БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
22
 
5
 
! Отговори
Оса-6 преди 6 години
ЕС се разпада, защото Нинова руши европейските партии и институтции. Нинова е сепаратист и подкопава еврото за да може и Меркел да падне и от там СТАНИШЕФ И ПЕС да управляват ЕС. Нинова е опасна за националната сигурност на целия ЕС. Разбира се в ЕС подзират този план и не ни приемат дори в Шенген, защото зад всичко стои украинския сепаратист и хохол Станишеф.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли винаги като трябва нещо да се обяснява, изпращат Цветанов? Само при вида на това лице на българите им призлява. Резултатът обикновено е обратен. Много неприятен човек, който така между другото да попитам защо все пак не е в затвора??
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И едните и другите са маскари-Алеко Константинов !И излишни ! И вредни за България !!
18
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, това определение беше ПРАВО В ДЕСЕТКАТА,откакто другарката КУКУндрела Пиклинова стана генерален секретар на ЦК НА ПРЕИМЕНУВАНАТА ЗА ПАРЛАМА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ т.н. БСП е точно това-ДИВАШКА ОПОЗИЦИЯ!Аз НЕ симпатизирам особено на ГЕРБ,нито на някоя друга партия и ако защитавам тука ГЕРБ е САМО ЗАЩОТО МЕ ВБЕСЯВА ЛИЦЕМЕРНАТА ЗЛОБНА КОМУНЯРЩИНА на другарите ОКОЛО КОРНЕЛА и ТЯ ЛИЧНО!Ние бяхме КРЕПОСТНИ ПРИ БКП,ОБРАЗОВАНИТЕ БЯХА НИСКОПЛАТЕНИ,ПРОСТОТИЯТА УПРАВЛЯВАШЕ!Какво дивее сега кукумявката!!
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от ГЕРБ сега казват едно, след час се обръщат на 180 градуса. Как да разбере човек кое е лъжа и кое истина?
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващата партия свиква извънредно събрание след конгрес на друга партия... Няма такъв цирк, ей! Вместо да свикат извънредно събрание за демографската катастрофа или заради факта, че България ПРОДЪЛЖАВА да е най-бедната страна в ЕС, те свикват конгрес срещу ''речта на омразата'', т.е. искането на предсрочни избори. Мдам,в държавата на #Кой липсват истински национални цели и затова се измислят подобни виртуални битки и прочие фарсове за да се скрие пълната липса на визия за проблемите в Територията...#Оставка на #Кой!!
15
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НДК, суджукгейт, кумгейт, цумгейт, дунаритгейт - все едни такива от най-новото управление на Герб-***
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не им омръзна да се рекламират по този просташки начин?! БСП и ГЕРБ са като скачени съдове, но преливат от пусто в празно.За наша сметка естествено...Зрелища, сеир, но хлябът е за някой друг.Досадно и гнусно.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На суджукаджиите все някой друг им е крив .
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям залък хапни,голяма дума не казвай.След изборите КОЙ се опитаваше чрез Гергов и компания да прикоткат БСП за коалиция?КОЙ?КОЙ?
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силна и обединена Европа - нищо, че UK си бият камшика, а Каталуния се отделя. Кого лъжат?
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма/Гроп/ си отива спете спокойно деца
9
6
 
13
 
! Отговори
хм преди 6 години
Щом не хванаха за гушата бесепарския щирлиц дето купи ненужни ядрени реактори без решение на парламента , без договор и платиха милиард и половина на руснаците ,не вярвам и на Герб
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази личност с многото апартаменти не можеше ли да се роди в друга държава? Ама де тоя късмет...
7
24
 
5
 
! Отговори
Цезар преди 6 години
Тази дрогарка е спяща клетка на ИД.
6
4
 
43
 
! Отговори
Интелектуалец преди 6 години
Много ми олеква, когато физкултурник, който същевременно е и кука, син на шофьор, ми обясни нещата!
5
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите изпушиха, треска ги тресе!Щом плачат и *** толкова, значиКорнелка здраво ги е ръгнала в крадливите за:::ци. Били такива, били онакива, кой управлява повече от 8 години, те или Суджука със Шайката. И как усетихме благините на Суджука, увеличиха тока, водата, парното, газа, храните летят нагоре, с корупцията са на 1 място в ЕС, по миграция също, коя благина забравих? Ааа, пенсиите, тива си е геноцид. Ако не крадат Суджуците пари ще има. Но са ненаситни, ето защо си отиват.Довиждане.
4
6
 
44
 
! Отговори
Академик преди 6 години
Професоре и ти си професор точно колкото и аз,но само да ти напомня,че за 8 години упоравление на ГЕРБ стигнахме дъното и дългът ни скочи на 25 милиарда евро.Това е действителното поиложение герберуго.
3
37
 
8
 
! Отговори
9 преди 6 години
Разбира се, че е дивашка опозиция. Осовено тая с червените очи. Като пепелянка е. Ама око си мисле, че с това говорене ще спечели, много се лъже. никога, ама никога повече БСП няма да дойде на власт. Особено с това ръководство-лъжкиня и крадец говоря за клюнчо-Добрев.
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравиха, как влизаха и излизаха като стадо овце в парламента, под гайдата на чобанина си през 2013 г., за да рушат кворума. Забравиха златния пръст на Сидеров, организирането чрез пиар агенции на всекидневни платени протести.