Филип Димитров: Темата "корупция" - удобна за изявления

Оставете парламентът да си върши работата, настоя той
22 окт 2017 15:41, Петя Славова
109
Филип Димитров: Темата "корупция" - удобна за изявления
Снимка: архив, Булфото

Парламентът е този, който има пълната свобода да избира ръководството на антикорупционния орган, каза Филип Димитров в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"Оставете на парламента да си върши работата! Той е този, който има пълната свобода да избира ръководството на антикорупционния орган!", каза той и допълни, че темата за корупцията е много удобна за големи изявления.

По думите му, консултативен съвет е събитие интересно само по себе си, но институциите, които имат право да решават въпроса е парламентът и органите за правораздаване.

"Парламентът е този, който има пълната свобода да избира ръководството на антикорупционния орган", настоя той.

"Законите се раждат в парламента. И там е дебатът. Оставете на парламента да си върше работата! Тепърва КС ще се произнесе, за това, дали е нарушена Конституцията, с гласуваната оставка на Делян Добрев. И да, това е прецедент", заяви още той.


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
Мажоритарния избор не е цяр!
Поне при нас няма да сработи.
Просто мутри и накрали се достатъчно политици, ще си купуват изборните места. Те ще си плащат на различни политически инженери, които да им изграждат подходящ облик, за да може тълпата да ги избира, без значение какво представляват.
91
0
 
2
 
! Отговори
Борба с корупцията?! преди 1 година
След всичките напъни за "борба с корупцията" в България, тя процъфтява, във всички свои форми, пуснала дълбоко корени в шуро-баджанащината и партизанлъка, познати още от произведденията на Алеко за Бай Ганьо, който прави избори.

Но вчера ггледах по телевизията репортаж от Китай - за една година бай ви Си Цзин Пин се е борил с престпността и резултата е ЕДИН МИЛИОН И ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ влезли в сила присъди, вкл министри и военачалници и сред тях неговия бъдещ (тогава) заместник

Това е то
90
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
това нижтожество,който няма нито един ден като съдия,този продажник,ни дава съвети вместо да си мълчи,че е мръсник и продажник.
89
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Т.е. управляващите чрез парламентарното си мнозинство да изберат орган, който ще контролира тях самите. И от него ще чакаме резултати за борбата срещу корупцията. Мижи да те лажем.
По тая логика, да вземе парламента да назначава и съдиите. Нали сме парламентарна република? Защо ни е независима съдебна система, след като парламента може да контролира всичко.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
евреина - ционист, който разпродаде всички държавни предприятия за стотинки и избяга в САЩ имал мнение! Ами да се вслушаме, сигурно има нещо сериозно да каже аахаха
87
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
видяхте ли какви хора са в кс все кадри на 2 адв колектив и защо бьлгария
27 години не помрьдва заради тези хора те блокират всичко до което се
докоснат
86
0
 
3
 
! Отговори
Гемиджи преди 1 година
Па сва животно откъде нахлу баш сега?
85
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 1 година
От коя дупка изпълзя и тоя да дава акъл?
84
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До само агенти
----АХМЕТ ДОГАН Ц ЦВЕТАНОВ Б БОРИСОВ Ц ЦАЧЕВА Л МЕСТАН ----МНООООГО СА
83
1
 
9
 
! Отговори
Ман Гел Драгалевский преди 1 година
Много от т.н." елит" на СДС освен,че бяха в миналото си отявлени слуги (сатрапи)на комунистите и доносници на ДС,си лакираха и ноктите на ръцете,с които окрадоха народа и държавата.Като заслуга за това,някои от тях до ден днвшен продължават да заемат важни постове в държавата.
Анатема,до девето коляно!
82
1
 
15
 
! Отговори
въртоянска преди 1 година
не е нормално конституционен съдия да се произнася публично по политически проблеми.На конституционният съдия работата му е да решава делата в конституционния съд. Да се назначават за конституционни съдии лица, които през последните 20 години преди предлагането им за такива съдии да са работили само като юристи, а не на друга работа, вкл. държавна или в чужбина.Важен е само юридическият опит и такъв стаж.
81
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерил кой да говори за корупция...
80
3
 
13
 
! Отговори
само агенти преди 1 година
Филип Димитров - агент

Иван Гарелов - агент

Антон Тодоров - агент

Петко Бочаров - агент

Иво Инджев - агент

Кеворк Кеворкян - агент

Георги Коритаров - агент

.... допълвайте списъка
79
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може много да се плюе по Русия, но в едно нещо са далече пред нас- там всеки може да се обърне към конституционния съд. Следя с лбюбопитство решенията му и ако се поинтересувате ще останете изненадани. У нас подобно нещо е невъзможно. Правата на хората масово се нарушават на всякакви нива и те могат да се оплачат единствено на арменския поп. Филип е важна част от тази порочна система. Шом не мога да се обърна към този съд конституцията не значи нищо за мене.
78
8
 
25
 
! Отговори
Атлас преди 1 година
Тоя па чеrвей откъде изпълзя.......
77
4
 
35
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
От тоя откачалник тръгна корупцията в България !Днес вече се е развихрила с пълна сила!
76
4
 
28
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Тоя от Карлуково ли са го пуснали?
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 45-един българин Ж.Ж БЕШЕ КОМУНИСТ ,А ФИЛИП ДИМИТРОВ БЕШЕ ЯВОЧНИК НА ДС
74
5
 
24
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Ох, сега пък този ли изпълзя от нафталина?!
73
6
 
19
 
! Отговори
До СеДЕраста преди 1 година
Този го ликвидираха заедно със селското стопанство.Ако си селянин и си наясно виж и спомни си кой ,,приватизира" трактор за 50лева и комбайн за 60.Ако не си попитай и тогава обвинявай.А един след него фалира България ,как една дума за това не кажеш бе СеДе Расте.Завря България на кучето в...........И вие пак И.Костов и ББ ви е виновен Е затова сме на този хал,заради мозъци като теб.