БСП иска изслушване на министри за бедствието в Бургаско

Липсва координация между институциите, смятат от Левицата
8
БСП иска изслушване на министри за бедствието в Бургаско
Снимка: БТА

След бедствието в Бургаско, което отне живота на четирима, БСП поиска в парламента утре да бъдат изслушани МВР шефът Валентин Радев, екоминистърът Нено Димов, регионалният Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов.

Още по темата

"В този ден на траур това, което можем да направим е да поискаме информация за всички действия и бездействия на институциите, довели до загубата на живота на четирима българи", отсече социалистът Жельо Бойчев.

Според левицата бедственото положение след пороите за пореден път показва, че има липса на добра координация между институциите при такива случаи, което за беда се оказва фатално за хората.

Поне четири институции са натоварени с отговорността да следят язовирите, припомниха от БСП и настояха, че един път завинаги трябва да се вземат мерки и да не изпада страната в ситуация от Средновековието.

Червените искат да се обърне специално внимание на Държавна агенция за метрологичен контрол и технически надзор, а от Министерството на икономиката да предложат законови промени така че да се направи класификация за техническите характеристики и обем в язовирите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако синоптиците не познаят прогнозата за следващата седмица ще протестирам и ще искам оставка от герб
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дедо господ да бъде изслушан и разпитан от прокуратурата!има и заподозрени извънземни, но се водят неизвестен извършител, тъй като само американските сателити за ги засекли но не и българските.герб трябва да поемат вината! ако и утре вали на протест и оставка !
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искат от БСП, Цецко Цървула го каза тази сутрин, синоптиците са виновни! Тези га::дове са подвели властта и тя не е взела мерки. Браво Цецко, благодарение на твоята интелигентност причините се изясниха.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо наричате тези тапигьози министри?
3
2
 
11
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
Като стане белята - всички започват да търсят виновен. А какво стана след наводнението в с. Бисер през 2012, а след наводненията в Аспарухово, Бургас-Созопол? и много други НИЩО не се прави. Чака се да стане следващото наводнение, да умрат невинни хора и пак да започнем партийното джафкане.Пълни .... са всички политици. Държавата е абдикирала от всичко
2
4
 
8
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Собственици на язовирите са вашите ортаци от ДПС, на които през 2005 г Станишев подари Напоителни системи.Не си ли спомняш?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, че като стане някоя беля, не се знае на кого е язовира, а като хвърлиш въдица - на петата минута идва някой да ти иска пари !Герберастка работа !Иначе всеки нормален българин знае, че собствениците на язовири в България са мутрите от ГЕРБ, приближени до главния Суджук, който още през 2009 ги подари на бившите си приятелчета от СИК уж да ги стопанистват.