Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!

Няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево", установи военна полиция
25 окт 2017 15:02, Елка Василева
284
Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната ситуация на авиобаза "Граф Игнатиево", цитиран от"Фокус".

Полети от авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени вчера , защото част от летците отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети.

Борисов обясни, че през последните години за българските военни летци са дадени стотици милиони, дори над милиард, докато за никой друг не са давани толкова.

Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан". "Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери", най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър", и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и припомни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Още по темата

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов.

Той е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който го е уверил, че след срещата му с военните летци с тях нещата са решени.

По повод случилото се на "Граф Игнатиево" Борисов каза, че е учуден. "Надявам се искрено да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за извършена проверка на военна полиция, която е установила, че няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево". И тъй като не са установени каквито и да е данни за престъпление, няма основание за образуване на разследване.

Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил вчера от Регионална служба "Военна полиция" - Пловдив докладна записка за извършена проверка във Военно формирование - Авиобаза "Граф Игнатиево". Повод за проверката са били сигналите за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и технически състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бойко, защо не се изкажеш за размножителния период на герберите, а за философията на будизма, а?
183
15
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Как да нямало бунт, като лично шефа им някакъв генерал обесняваше в БТВ колка мнаго са уплашени и не смеят да летят.Ама смеят да си вземан заплатата в края на месеца.Май са решили да ударят едно рамо на Президента.
182
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да плюеш по президента и летците,кажи защо регионалният ти министър,който всеки ден пелтечи в някоя телевизия какви пътища и магистрали ще ни направи има ли вина за 7-те язовира ,които наводниха бургаско и с четири жертви.Този,който беше преди зам.м-р на Павлова каква вина има за другите язовири,които също пометоха хора и животни в предишни години.Не е ли работа на неговото м-во да следи и контролира язовирите.ОСТРАВКА!На министъра,на заместниците на премиера и на НЕГОВО Величество-също!
181
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чобанска реч.
180
3
 
23
 
! Отговори
агент Марков Г. преди 6 години
Лично Путин от Рассия ги подръчкваше пилотите . Аз лично го видях преоблечен като старшина ама го познах веднага и съветвам господин Борисов да ги закрие до крак
179
4
 
18
 
! Отговори
Методи преди 6 години
МНОГО ТЕ МОЛИМ БАТЕ БОЙКО ДА СПРЕШ ДЪЖДО ОТИ МИ ИЗМОКРИ КОКОШКИТЕ И МИ РАСИПА ДЖИБРЕТЕ У БИДОНО ЗНАМ ЧЕ МОЖЕШ И ЗАТОВА И СВЕШТ ЧЕ ТИ ПАЛИМ
178
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата дойде, токът в Рассия е тука има- тука нема
177
1
 
3
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Анонимен 138вземи чети преди да пишеш кво е казала прокуротурата!! или трябваше бърже да се изкажеш:-)))
176
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Есента дойде,време е за бране на тикви!
175
3
 
18
 
! Отговори
"Кой?" преди 6 години
Кой "подръчква" ли ? Ами сети се "Кой?" Това си е твой специалитет.
174
4
 
19
 
! Отговори
смях Баце, смях преди 6 години
Бойковците яхняха суджуците и започнаха да бомбардират с газовите си хъбове, ама много са неграмотни бе и граматиката много им куца. Личи си че не са *** роби.
173
3
 
18
 
! Отговори
До 158 преди 6 години
Пожелавам ти само веднъж да се качиш при някой военен пилот и после пак да говориш за гафове.Колкото и смел да е човек,трябва да е много глупав за да си рискува живота с несигурна техника.Ама от страни е лесно да се говори,нали?
172
1
 
9
 
! Отговори
СЪВЕЦКИ РОБ 167 преди 6 години
Аз не съм *** роб и затова много ми се иска да стана САШТСКИ РОБ. Там много ще ме харесат щото ще бъда истински роб и ще си пия уискито на плажа докато чукам готини мацки.
171
4
 
18
 
! Отговори
литератор преди 6 години
"Подръчква"?!? Защо не подтиква?Защото има тиква в израза,вероятно.
170
9
 
3
 
! Отговори
Омонимен преди 6 години
Не, не ти пък! Кой да ги подръчква? Ти да си чул за некой, дето да е служил на Графа и да са го избрали скоро на избори? Аз не се сещам! :-)
169
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние президент нямаме! Имаме съвецко менте! Точка
168
4
 
17
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Бойко пусна латерната пак, а сме още сряда. Утре ще успокои полицаите, колко милиарда им е дал. В петък да се готвят лекарите и учителите за празните приказки. А в събота и неделя Баце няма да има време за лакардии, че играят тигрите или тигретите бяха. То се е видяло, че авиация нямаме, поне да им купи по един билет за Райън еър да въртят летателни часове.
167
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдееее,пак камъни в градината на президента.И ти летиш,нали,ама на какво?На сто пъти проверени за изправност самолети.Я *** да летиш заедно с военните пилоти на бракмите,на които всеки ден рискуват живота си.Ще идеш,ама друг път.
166
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкоо що не ходиш в Максуда да им почистиш *** бе. Ще ти отива повече отколкото да се изказваш за летците и да ги противопоставяш на другите военно служещи от БА !
165
5
 
20
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
С една дума аз коля и аз беся ! При ли няма ? Пари бол ама за вас няма ! И аз работя за 500 лв и живея в двустаен апартмент ама не с оплквм ! Смолети бол цели ескадрили съм закупил од джоба си пари сам давал !