Радев към посланиците от ЕС: Без двойни стандарти за Шенген

Президентът обсъди с дипломатите корупцията и бежанския поток
18 окт 2017 15:01,
39
Радев към посланиците от ЕС: Без двойни стандарти за Шенген
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев поиска да бъдат прилагани еднакви критерии за участието на държавите от ЕС в интеграционните проекти на съюза като Шенген. Държавният глава предупреди да не се допускат двойни стандарти, които имат обезкуражаващ ефект върху страните, изпълняващи стриктно задълженията и стандартите, заложени в европейското законодателство.

Радев направи това по време на работна среща с посланици у нас на страните от ЕС и от Европейското икономическо пространство.

По време на разговорите бяха обсъдени теми, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС, а също и с борбата срещу корупцията и справянето с мигрантската криза.

Още по темата

"България възприема като важна отговорност предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз и като шанс да задълбочим и подобрим сътрудничеството си с партньорите си в общността", каза Радев пред посланиците, цитиран от пресцентъра си.

Държавният глава смята, че по време на председателството ни ще трябва да изградим ефективни механизми за интеграция и подобряване на политиките в много сфери като кохезионната политика, дигитализацията в ЕС и отбраната.

"Отговорна задача са и преговорите за излизане на Великобритания от съюза с оглед на зачитането на правата на европейците", каза още  Радев на срещата.

Дипломатите изразили интерес към позицията на президента към проектите за създаване на обща отбрана на Европейския съюз. Радев коментирал, че правилната стратегия за общността и индивидуалните държави членки е да разполагат с широк спектър от способности, които да гарантират постоянна готовност в днешната непредсказуема среда, а не да се предвиждат посоките и мащаба на потенциалните атаки.

По време на разговора била потвърдена готовността на България да подкрепи интеграцията на държавите от Западните Балкани в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива срещи се провеждат периодично, но тази среща е изключителна с това, че никой от посланиците не взе отношение по темите повдигнати от Радев
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13 с изводаГоУем aнaЛизатop се извъди бре, да не би да си ходил на курсове при ББ, ЦЦ и др. подобни?
13
7
 
14
 
! Отговори
да преди 6 години
а сега си представете Пожарникарчето или оня безполовия Плевнелиев как предупреждават за нещо посланиците.. представихте ли си го ??..аз не успях !!!тая работа с политиката е за истински мъже като Президента Радев, а не за мижитурки като по-горе изброените
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тази среща извода е един единствен - България няма президент
11
7
 
5
 
! Отговори
inatut преди 6 години
рАДКА, толкоз посланик си извикал, деса сигур е пощуряла. Сметнала е веднага полети, рокли, герданчета..Да я пазиш ей, да я пазиш от чужди емоции..
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Радев знаеше, че ще се бори Шайка Суджуци, за най-исконното в една държава, развито и демократично общество, щеше да си остане пилот. Гнусотията която Суджуците му правят, изгаряйки от яд, че той спечели доверието на над 2 милиона българи, показва, колко проядено е обществото ни от действията на Шайката, начело със Суджук ефенди. Такъв разпад в България никога не е имало! Нула държавност и законност. Ужасна корупция и лъжи, които ще пречат за Шенген и нормален стандарт на живот.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко се повтаря,преди 40 години главата на НЪРЪБЪ беше привикал посланниците на западните държави и подобно на неговия наследник им се накара едно хубаво с повод или без повод, важното е да разберат кой е шефасега се повтаря същата комична ситуацияединственото следствие от горните две сборища е, дипломатите докладват на правителствата за които работят, че са ги пратили в една бедна и безпереспективна държавица управлявана от неопитни ***
8
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоен мъж,заслужаващ уважение и респект.Враговете му газ пи..ят защото им обърка сметките,но това е положението.
7
6
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Но и злобар не може повлияе на обичта на народа, към най-честния президент досега.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът Радев поиска. Държавният глава предупреди. И всичко това към посланици на страни от ЕС.Ако беше "Нещото" щеше да се хили като зелка и да се съгласява с всичко, даже и от чиновници под нивото на длъжността, която заемаше поради някаква шега на съдбата.
5
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
България не е държава, а е колония-задния двор на ЕС.Храни, лекарства-второи трето качество, заплати като в Африка.Гарантирано от ГЕРБ.
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе може *** да стане за смях! Той си е такъв...по рождение.
3
4
 
10
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Велик мъж.
2
2
 
13
 
! Отговори
до кога преди 6 години
Само за Шенген ли без двойни стандарти ами лекарствата,храните,банките,всичките уж съюзници ни грабят...те ни нямат за равноправни членове на ЕС,да не се лъжем вече.
1
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
президента стана за смях