БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как бе,Цецо,нали искахте Корнелия Нинова за председател на Народното събрание???Тогава искахте едно,а сега-йок,сакън-никога?!