Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!

Има разграничаване на ядро и периферия, смята бившият премиер
15 окт 2017 11:51, Красимир Ангелов
236
Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!
Снимка: Булфото

След Brexit и референдума в Каталуния има риск за ЕС от ефекта на доминото, предупреди бившият премиер Иван Кастов.

По думите му шансовете за разпадане на ЕС са 50%.

"Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията", подчерта Костов.

Бившият премиер коментира и войната между институциите, която ескалира в последните дни.

"Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев", посочи той пред Нова тв.

По думите на Костов ако този конфликт не бъде преодолян преди председателството ни на ЕС, ще "докажем тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от руския свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: ЕСBrexitИван Кастов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
30
 
! Отговори
ПФУ, ЧЕ ГАДОСТ преди 6 години
ЩО ЗА ПОБЪРКАН ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА ТВЪРДИШ, ЧЕ КОСТОВ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕМИЕРИ. ЕДИН ОТ НАЙ-ОТЯВЛЕНИТЕ И КРУПНИ КРАДЦИ НА НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО -ДА. БЪЛГАРИНЪТ ИМА ЧЕРТА НА ХАРАКТЕРА, ПРИДОБИТА ОТ ОНОВА 5 ВЕКОВНО ЖЕСТОКО РОБСТВО, ДА СЕ КЛАНЯ НА НАСИЛНИКА СИ И ДА ИЗОПАЧАВА ЗВЕРСТВАТА МУ , ЗА ДА СКРИЕ ПОЗОРА ОТ ОВЧЕДУШИЕТО И ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ. ЗАТОВА ВМЕСТО ДА ИСКА ЛИНЧ НА ТАКИВА КАТО КОСТОВ, ЦАРЧЕТО И БОРИСОВ, ОСОБЕНО ПОСЛЕДНИЯ И КОСТОВ, ТОЙ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН ДА ГИ ВЕЛИЧАЕ.ПФУ, ЧЕ ГАДОСТ
111
5
 
27
 
! Отговори
И СЕ КЪЛНЕ ГАДЪТ МУ преди 6 години
И КАКВО,НЕ БИЛ ВЗЕЛ ЕДИН ПИРОН ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА, В СМИСЪЛ НИЩО НЕ БИЛ ВЗЕЛ?!?! АМА ЧЕ ГАДОСТ. ТОЯ НАИСТИНА ЧУПИ НАГЛОМЕРА.НАИСТИНА НЕ Е ВЗЕЛ И ЕДИН ПИРОН-ЗА КАКВО МУ Е ПИРОН, НО ВЗЕ НАКОЛКОСТОТИН МИЛИОНА ДОЛАРА. САМО ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БУЛБАНК КОМИСИОНАТА МУ Е 50 МИЛИОНА ДОЛАРА. БУЛБАНК,БЕШЕ БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНОТЪРГОВСКА БАНКА.ТЯ ЩЕШЕ ДА ФАЛИРА САМО СЛЕД ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА.ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ФАЛИРАЛИ ДЪРЖАВАТА, МАКАР ЧЕ КОСТОВ И ОСОБЕНО ТЪ ПАКА БОРИСОВ НАПРАВИХА И ПРАВЯТ КАКВОТО МОГАТ ПО ВЪПРОСА
110
4
 
19
 
! Отговори
вангелия преди 6 години
рептилиите съществуват.те управляват света и го водят към унищожение
109
28
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Василев пий си хапчетата.Костов е един от най добрите ни премиери в новата ни история.Никой не ми вярва но след 40-50г ще се оцени неговият принос за Бг.Той даде старт на изхода ни от прехода но го спънаха.
108
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кутевските *** ожесточено лъcкaт бacтyна, мислейки за Костов!
107
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е бъдещето на ЕС? Очертава се едни да се движат на първа скорост, за други предвиждат да се движат на втора скорост, а за нас - като ни гледат крадливите политици, потънали в копупция - май предвиждат да ни пуснат на четвърта задна скорост.
106
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднините на Костов - кр***дци
105
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кр***дец.
104
1
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
До ВасилевВасилев 126,всичко е вярно с изключение на бат Бойко.
103
5
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не анонимен преди мен, човечеството трябва само да се развива и да се учи от грешките си, то е създадено да надмогва себе си и да се учи, а не да му опреш пистолет в главата и да го ограбиш, а после да го контролираш. Ако хората не променят правилата от собствения си ум и разум, човечеството няма бъдеще. Свръхконтролът оскотява хората. Те би трябвало чрез просвещение да приемат, че когато вярваш в свят, в който помагаш на хората, а не ги грабиш, ти самият ще получиш повече и няма да си грабен.
102
9
 
