ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!

От движението пак искат оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет
Обновена: 27 окт 2017 16:35 | 27 окт 2017 13:08,
112
ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!
Снимка: архив "Булфото"

За пореден път от ДПС поискаха или оставката на вицепремиера Валери Симеонов, или на целия кабинет и се обявиха срещу участието на "Обединени патриоти" във властта.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обвини и ГЕРБ, че не са изразили позиция досега за участието на "националисти и ксенофоби" в управлението и затова от ДПС са поставили въпроса в писмо пред европейските институции – Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент, председателите на европейските партии.

Още по темата

"Докато в Европа системните партии избягват да не съставят коалиции с националисти, то в България те участват във властта и всички виждаме какво се случва в страната. В писмото призоваваме за общи действия срещу популизма, ксенофобията, национализмите и радикализмите", обясни Карадайъ.

Лидерът на движението цитира и медийни публикации, в които се твърди, че има незаконно строителство в Златоград от страна на телевизия СКАТ, собственост на Валери Симеонов.

"Докато медиите питат какъв е резултатът - заплаха към медиите от сайта на Министерския съвет. Това ли е сигналът, който искаме да пращаме към обществото, това ли е спазването на закона еднакво към всички, това ли е правовата държава?", запита Карадайъ.

"Кой работи против държавата? ГЕРБ работи против държавата с включването на националисти във властта, при наличието на всички тези факти, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес", продължи той.

Павел Шопов от "Обединени патриоти" пък определи нападките на ДПС като "нищо ново" и "претоплени манджи". Според него няма друга партия, която да осъществява политика на омразата, както прави ДПС.

Той обясни, че и острите реплики от страна на патриотите са ответна реакция.

"Това са ответни реакции, на езика на любовта ли да им говоря? Да ги обичам ли тия, които имат най-голям принос за загробването на България. На езика на любовта ли да говоря, когато говорим за управленията с участието на ДПС, когато говорим за кръговете от фирми, за корупцията, която е емблематична точно за ДПС. Приказките за ксенофобия са им останали като въоръжение. Те вървят стремглаво надолу, виждаме че са с най-ниския изборен резултат", заключи Шопов.
 
"Тази практика ДПС да прави непрекъснато доноси срещу България или срещу определени политици, е от много години насам. Това е практика на партия, която работи срещу българските национални интереси и се мъчи да окепази България пред европейските институции", коментира и Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти".

По думите му откакто формацията е във властта, патриотите не са направили нищо, което да дискриминира или да преследва някого на расов, религиозен или какъвто и да е принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И НИЕ НЕ ЩЕМ ТУРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ В ЕС. ДПС ДА ЗАМИНАВА ЗА АНАДОЛА
72
5
 
13
 
! Отговори
Умник до 64 преди 6 години
Виж сега как стоят нещата, мнение можеш да даваш, само след като научиш българския език. Ако не ти харесва, че в българския парламент преобладаващата част от депутатите са българи, които са членове на български партии и гласуват закони на български в полза на целия български народ, можеш да се чувстваш свободен да си стегнеш куфарите и да заминеш в анадола веднага.
71
4
 
6
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Анонимен74;Не, според ДПС един родолюбец не може да тай омраза към съседа си. Ако "родолюбците" в Република България се представляват от Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов жал ми е за родолюбието и родата която предстваляват. Защото ТЕ представляват единственно себе и търбуха си.Второто е ,че с подписването на членството България приема волята и ролата на Брюксел и се отказва от суверинитете си.Нито една членка на ЕС няма национална политика. Още по-малко малка България.
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализъм не е българска дума, макар и в българския език да си имаме дума, която има същото съдържание - родолюбие. Според ДПС, е лошо човек да е родолюбец и да обича родината си? Това показва, че те са антибългарска партия. И какво като пишат на Брюксел? Брюксел не може да ни заповядва, ние сме суверенна държава и за нормалните българи националните ни принципи стоят над всякакви "международни"(всъщност еврейски) такива. ДПС и техните симпатизанти - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
69
2
 
8
 
! Отговори
До minava6t преди 6 години
Как така "имат равни права"?И през соца,и днес, някои малцинства са "по-равни" от другите.Българите са дискриминирани, особено в наше време.Не можеш да го отречеш.Ако продължава това безотговорно развъждане на един точно определен етнос, наистина ще стигнем до фашизъм, но не българите ще имат вина за това (изключвам безотговорните управляващи, говоря за обикновения народ).Не можеш да обвиняваш някого за това, че иска да се защити и не желае да бъде ограбван.Насилието носи само беди за всички
68
2
 
3
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Анонимен62; Не , този път ролите ще се променят. Ние оставаме а вие пътувате на север при братята славяни. Те мног ви обичкат и ще ви приемат. И ще ви върнат онова което им сервирате и на тях от 140 години насам.
67
0
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 6 години
Е, и какъв е изводът от всичко това, което си изброил и твърдиш, че е част от паметта на тукашните мюсюлмани?Изводът е, че противопоставянето "на нож" носи беда за всички. Най-напред едните страдат, а после - другите. Защо е нужно да се случва всичко това?
66
4
 
