ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта

Движението не оценявало положително нито една политика на кабинета
Обновена: 29 окт 2017 11:43 | 29 окт 2017 11:43,
155
ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията на управлението. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството.

"И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

Още по темата

"За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната", казал още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

"Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", обяснил още лидерът на ДПС.

Той отново е насочил критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение", казал лидерът на ДПС.

Той допълнил, че заради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която ДПС да може да даде положителна оценка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вредните елементи в България са русофилите и турците.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckymanПостове като твоя трябва да бъдат изтривани. Внушаваш на четящите някакви твои измислени хипотези, с които насаждаш омраза и страх.Тук такива постове се толерират.
31
1
 
9
 
! Отговори
другар фен на Путин преди 6 години
Абе чакайте малко сега! Някой да спуска веднага новите опорни точки, че се обърках! Нали уж ние, феновете не ***, Северна Корея, Китай, Брекзит, отделянето на Каталуния, разпадането на ЕС и изригването на Йелоустоун се разбрахме, че това е нещо хубаво, че ДПС начело с другаря Аамед Доган - Сава са проруска партия пък сега другаря Карадайъ казва, че сепаратизма на Каталуния и мераците за такова нещо в Италия са нещо лошо. Какво да пиша сега ми кажете????
30
2
 
3
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До Sharkуоииииии
29
6
 
15
 
! Отговори
хммм преди 6 години
ами да отива да управлява в Турция тогава. Кво си е обърнал пoмaшкитe устни така наобратно. Щях да му направя неприлично предложение за 5 лева с тези красиви устни ама от сайта ще им изтрият коментара. По времето на бай Тошо щеше да му се случи на тоя нещо подобно и после да го пуснат по телевизията "случайно" Ама преди това ще го пуснат и по турските канали, да не може да се прибере в Анадола повече. Ще му наместят мозъка набързо, ама политици нямаме, нямаме управление което да има гъс.
28
6
 
12
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Исмет. Ти може да си депесе, българиА може да е депесе, само че БЪЛГАРИЯ НЕ Е депесе. Схващаш ли разликата неграмотнико?!
27
9
 
19
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Време е Бойко да забрани незаконните етнически партии у нас,създадени по заповед на Съвецкия съюз.
26
6
 
25
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Казано без заобикалки, предстоят метежи, стачки, саботажи на всякакво ниво, включително и с "международно участие"! Вариантите са или да им се хванем ( отново) за да може бейовете още 30 г. да доунищожават страната или да пратим бейовете където им е мястото и да възстановим страната! Среден път няма, има среден пръст!
25
4
 
19
 
! Отговори
до Турчина преди 6 години
А то пък в Турция много се оправят. Ще заприличат на арабски халифат. Ако си против диктатора веднага те вкарват в затвора.
24
9
 
16
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Истината е, че който и да дойде на власт все тая. Вече всички управляваха страната и то няколко мандата. Всички имаха достатъчно възможност да се докажата и се доказаха, че НЕ СТАВАТ и едните и другите. Трябва да пишем до ЕС да ни пратят управник от там иначе тука оправия няма!
23
12
 
3
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
ас съм депесе балгариа е депесе
22
3
 
10
 
! Отговори
къде го бутна къде преди 6 години
До АнонименИван Костов е ортак с БСП и руската мафия! Справка "масовата приватизация", Нефтохим, Химко, БГА Балкан и хиляди знайни и незнайни РМД-та....
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иван костов е виновен
20
5
 
18
 
! Отговори
предстои развръзка преди 6 години
Фактът, че ислямисти, османисти и ултралеви екстремисти си позволяват да дават ултиматуми и безнаказано да вършат саботажи в цяла БГ и ЕС е сигнална лампа... ...за това вече започна не само осъзнаване, но реформиране на идеологията управлявала Европа 70 г...
19
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МУСТАФА ПЪРВО *** НА УРОЦИ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ,ЧЕ НИЩО НЕ ТИ РАЗБИРАМ.ЧОВЕК НЕ НАМЕРИЛ ВРЕМЕ ДА НАУЧИ ЕЗИКА Е НАГЛО ДА ДАВА СЪВЕТИ ЗА ДЪРЖАВАТА.
18
8
 
21
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Точно така, вредните елементи вън от властта...и вън от България. Това важи най-вече за ДПС. Във властта и в парламента на България няма място за протурска партия, най-накрая този пуми каза нещо вярно. Да се изпълни незабавно!
17
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ДПС да се заличи от лицето на България
16
10
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
така се изиграха картите, че дпс може да маха вече само сиренето. прочие, замислили ли сте що нащо дпс и руското дпс имат едно и също знаме? (руското дпс е техния кат, в случай че каскета ви е попречил да видите)
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ от ДпС не са турци, но глупаците гласуват за тях. Масква е зад гърба им.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги ДпС и БКП заедно.Още от времето когато свалиха първото правителство на СДС.