Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма

Налага се цензура, заяви соцдепутатката
134
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

В района на Малко Търново има огромна яма, голяма част от оградата я няма и това са само част от кадрите във филм, подготвен от червената депутатка Елена Йончева.

След решението на правителството да обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност най-вероятно той няма да види бял свят, което й даде основание да обвини властта в налагане на цензура.

Йончева обясни, че от три месеца прави свое разследване по темата в качеството й на депутат и журналист.

Още по темата

„Правителството отпусна 200 милиона лв., но не е реализиран проектът на МВР, ами друг, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, каза тя.

Соцдепутатката разказа, че е имала проблеми и с граничари, които са опитали да й попречат да отиде до Малко Търново.

„В района има изкоп пет на три метра, който в продължение на 2 седмици не е зарит, а като депутат имам достъп до оградата. Преди два дни бях там и исках да документирам съществуването на този ров и ми беше казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни дейности и не мога да бъдат допусната, но след много сериозен разговор с гранична полиция ме пуснаха“, каза Йончева.
 
Тя твърди, че има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението, а сега с решението на кабинета разговорът по темата за преминаването на мигранти оттам на практика се прекратява.

„Държавата налага цензура на всички журналисти, депутати, на всички, които искат да разследват корупционни практики, на бежански канали“, отсече Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно ми е само, че заживя със Сергей, баш когато беше премиер... :)Тогава такива разследвания нямаше - роднина, милиционер, роднина, милиционер, а сега всички се оказахме роднини.
55
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом уж толкова е загрижена другарката *** за бедните, ами нека раздаде от крадените си пари, от апартаментите и фирмите си. Иначе другото е голи приказки, действия трябват, не само голи думи.
54
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите всяват раздори и интриги, те бленуват да се върнат на власт отново в *** коалиция с турците, за да си въртят далаверите.
53
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вика - дръжте крадеца. Лелчи цензурата е ваше комунистическо мероприятие. Вие червените пълчища цензурирате, затваряхте неудобни в лагери на смъртта, разсипвахте съдби с доносничене на лъжи, сринахте държавата и я направихте изостанала съветска република. Вие само трябва да мълчите, защото сте мнооооооооого ос.рани.
52
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много злоба, много мръсотия от червените ид.иоти. Но всичко се връща в живота.
51
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са лицемери. *** тика България към Русия, обаче синчето й в САЩ с крадените пари от приватизацията. На другите *** - децата, внуците и те в САЩ, защо не са в Русия. Нали е много хубаво там.
50
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, червени тикв.еници, светът се променя. Това че любимият ви Сесеристан е сто години назад си е ваш проблем. Най-добре стягайте бохчите, и марш към панелната съветска мизерия
49
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста се.лянка със селски манталитет, като всички в партията на ***
48
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Ограда на границата има ли? Да. Качествено ли е построена? Не. Минава ли се през нея? Да, без проблем. Документирано ли е това? Да,ти лично това видя ли го или само така си повтаряш проруската пропаганда? Що не идеш да се пробваш да минеш през оградата и да си направиш едно селфи щом е толкова лесно?Или се притесняваш да не ти нацепят шлифера граничарите?
47
5
 
19
 
! Отговори
ммм преди 6 години
Чета и не вярвам на очите си! Може ли толкова простотия да се е насъбрала на едно място. От такива измислени СТРАЖ-ВЕТЕРАНИ сме на този хал. Много е удобно да се покрие безхаберието и некадърноста (да не използваме по силни думи) зад фрази, като "Нещата свързани с НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ НЕ ПОНАДАЛЕЖАТ НА ПУБЛИЧНОСТ." Има факти. Мисля, че ямата (и други такива) на границата се знаят и без намесата на Йончева. Само се чудя Йончева кривата ракета ли е или космоса. СТРАЖ-ВЕТЕРАНА ще каже.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинти от азиатските славяни ли си :) Като Шойгу?
45
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви червени, сини, ***, какви другари или господа бе драги сънародници!?Ограда на границата има ли? Да. Качествено ли е построена? Не. Минава ли се през нея? Да, без проблем. Документирано ли е това? Да, от кой ли не, дори с филмов материал.Корупционен проект на ГЕРБ ли е оградата? Да.Корупционен проект на ГЕРБ ли е лепенето на стиропор със 2 милиарда заем който ще плащаме всички? Да.Коалицията на ГЕРБ във властта участва ли в трафик на мигранти? Да. Доказано дори с арестувани от НСФБ
44
6
 
5
 
! Отговори
до славянин преди 6 години
По- полека, ще се удавиш в злобата си.Не за друго ,но да станеш зян , заради корумпирани, вярвай не си струва.
43
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки и смешни интриганти - това са болните червени мозъци.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинЗатова ли президентът е наш, защото сме ''бита карта'',не бе - ваш е щото е най-обикновен савецки ***
41
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тая е известна с това, че мачкаше чаршафите със СерГей
40
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представям си тумба млади камуненца как копаят яма, за да може зарязаната от съсела кифла да снима поредния бомбастичен филм.
39
14
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
В лицето на другарката Йончева, БСП и СиЕ май си имат граничарско куче, което обикаля покрай граничната бразда и слухти за целостта на оградата, както по времето на СОЦА. Освен това надушва и всякакви роднински зависимости покрай братчеди, шуреи и шуранайки. Всичко това обаче прави едностранчиво, като надушва само тези, които не се внасят в касата на нейната партия. Не случайно тя се прочу като поръчкова журналистка, на държавна издръжка, още по времето когато Премиерът-серГей и беше гадже ...
38
18
 
9
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Да, факт е ямата, която сте изкопали, за да може после да я снимате.Елементарен комунистически номер.
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИСТАН - ПАНЕЛКИ, МИЗЕРИЯ, СОЦ ЕСТРАДА, ЛОСИОН ЗА ПИЕНЕ, ЧЕРВЕНИ МУМИИ