5
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Анонимен до 64; Просто няма как да стане това за което толкова мечтаеш и искаш да е реалност.В България живеят над 3.500.000 НЕ българи, които имат равни културни, човешки и всички права каквите претежават българите.Скоро около 2035 година ще бъдете малцинство в собственната си държава и тогава ще бъдете в това положение в каквото са сега другите националности в страната. Една държава няма цвят, вяра, език, и т.н. тя представлява всички които живеят по тези земи. В противен случай е ФАШИСТКА
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123;Лъжеш се, ние много добре знаем и помним историята.Оомним 1877-78 с 500.000 избити и 1.500.000 прогонени. Помним Балканската война с 420.000 избити и умрели от глад в Родопите и писменните молби на православните свещениице българското правителство да се смили над населението и да изпрати там продоволствия които са иззети от българската армия. Също така над 280.000 прогонени от Македония, Родопите и Западна и Северна Тракия. Помним пограмите на 1968,1984-85,1989 също.Значи имаме памет..
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен до 64 преди 6 години
Държавата е България и парламента и партиите са Бъргарски.Ако искаш да има турски партии отиваш в турция и нямаш проблеми.Докато има България всичко ще е Българско а ти си турчин колкото аз съм космонавт.
63
2
 
4
 
! Отговори
Прости му Боже, преди 6 години
той наистина не знае какво иска и какво би могло да предизвика това.До minava6tЧакай ти Ердоган да ти даде танкове и самолети, та да си докара руснаците в гръб и то в центъра на Балканите.Чакай и се надявай.
62
5
 
5
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Анонимен63; Но първо, преди Турция ще затънете и залезете вие.Повярвай ми.
61
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
До minava6tТакива като вас нямат бъдеще, защото са забравили историята. И турците не ви искат и българите не ви искат. Само дето турците ви манипулират по успешно. Това е. Хора без държава и народност. Без памет и принадлежност. Мислиш ли че турците биха искали някои като вас дето не знаете какви сте?! Просто ще ви използват докато могат. Това е.
60
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Умник; Ние турците също не искаме етнически партий в парламента. По наши приценки примерно ОП,ГЕРБ,БДСП и Воля са често етнически, дори и фашистки партий представляващи само етническите българи от целокупния български народ. Поради това искаме и подкрепяме твоето становище да няма етнически партий в парламента и посочените БСП,ГЕРБ, ОП, ВОЛЯ да бъдат закрити и забранени като вредни етнически елементи от Конституционния съд.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До minavashtА кои сте вие бе бай ***, това което го пишеш освен че няма да стане, ами и турция ще бъде разделена.Свиквай турция с ердоган затъва яко.
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
minava6t и заминаваш завинаги към Анадола.Ама и там не ви искат.Чеканета ви викат,защото сте никои.
57
11
 
4
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До българина; Ние пък нещем българи да ни представят в парламента. А щом взаимно не се сещ се развеждаме.Дърпаме браздата и ще видим кой ще умре от глад в мръсотий и ***. Готови сме на самоопределениеи самоуправление, с наша армия, полиция, пилоти, самолети, танкове, ракети.На нас ще ни ги дадат безвъзмезно-има кой.Вие готови ли сте да живеете без нас.Сиреч помним, че след 1989 г. се сринахте и дори хляб нямахте по магазините та "вражеска" Турция ви нахрани. По-младите да питат по-възрастни
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До minava6tВие пък сънувате Османската империя, но не такава, каквато е била тя в действителност, а такава, каквато я представяха в най-калпавите антитурски разкази, романи и филми отпреди 1989 г.Така че можем да поспорим кой е повече чалнат в главата на тема национализъм.Преди 1989 г. не сме си разигравали коня. Бяхме под същия ботуш, под който бяхте и вие.И какво стана после? Кой предаде СДС и се коалира с БСП? Близахте подметката на ботуша, който ви гази преди 1989 г. И продължавате!
55
3
 
4
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До аз; И какво погледна се в огледалото и си помисли,че всички изглеждат досущ като тебе ли? Не, другите хора са наистина ЧОВЕЦИ, по душа, вяра и отношение към ближния.
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКА; С АТАКА направо в батака. Обединихте се три партий и вземахте гласове толкова колкото ДПС самостоятелно взема. ДПС я имаше преди вас, има я сега и ще я има в бъдеще-ДПС е цимента на мира в България. Никога нейни ръководители не са плюли по други националности.Докато всички които се определят пишман партиоти говорят със злоба и чувство на мъст срещу другите националности.Ако в България наистина се търсят противоконституционни партиий погледнете парламентарните групи на БСП,ГЕРБ,ВОЛЯ ОП