземеш да откриеш колелото и топлата вода наведнъж! То тая фалшива организация и децата знаят, че скоро ще се срути!
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най важното което каза е че тук собствеността е застрашена.Това как се извърши псевдо приватизацията Само при нас и Русия,не значи че той така е искал.комунистите никога нямаше да допуснат друго.А всичко тук става по техния модел -олигархия
149
1
 
9
 
! Отговори
мда преди 6 години
гледах интервюто на Иван Костов сутринта. Не беше особено интересно, а темата за Русия беше някак по задължение изговорена. Не знам защо с такава пропагандна злост се вкарва руската карта в устата на Иван Костов. Според мен, той също трябва да престане да говори за геополитика и да споменава Русия за щяло и нещяло.
148
3
 
10
 
! Отговори
42 преди 6 години
ДО 174ТИ, КОЛКО АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ СТОКИ ВИЖДАШ ПО СВЕТА, НЕ САМО У НАС. А В ЕВРОПА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ВЕЧЕ САМО КОЛИ, ФАРМАЦИЯ И ЗА ЯДЕНЕ, ДРУГО И ДА ИСКАШ НЯМА. НИЕ, В БЪЛГАРИЯ И ЕДНА КРУШКА ВЕЧЕ НЕ СИ ПРОИЗВЕЖДАМЕ. АКО ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИМ ВНЕЗАПНО ГРАНИЦИТЕ И СЕ РАЗПАДНЕ СЕГАШНОТО СТАТУКВО, НИЕ ЩЕ СТОИМ НА ТЪМНО И ЗА СЕЛЯНИТЕ ДАЖЕ НЯМА ДА ИМА И ***, ЗАЩОТО И ТЕ СЕ ПРАВЯТ В КИТАЙ. ТАКА, ЧЕ МНОГО НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ ЗА РУСИЯ, ЗАЩОТО ПОНЕ ТАКИВА СТОКИ ТЕ МОГАТ ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ.
147
5
 
8
 
! Отговори
Коментар за триене преди 6 години
Това сайтче, манипулативно ползва само част от интервюто и то отново с цел да създаде конфронтация, като преброи прорашките си позиции.Нищо не казват за мощната рашка пропаганда, нищо не казват за манипулативното създаване на внушението, че запада е агресор, а русия жертва, при положение, че има войски в източна Украйна, Молдова, Грузия, да не говорим за Крим.Който изтрие коментара да ....
146
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата постепенно,но неотклонно се наместват!САЩ си свършиха основната работа,да откъснат окончателно източноевропейските страни от Русия и ги превърнат в свой плацдрм срещу Русия,като си изградиха неохнодимата за случая инфраструктура от мрежа от военни бази.Така Източна Европа окончателно е обхваната от клещите на САЩ и покорно изпълнява функциите си.Оттук нататък на ФАЩ им е все едно,дали тези държави ще бъдат в ЕС,или не.Даже,може би извън ЕС ще са по-безпомощни и послушни!Чака ни разпа
145
5
 
8
 
! Отговори
200 хиляди долара преди 6 години
Явно, вдъхновен от любезната подкрепа от поредните 200 000 долара, дадени от сърце от Майкъл Чорни, на Иван Костов му се прииска и той да се включи в антируската агитка.
144
0
 
6
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
До АнонименПърво се научи да пишеш без правописни грешки, сетне се прави на политик. Типичен просташки изказ, груби правописни грешки, отделно се правиш на икономист. За парите, за които си дал информация: става въпрос за пари, които ЕС дава по европроекти на последните присъединили са към ЕС държави , между които е и BG. Германия и Франция искат сумите по ЕП да се намалят наполовина. Хайде прибери си малко слюнките и се дръж по-учтиво.
143
7
 
14
 
! Отговори
Проблемът на Рушката преди 6 години
*** е че няма притегателна сила - само с една гола хибридна пропаганда можеш да заблудиш десетина процента от населението , които са главно ***/ лузъри. Няма разпознаваеми руски стоки , няма руски филми, няма руски разпознаваеми фирми...с какво привличат вниманието на света ? С голиъе снимки на Путин може би...Като стане въпрос за Россия най- честата асоциация е поредната война която за захванали...
142
6
 
7
 
! Отговори
Костов от преди 6 години
15 години е Господин Никой в българската политика, но щом си отвори устата и червени *** настръхват
141
2
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
до 164- Костов не просто е като чавдарче в сравнение с ГЕРБ, а в сравнение дори с ЗЕЛЯН ДОБРЕВ! Другите сравнения са като от различни Галактики.
140
1
 
6
 
! Отговори
Риана преди 6 години
Аве ДСБ да не са се цепнали отново. Гледам Медияпул няма нищо за интервюто на Иван Костов. Що ли? БОЙКОтират ли го или просто са се продали?!
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиБи 158Смешнико, ти като какъв се изказа???Ичсперст-люписемковец, нали!!Бюджета на EC e 158 милиарда!!Тези виртуални 8 милиарда дефицит ще бъдат абсорбирани по един или друг начин.И това е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.Второ, ЕК не бие отбой а Абглия бие "отбой" ама е къъъсно.Искат да се връщат в EC ама НЯМАааа!!А каталунската тема ще отшуми като ланският сняг.П.П. Много си глупав за да коментираш подобни теми!!
138
11
 
11
 
! Отговори
политик преди 6 години
Костов е държавник, за разлика от следващите го в политиката. Срещу него да тичат не могат го стигна. Факт.
137
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 153Тази приватизация я направи Виденов 1996 год. Аман от лаици.
136
13
 
10
 
! Отговори
Както винаги, преди 6 години
Иван Костов казва истини.Ако беше останал премиер, щяхме да бъдем поне на нивото на Испания, задминали Гърция.Но комунистите ( БСПстолетница) искаха руските схеми да победят.Сега виждате много добре с хибридните игри и номерата на на видните жени от БСП.
135
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Костов е малко бандитче в сравнение с Боко.
134
4
 
9
 
! Отговори
До 152 преди 6 години
Някое хотелче не останали на Златните пясъци.
133
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Костов е умен и висока класа, но е слаб човек и страхлив. Да бъдеш умен е природна дарба. Останалото зависи от човека.