Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма

Налага се цензура, заяви соцдепутатката
134
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

В района на Малко Търново има огромна яма, голяма част от оградата я няма и това са само част от кадрите във филм, подготвен от червената депутатка Елена Йончева.

След решението на правителството да обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност най-вероятно той няма да види бял свят, което й даде основание да обвини властта в налагане на цензура.

Йончева обясни, че от три месеца прави свое разследване по темата в качеството й на депутат и журналист.

Още по темата

„Правителството отпусна 200 милиона лв., но не е реализиран проектът на МВР, ами друг, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, каза тя.

Соцдепутатката разказа, че е имала проблеми и с граничари, които са опитали да й попречат да отиде до Малко Търново.

„В района има изкоп пет на три метра, който в продължение на 2 седмици не е зарит, а като депутат имам достъп до оградата. Преди два дни бях там и исках да документирам съществуването на този ров и ми беше казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни дейности и не мога да бъдат допусната, но след много сериозен разговор с гранична полиция ме пуснаха“, каза Йончева.
 
Тя твърди, че има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението, а сега с решението на кабинета разговорът по темата за преминаването на мигранти оттам на практика се прекратява.

„Държавата налага цензура на всички журналисти, депутати, на всички, които искат да разследват корупционни практики, на бежански канали“, отсече Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Великата китайска стена от бури и урагани не се плаши вече 2500 години, бурите се плашат от нея. Но...как можем да се сравняваме все пак с хора... живели преди 2500 години.
75
0
 
14
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Гадове!Предатели!Немедлено да бъдат разстреляни!
74
7
 
6
 
! Отговори
.... преди 6 години
До АнонименЕвала на чевените ... ОТ СИН ЛИДЕР,изгонена от чевения лидер за корупция и СЕГА ЧЕРВЕН ЛИДЕР :) а пък тая не си правя труда да й запомня името :) такаче ЧЕРВЕНИ БРАРЯ напред към крепосничеството :)
73
20
 
14
 
! Отговори
Подлога на Сергей преди 6 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бе такава дупка от дъжд аз за 40 години такова чудо не съм видял. БСП утре като ДПС им заповяда да няма ограда какво ще говори Йончева?
71
12
 
14
 
! Отговори
Ел.Йончева-жалко е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
70
2
 
13
 
! Отговори
за 59ти преди 6 години
ти лично това видя ли го или само така си повтаряш проруската пропаганда? Що не идеш да се пробваш да минеш през оградата и да си направиш едно селфи щом е толкова лесно? Или се притесняваш да не ти нацепят шлифера граничарите?------------------------------------------------------------------------------------------------------------А не искаш ли и сувенир да ти донеса? С автограф от Тиквоний или Вицето Му?Пиши в тубата граница - българия ограда мигранти - и гледай. ****л.
69
12
 
11
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
С този "филм" Йончева ще покаже на арабите, че оградата е слаба и да заповядат в България, когато си пожелаят. Така те помагат за дружбата М/У терористите от БСП и ИДИЛ.
68
9
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Тая одеве така лъжеше при Ц. Ризова, че спрях звука да не я слушам. То бива глупости, ама прекалява другарката от руски произход!
67
8
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Тази ДЗУРЛАнистка все я цензурират ту в Украйна, ту в България - аман от неосъществили се хора в политиката!
66
5
 
9
 
! Отговори
Крас преди 6 години
Който е служил на границата знае как срущу природата не можеш се пребори.Виждал съм с очите си как кльона изчезва след пороен дъжд или орда диви прасета го отнасят с 24 реда бодлива тел и здраво забити бетонни колове в земята.Виждал съм и през зимата от сняг 2,5 метрова ограда да не се види къде е . Тръмп ще строи 9 метрова ограда с Мексико и се чуди каква да е а ние ли.Оградите и ключалките са за да покажат на външни хора, че са нежелани от другата страна .Другото е политика.
65
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То бива да крадеш но да е с мярка. Винкела гепил та се забравил и падна дъжд. Валя ден-два и оградата се килна!! Значи основите поставени от Винкела са менте! Или изобщо ги няма, за цимента е писано, че е поставен но не е. И кой строи стената, Винкела. Тогава значи, че той е свил кинтите. Къде е сега като Матросов, с голи гърди да защото оградката си. Или се е смушил нейде и чака да отмине бурята. Ех, Винкел,Винкел, ква стана тя. Толкова хвалба му удари, че правиш оградата, а ти ди гепил здраво!
64
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една жена за 6 месеца им разказа играта в пряк смисъл. Евала на такива хора дето им стискат да показват истината.
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа, *** се събират тайно на Позитано, Станишев спуска задачата, да се копае през нощта дупката. През деня, герберугите зариват начело с Винкела, а през нощта Йончева и други копаят. И к'о пра'им сега? Ще спрат ли *** да копаят, а герберугите да зариват? Кой знае???
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами щом няма нищо нередно,защо управляващите цензурираха практически този филм,като веднага щом разбраха за него обявиха тая бодлива тел за обект от национално значение.Май някой яко се уплаши.
61
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ГЕРБ. Не допуска до власт крадливата и лъжлива рубладжийско-шумкарска па.смина
60
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Йончева!Направи диви и щастливи крадливите герберо-патреотарски суджуци.
59
0
 
20
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма!------Ха, сега де!!!! Кой ми с---а в гащите?????))))))))
58
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много некадърна и неприятна като журналистка, а и като човек, а като депутат да не говорим. Разчита на лъжи и интриги за да манипулира, типично по комунистически
57
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да се напъват троловете да си заслужат стотинките, факт е, че оградата е построена калпаво, и това, още преди Йончева, е заснето и от чужда телевизия. А вие тука плюйте БСП, БКП, Путин, Орешарски, Станишев ... който искате. Истината е, че оградата е поредния пример за ГЕРБ-авите крадци и е супер смешно да се извиняват с дъждовете. Ами утре като падне сняг?