Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!

Няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево", установи военна полиция
25 окт 2017 15:02, Елка Василева
284
Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната ситуация на авиобаза "Граф Игнатиево", цитиран от"Фокус".

Полети от авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени вчера , защото част от летците отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети.

Борисов обясни, че през последните години за българските военни летци са дадени стотици милиони, дори над милиард, докато за никой друг не са давани толкова.

Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан". "Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери", най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър", и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и припомни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Още по темата

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов.

Той е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който го е уверил, че след срещата му с военните летци с тях нещата са решени.

По повод случилото се на "Граф Игнатиево" Борисов каза, че е учуден. "Надявам се искрено да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за извършена проверка на военна полиция, която е установила, че няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево". И тъй като не са установени каквито и да е данни за престъпление, няма основание за образуване на разследване.

Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил вчера от Регионална служба "Военна полиция" - Пловдив докладна записка за извършена проверка във Военно формирование - Авиобаза "Граф Игнатиево". Повод за проверката са били сигналите за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и технически състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
9
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен Как ще ги глътнат навън за 7-8 000 , като нямат тренинг и ги е страх да летят?
203
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Среща с южнокорейския премиер и *** говори за странични теми. Такава излагация е характерна за герберасите.
202
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз искам да те подръчкам или сръчкам да кажеш кой е виновен за скъсаните язовири?Колко хора станаха зян от некадърната ви политика и нехайство.То не бяха язовири,калпави пътища,лоша ж.п.структура/заради която сега двама машинисти ще лежат в затвора като изкупителни жертви/+ мизерията,на която обрекоха милиони и заради която други милиони вече се изнесоха от страната.И само лъжете и мажете и харчите народни пари и вземате нови заеми.Кога ли ще ни свърши търпението?
201
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ. ТИ ЛИ ЩЕ ГОВОРИШ ЗА ЧЕСТНОСТ ?
200
2
 
18
 
! Отговори
peko преди 6 години
К.О.М.И.С.И.Я К.О.М.И.С.И.Я!Да Разгледа къде ръстът гъбите дето ги яде тоя с кофпомпата и мушамата. И не се сърдете на Винету. Винету е бетон.
199
4
 
29
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Пилотите дали някой ги ръчка не е сигурно, но от тази същата трибуна ти нарави изказване за спиране ,,Южен поток,, като от дясно на теб стоеше американеца Гейтц,като те държеше за дясното мъдо и ти казваше какво да кажеш,че българия се отказва от потока.Ето на това се казва ръчкане на което ти си подложен ежедневно.
198
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По всички телевизии десетки българи говорят за плачевното състояние на авиацията . ВЪПРОС към СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ : Другарю Борисов , засекрети това , което открадна от КТБ , 4 500 000 000 лева !, засекрети далаверата ЗЛАТНА ОГРАДА , 200 000 000 ! Ако за теб авиацията не е стратегически обект....... ТИ КОЙ КОЙ КОЙ СИ ??????
197
3
 
13
 
! Отговори
бАба Петруна преди 6 години
верно кажува колегата от 200 бойко е многу богат и много добър и само пари раздава та и яз ке му посакам некой и друг милиард та да си купим прасе и крава и да си я доим
196
6
 
7
 
! Отговори
Меркел преди 6 години
Их либе дих Бойко. Ду бис фундербахххх.
195
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Многострадална Геновева пак се оплаква и плюе другите.И хем се оплаква,хем се хвали-какво бил дал.Ейййй,тоя е по-богат от шейха на Кувейт.Само вади от джоба и раздава.А неблагодарния народ все недоволен.Не стига че светиня МУ рададе по 2-3 лева на майките,на полицаите и на пенсионерите,ами пак недоволни.А пък на пилотите-тях направо ги е позлатил.Няма угодия,нямаааа.
194
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
о и 3та трола нагерб са се включили :))
193
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахай пилотите не ги мислете , навън ще ги глътнат за месец за заплата от 7-8000 лв и повече
192
4
 
16
 
! Отговори
агент Марков Г. преди 6 години
Вярно е бе. Путин беше. И аз смятам че тия пилоти *** трябва да бъдат уволнени незабавно и на тяхно място да се назначат млади, образовани земеделци и земеделки. Каракачанов действай смело.
191
6
 
23
 
! Отговори
Свиреп преди 6 години
Лъже!!! Премиерът на страната ЛЪЖЕ!!! "Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан""Борисов ЛЪЖЕ !!! IP-то ми го виждате, готов съм да застана пред съд, твърдя, че Борисов ЛЪЖЕ !!!
190
4
 
10
 
! Отговори
жена с две деца преди 6 години
Искам горещо от Бойко да ме забремени с трето и ще го кръстя Бойко и заедно с Пенсионера ще го пипаме под сакото и зад сакото.
189
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мястото на Каракачанов лично ги разжалвам тия, уволнение с незабавен ефект, свалям им по 2 звезди и да си търсят място на борсата за шофьори на тролейбуси
188
1
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До агент Марков Г. 185 И аз веднага бих познал Путин като ми е до гърдите.
187
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало бунт,а?Считайте го за предупреждение заради неглижирането на сектора.Защото ако военните летци ви се наточат,не знам къде ще се изпокриете.
186
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Имаше бунт и сега си вземат заплатите а аз с моята пенсия щу ударя две рамене и две колена на моя ПРЕМИЕР и като жените с по две-три деца ще искам да го пипна Борисов под сакото. Обичам!
185
15
 
3
 
! Отговори
до 187 преди 6 години
Тва Решетников ти го написа или на Радев секретарката Петков ти го прати да го пуснеш? За 100 рубли стана за смях.