15
 
! Отговори
както винаги преди 6 години
както винаги Костов-агент на КГБ - действа в услуга на руснаците. Вината на този мръсссссник е: 1. С негова корупция отврати хората от демокрацията. 2. Накара хората да мислят че демокрацията е корупция. 3. Кражбите на Нефтохим, Балкан , Булбанк се негово дело. Пожелания: всеки ден да се оглежда като ходи по улиците...
101
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 121"Генералният секретар на БКП, учителят и чистачката получаваха равни дивиденти"???Така ли?Едва ли, мух*льо!Чистачката получаваше 100 лв.Учител - 150-60 лева.Политбюро -1600 лева ПЛЮС УБО обслужване(= частна куня, Мерцедес S класа с шофьор, магазин тип Кореком, почивни станции планина/море БЕЗПЛАТНО и т.н. и т.н)Ти май си слушал за соца от селската радиоточка.
100
7
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Така користолюбивият човек остава излъган, защото като каже, дайте да забогатяваме, ние автоматично започваме да обедняваме. Понеже отива при един, но излиза от джоба на друг и на финала всички хора ще се окажат по-бедни, отколкото са очаквали, в тая игра без правила. И самите хора тогава от опит би трябвало да разберат, че щяха да са по-добре в свят, с повече ограничения какво може и колко да източиш от общото в частното. Обаче идеята е личността да поумнее, а не държавата да я владее, както бе
99
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "лилавият" още ли мърда??Мислех че е умрял вече.П.П. "БГА Балкан" за 150 хил $, Нефтохим за три и двайсе, РМД-та..........и т.н. И след всичко това има наглостта да говори..........
98
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частната собственост трябва да бъде забранена. Частната собственост означава аз да имам друг да няма. Или друг да има, аз да нямам. Тоест моят успех минава през твоят успех, и обратното. Затова трябва да бъде забранена и всичко да се обяви за обща собственост и национализация. Така няма да стават престъпления от алчност, защото ще бъде невъзможно да се краде, защото няма частна собственост. Следователно се обезсмисля кражбата. Затова при Социализма имаше ниска престъпност.
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де-юре и де-факто всички българи бяха акционери (СОБСТВЕНИЦИ) във фирмата акционерно дружество НРБ - Народна Република България. Генералният секретар на БКП, учителят и чистачката получаваха равни дивиденти. След 1989 г. същите тези акционери бяха рязко лишени от дивиденти в собствената им фирма и превърнати в сборище от наемни работници които се тресат от страх да не останат без работа и да ги изхвърлят на улицата а децата им да гладуват.
96
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за нов Народен съд. Както е било през 44та - 45та. Враговете на българския народ - русофобите, капиталистите и ***, евроибрикчиите по едно куршумче в главата и да падат в масов гроб. От 9 милиона ни докарахте до 5,5 милиона. Убихте 3 милиона българи. Само затова заслужавате смъртна присъда и разстрел. Костов е един от тия, които съсипаха България и заслужава точно това.
95
3
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
41, аз не съм против частната собственост. Но за мен цялата собственост, включително държавната е пак частна, просто частникът не е един, а е целия народ. Земя, която не е записана на името на някой българин, но се намира в България, пак си е негова. Но ако ще приемаме по-справедливи правила на разпределение, нека е доброволно, не комунизъм. Хората би трябвало да разберат, че алчността, с която узакониха грабежа, ги направи по-бедни, а не по-богати. Защото и ти крадеш, ама и от теб крадат.
94
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази гад трябва да лежи в затвора за национално предателство срещу България ,а не да дава (акъл) по медиите
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До неграмотния комунделНе, ти си този който говори пълни глyпости, именно според статистиката България беше 9,87 милиона края на 80те. По добре се успокой, пийни си едно хапче и престани да се излагаш.