БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджиите нещо се уплашиха и взеха да щракат неуморно по клавишите.Ако *** е безопасна,не си струва да се косите.Яжте череши и пийте вода.Минерална,ог Банки.
53
3
 
7
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Не е лощо, че имат собствена корупционна политика. Шо не дадат ноу-хауто. Може и да получат някой процент. Ако чакат сами да си я прилагат няма да ги огрее :)
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е огkaчила нацяло...На хората им писна от TъпиTe им игрички и лицемерие да се правят на родолюбци и загрижени за благоденствието на народа. ***...
51
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И орангутан ще е ро-добра алтернатива отколкото герб.
50
3
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
бсп само иска и никога нищо не е дало на БЪЛГАРИЯ
49
2
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До янки му- толкова си спортист , колкото след " диета да си хапнеш обилно череши и да изпиеш 2 литра вода :))))))))
48
2
 
10
 
! Отговори
КУРнела преди 6 години
Милионерсоциалистите ша са борят с корупцията!хахаха,най-новия виц!
47
4
 
9
 
! Отговори
инциклопедия от 2350 преди 6 години
Бойко Борисов - известен като Бойко Велики най дълго управлявалия Политик след легендарния Авитохол сдал поста на 156 годишна възрас и скоро след това канонизиран за светец ....По негово време страната Бележи не бивал разцвет и пътно строитрелство надминаващо ве4е станалата 4аст от Китай руска Федерация
46
4
 
12
 
! Отговори
Игнатий преди 6 години
Каква алтернатива предлагат тия ***?!!Те сдуханата си партия не могат да подредят, тръгнали да се захващат с цяла държава.Колкото и да са жадни и гладни за власт, българският народ няма да ги допусне отново на управленческа позиция!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАШИСТАз тежа толкова,колкото бай ви муй Ни повече,ни по-малко..Слаб съм като спортист -футболист от Бистришки тигри.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние другарите от пенсионерски клуб Красна Поляна към БКП подкрепяме решителния курс на другарката Нинова кам сваляне реакционното правителство на герб и трайно установяване на социалистическите и най-вече комунистически ценности !С неоценимата помощ на съветските другари и лично на другаря Путин пак ще се върнем на бял кон!
43
3
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До луя али - явно си ЛОЕНА топка като Ким Чен УН или там някакво си болшивишко име ; ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
42
3
 
7
 
! Отговори
янки му преди 6 години
Добре,че нищо не зависи от тия писаници.Само подчесване по неизмити....и смях...
41
2
 
8
 
! Отговори
енциклопедия от 2350 преди 6 години
Нинова лидер на дребна саморазпаднала се партия в на4алото на 180 годишното оправление на ГЕРБ
40
4
 
3
 
! Отговори
луя али преди 6 години
До ФАШИСТЩе бъде не скраб а веселба след твоето фиаско.
39
2
 
7
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Искайте си. Не пречи ... :)
38
2
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До машинист - звучиш ми като комунист и машинатати ще е вкарам - ДЕПО и след това на СКРАБ !
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До цифри ти ако вярваш 4е 90% от гласувалите за Радев ще гласуват за БСП по добре се откажи от политиката -- другарю -- от давна сте се събрали едни кухи с две леви ръце но за това с Претенций и голямо самомнение комсомол4ета на Позитано 20
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тва е! безпаричието ражда глупости - предсрочни избори, анти-манти, сергей незнамкакъв си, пълна лудница! бе кой ви знае и кой ви ще в европа бе, ***, айдуци, и реставратори на соца!? милионери решили да съсипят страната "за няколко рубли повече"! немате шанс! тия дето си траят, ще ви .... !
35
5
 
5
 
! Отговори
машинист преди 6 години
До ФАШИСТСлед вашата КАСТРАЦИЯ ще има и ЛУСТРАЦИЯ.