Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!

Той поясни, че приоритет на държавата е средното образование
Обновена: 28 окт 2017 18:14 | 28 окт 2017 17:36,
229
Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!
Снимка: архив, Булфото

Висшето образование в България в момента "уврежда българските деца", смята финансовият министър Владислав Горанов, който коментира пред "Дарик" бюджета за образование през следващата година. Той заяви, че средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, където децата влизат да учат атрактивни като наименование специалности, но съвсем ненужни на пазара на труда. 

"Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия. Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда специалности", посочи Горанов.

"Академичната общност самодоволно проспаха процесите в икономиката. И сега ще трябва да платят цената, връщайки се към структурата на висше образование и към качеството, което е съществувало 90-те години", поясни финансовият министър.

Той коментира още и хартиените данъчни декларации, като прогнозира, че те ще отпаднат до 2020 г. 

По думите му, бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път, отпада от тази година с идеята, че до година-две електронното деклариране трябва да стане задължителна и единствена опция.

"Вече е много по-лесно да декларираш доходите си електронно, отколкото да го правиш по конвенционалните методи. Тук е ролята на държавата да направи следващата стъпка и да задължим хората да го правят само по този начин. Затова отпада и стимулът", обясни министърът.

"Надяваме се хартиените данъчни декларации по естествен път да отпаднат в следващите една-две години. Ако зависи от мен, през 2020 г. няма да има хартиени декларации", заяви Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
20
 
! Отговори
Красимир Лозанов преди 6 години
Ясно. Дянков 2. Огън по висшето образование. НЕ МОЖЕ само ЕДНА от степените на образованието да е приоритет. И началното, и средното, и висшето са звена от една верига, без никое не може, и ниското качество на всяко от тях проваля останалите. Някой трябвало да плаща. Кой? Кой наложи "свобода" и "автономия", които ОБЕЗСМИСЛЯТ държавната поръчка и нуждите на икономиката?
157
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радвайте му се на рецидивистчето дето ви е финансов министърникай не вие крив- като се кланяте на банкянски ци.ганета ще се гаврят с вас както си искат
156
2
 
34
 
! Отговори
баш суджук преди 6 години
Колкото по-прости , толкова лесни за управление ( манипулация) , вие сте прости и Аз съм *** ,за това се разбираме
155
3
 
46
 
! Отговори
Суджуклийска партия преди 6 години
Трябват ни танцьорки с консумация и дашни сервитьори, образовани младежи не ни трябват. Ами ако започнат да мислят, няма да гласуват за ГЕРБ, това е проблем.
154
1
 
32
 
! Отговори
арести за престъпнци преди 6 години
НАглеца на власт не дава и триста лева месечно за раждане и отлгеждане на българчета.. За нагло корупционни схеми по оперативни програми крадат от народа над 10 000 000 000 живи лева годишно вкл с незаконен ДДС /данък убиец разорил десетки хиляди проспериращи компании след април 1994 година.ОСтавил без доходи милиони ..
153
2
 
28
 
! Отговори
Починали възмутени преди 6 години
НАпомняме че Горанов участва в нагло ограбване на десетки милиарди живи левове годишно от ограбения оставен без доходи народ.Милиардите с еперат през нагло ненужни разоряващи народа обекти по доказано престъпни оперативни програми финансиращи вероятно черен терор срещу страните членки на ООН
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е безспорен факт но това е при управлението на ГЕРБ,тунеядци3
151
2
 
34
 
! Отговори
33 преди 6 години
Като го гледам -идеален модел на пациент на психото.Твърдо върви по пътя на Дянков.Това ли са нашите министри?
150
22
 
4
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Евала!Безполезни "академични" тунеядци изяждат образователния бюджет, създават претенциозни безработни и са от най-кресливите "защитници" на висшето образование в България.
149
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам за България е този министър!Явно се смята за министъропомазан Това са всички десни. Подиграят останалите за да се почустват по Велики и високопоставени... Долу жалки болни мозъци на психопати са това
148
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква форма на административна услуга не може да бъде единствена и задължителна. Ако не желая да комуникирам с адрес на електронна поща ще ми осигурите служител на гише. Разбра ли бе, Горанов?
147
0
 
3
 
! Отговори
Седмокласното е < преди 6 години
ОФ-то написало на БЗНС-то, те на БКП-то и всичи посочил съссредн пръст едно пионерче, което сктанало Комсополче и айдееее се заГЕРБило та са чъъъък заминистрило. ама детинските му бели се сътояли в това че стискало стискало с кръстосани крачлета и стискало докато изшприцвало кафевата майонеза и по този начин збирали сите мухи, муи и насекоми около продължението на гърба си, за да могат ОФ-БЗНЕ-БКП-тата да ядът филийте с мас и чесън.ето затова са го избрали, а не имало уфреждане от ухниферитето
146
6
 
29
 
! Отговори
реалност преди 6 години
На европа им трябва слугинаш, а не хора с по-високи дипломи от техните! Този министър в нормална държава щеше да е арестуван за държавна измяна!
145
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия. Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА ти как ще докажеш знания без диплома?--------------------------С братовчедите ми приятелю , с братовчедите...
143
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, докога ще търпим такива калинки да ни управляват? Марш! Чиба! ***, отвори едно кафененце и не се обаждай повече! Тоя и бандата министри от това правителство доказват само, че за да станеш министър сега не са необходими ценз, качества, порядъчност, достатъчно е да си верен Нему! Сигурен съм, че и при шестото правителство на Борисов ще е така! Народе????
142
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Офф ,да се омитат 182Всичко що е с корен БКП, заедно с великия лидер на нацията и най-светлия та даже по блестящ от Озирис - Тату-Янкоту -Тудорду 1ви, е алчно и неграмотно! Това са абсолутно всичките партий в парламента без изключение. Резнем ли корена - оправили сме се завинаги!
141
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Оставка!
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е прав! Хората купуват!
139
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен с тоалетнитеИ като носи, на колко души ликвидира живота и бъдещето? И като образованието ти изглежда е свързано с тоалетни, що не специализираш средно поне?