Горанов по повод БСП: България днес е по-добре от вчера

"Нинова да не говори за корупция заради приватизацията"
30 окт 2017 10:27,
76
Горанов по повод БСП: България днес е по-добре от вчера
Снимка: архив "Булфото"

Финансовият министър Владислав Горанов отвърна на критиките на БСП срещу управлението с констатацията, че България днес е по-добре от това, което е била вчера.

От два дни ГЕРБ и социалистите са в задочна схватка за успехите и провалите на властта. На съботния си конгрес столетницата поиска предсрочни избори и обвини управляващите в корупция. Ден по-късно ГЕРБ се събраха на извънредна среща и отвърнаха на критиките с обвинението, че БСП е дивашка опозиция и произвежда фалшиви новини.

"Винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове", каза днес Горанов пред "Нова телевизия".

Още по темата

Според него социалистите вероятно били специалисти по корупция и затова темата им е интересна.  "Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите", каза финансовият министър без да уточни за кое дружество става дума. Имало обаче доказателства за това.

В същото време Горанов не отрече, че държавата има проблем с корупцията и призна, че има още какво да се направи в тази посока.

"Сигурно обаче е едно – България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище", каза финансовият министър.

Той коментира и одитния доклад, според който сегашният здравен министър е възложил обществени поръчки на свои близки като шеф на ВМА. Според Горанов в документа нямало изводи, че Николай Петров е извършил нещо незаконно.

"Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение", каза той. В същото време според Горанов това може да е атака срещу Петров, който затягал много пробойни в системата.

За Бюджет 2018 г. финансовият министър заяви, че икономиката дава възможност той да реши много от натрупаните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Секратарката му е пъхнала нещо в кафето - барбитурат или бензодиазепин!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ТОЗИ Е ЕДИН ОТ "НЕОПЕТНЕНИТЕ" БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ С ОГРОМЕН ПАЛАТ ЗА 5-6 ГОДИНКИ СЛУЖБА НА ДЪРЖАВНАТА/БАНДИТСКА/АДМИНИСТРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ !
52
0
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Ама сме по-зле от миналата седмица.. Хахах абе, то бива наглост, ама това просто е уникално!Кой му е дал право на тоя да се изказва от името на България? Кое точно е по-добрето, че се невиди..
51
0
 
7
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Добре е в Сф. В провинцията не е добре. Да попитам- моето твърдение фалшива новина ли е и ще ми се търси ли отговорност за твърдението?
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦИЦО ЦАЧЕВтоя е рядко противен тип!!!щото ви издърпа кокала от устата и ви отъняха гушките ли?
49
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Стига сме писали по форумите, които бли..чите веднага изтриват, дето не им отърват. Време е както преди 10.11.1989 г. тояги за самозабравилите се набедени управляващи. Не е вярно, че ние сме им ги избрали. Лошото е, че само ги узаконяваме с помощта на .ц.ц !
48
1
 
12
 
! Отговори
Ай сиктир преди 6 години
Някой вярва ли натова угоено п.расе?Българите днес изтемогват и живеят в лишения.Тези като теб,които се препитават с кражби може би живеят добре,но 90% от хората не.С.виня противна!
47
2
 
11
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН! преди 6 години
ВЪЗМУТИХ СЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ BiT НЕ ОЧАКВАХ ЧЕ И ТЕ ДА СА ПРОДАЖНИ ДНЕС КОЛКО ПЪТИ ДАВАТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА/ако така може да се нарече/ НА ГЕРБ - ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ ВСЯКО ПОВТОРЕНИЕ СЕ ПЛАЩА ???? НИЕ ГЛЕДАМЕ ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ ЗАЩОТО ИМА ДОБРИ ЖУРНАЛИСТКИ НА НОВИНИТЕ /ЖАЛКО НО НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА КРЕСЛИВАТА ДИЯНА/ НО ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИМ..........
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бай Теодор нямаше финансов министър
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цецооо - да не тръгнеш с парите да бягаш , през границата
44
0
 
19
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А бе, муш...рок , кое ни е по-добре от вчера, че днес се наложи още по-малко да харча, а до пенсията има само за един-два хляба ! Вземи пример от колегата ти м-р Николай Петров, че имаше доблестта веднага да подаде оставка, а не като шефът ти като види зор и айде ...кръвното и се крие !
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе , Горанчо, що не коментираш ГЕРБ? Що не коментираш какви сте ги надробили? Е, да, много по-лесно е да сочиш някъде другаде, но не и където боли, нали?
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т. Живоков пита: как сме, как сме? Народът отговаря: Добре сте, добре сте. :-) Друг коментар на брътвежите на гербавите не мога да направя. :-)
41
9
 
15
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали някога ще дойде време, честни и умни хора да са в правителството? Мисля, че никога! Вижте ги този набеден финансист, Цецо Цървула, Суджук паша, Шкембе воеводата, Винкела, Цецка Данговска, Свинетка, онзи който искаше да прилапа воен.пр-во, военйият чук на МВР, енергийната лелка, кметичката любима която крадне има г/за си. Е, кой от тези ще може да свърши нещо? Никой. Елементарни и прости но послушни и ужасно крадливи. Защо от ЕС търпят Суджук паша, намрази се всички от Брюксел? Или и
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сигурно обаче е едно България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище", каза финансовият министър.-------------------Тези, които крадат са много по-добре и така средно аритметично всички!!! Горанов, ако ти си успял да си построиш палат, аз живея в панелка на кредит! Я се разкарайте безсрамници! ОСТАВКА и СЪД! Цацата да не се ослушва да не застанем пред неговата врата!
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадете,но си трайте,а не се гаврете с хората.
37
4
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Така е ! По-добре сте.Да попитаме обаче обикновените хора дали са по-добре !?
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си Влади.За тебе наистин днес е по-добре от вчера.Особено в палата за няколко милиона,дето си го вдигаш в полите на Витоша,
35
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психологична атака. Имаш трибуна от която набиваш в главите на хората това което би трябвало да бъде.