Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!

Няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево", установи военна полиция
25 окт 2017 15:02, Елка Василева
284
Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната ситуация на авиобаза "Граф Игнатиево", цитиран от"Фокус".

Полети от авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени вчера , защото част от летците отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети.

Борисов обясни, че през последните години за българските военни летци са дадени стотици милиони, дори над милиард, докато за никой друг не са давани толкова.

Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан". "Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери", най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър", и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и припомни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Още по темата

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов.

Той е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който го е уверил, че след срещата му с военните летци с тях нещата са решени.

По повод случилото се на "Граф Игнатиево" Борисов каза, че е учуден. "Надявам се искрено да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за извършена проверка на военна полиция, която е установила, че няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево". И тъй като не са установени каквито и да е данни за престъпление, няма основание за образуване на разследване.

Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил вчера от Регионална служба "Военна полиция" - Пловдив докладна записка за извършена проверка във Военно формирование - Авиобаза "Граф Игнатиево". Повод за проверката са били сигналите за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и технически състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, абе пий го редовно това Гинко Билоба бе ...
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин премиер като чета коментарите гледам никой не ви харесва дано и вие ги прочетете но едва ли... С една дума Оставка
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А честно ли е да се краде ?!??!?!
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, няма ли някой пийнал пилот, на който да му е писнало от лъжите на Сикаджията, да запали самолета и метне 2-3 бомби в Министерски съвет, когато Монокнижника е на "работа". Апропо, какво работи този? Какво е допринесъл за България, национална гордост, стандарт, международно признание? Станали сме за смях с този ***, шут и ***. По цялото земно кълбо, особено със Сикаджийското му минало.
60
1
 
18
 
! Отговори
ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО преди 6 години
ТИ?! ТИ си за психиатър. А по-добре в ЗАТВОРА
59
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е че герб унищожиха армията,че и държавата за 8г !
58
1
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ей го ,даже и ТОЙ лети в лошо време а колегите му не щът....
57
2
 
19
 
! Отговори
6 от 300 преди 6 години
Това са останали от военните самети в БА. ОТ ПРЕВРАТА 1989 НИЩО НЕ КУПЕНО. А само 60 МИЛИОНА всяка година отиват а АФГАНИСТАН да държим там войници. КЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ТОВА. И ЗАЩО. Над 1 МИЛИАРД са дали вече за да угодят на САЩ. А иначе старата плоча ПАРИ НЯМА. Помня съседката как трепереше жената всеки път когато мъжът и инструктор в Доброславци отиваше на полети. Най-големия налят в полка беше 20 часа, а преди вички летяха над 100. Самолетите за да летят разкостваха други здрави- канибализъм
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
желая му на борисов да се вози все на толкова "изправни" самолети на по 30г. с неремонтирани двигатели
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не може да се примири с мисълта, че ще трябва да връща комисионната за 40-годишните португалски кошници Ф-16 А, която взе под масата.Няма начин - истината излезе наяве и ще трябва да връщаш 100-те милиона.
54
1
 
21
 
! Отговори
777 преди 6 години
Какво означава "подръчква"? Кога ще имаме министър-председател, който може да се изразява правилно? Страната не е село Банкя!
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си го кажем, при борисов 2 , едни двигатели се возиха до Полша и обратно а парите за ремонт- отидоха за суджук !
52
21
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
става въпрос за пари от комисионни... някой ги взе и понеже сделката отива към натовски изтребител, а не СССР, се правят постановки да "размажем" вината... ама мирише-е-е-е-е на "Тройной" ;-))))
51
6
 
32
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Г-н премиер (или каквото си там), аз съм съпруга на военен пилот.Искаш ли да ти разкажа неща, от които ще се изправиш на нокти?Говоря на ти, тъй като Вие е форма на учтиво обръщение.И не е ЧЕСТНО, за да запазиш з....ка си да противопоставяш хората в армията ( или каквото е останало от нея) един срещу друг. Аз ще ти припомня и една друга дума - ЧЕСТ - позабравена и протрита днес.
50
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали лично Боко Суджука, каза че небето на България ще го пазят новите ни приятели - нашите турски братя. Така му е казал шефът му Ердоган.Те щели да ни пазят от лошите руснаци, представете си.
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А летиш ли на неизправни самолети и неремонтирани двигатели бре тиквун ?
48
2
 
23
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ 2 преди 6 години
ще има своето място в ИСТОРИЯТА. 09.09.ХХХХ наближава
47
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука от Банкя пак се изказа неподготвен, Радев е с класи над него
46
3
 
25
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 6 години
другарят КАЛАШНИКОВ да излезе на сцената. Твърде много ТИКВИ, ОЧИ, ЗЛАТИСТИ, ЧЕРЕПИ и МАФИЯНСКИ , ПЕЕВСКИ и мнооого други ЧАКАТ РЕД да си говорят с НЕГО - ВЕЛИКИЯ ИЗРАВНИТЕЛ на ОЛИГАРХИЯТА И БАНДИТИЗМА
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да внесат военни пилоти от Турция и африка.